Logo-youngadults-site

Get to know: Erin Stewart

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Met welk boek debuteerde je?

Het eerste boek da tik schreef was eigenlijk een sci-fi over genetische voorbestemdheid. Het was niet goed. Maar daarna ben ik begonnen aan Scars like wings (Het vuur in mij) en dat voelde meer aan als de verhalen die ik wou vertellen. Ik ben nog steeds dankbaar dat ik dat eerste vreselijke boek heb geschreven, omdat het me heeft geholpen om van begin tot eind een boek te leren schrijven! Maar hedendaagse boeken zijn zeker meer mijn stijl.

Ben je momenteel bezig aan een nieuw boek? Welk? Wat kan je ons er al over vertellen?

Ja! Ik ben altijd ana het schrijven! Mijn volgende boek zal The words we keep zijn en komt uit op 15 maart 2022. Het gaat over een high school meisje dat moeite heef tmet perfectionisme. Ze houdt dit een geheim en haar leven en haar leven begint zich langzaam te ontrafelen terwijl ze probeert bij te houden wie ze ‘zou moeten zijn’. Het gaat over de kracht van kunst en liefde en leren leven met angst in plaats van ervoor weg te rennen.

Welke zijn jouw 3 favoriete Young Adult boeken van het moment?

Ik ben blij dat je “op dit moment” hebt toegevoegd, want wie kan er maar drie kiezen! Onlangs heb ik erg genoten van In The Wild Light van Jeff Zentner, You’d Be Home Now van Kathleen Glasgow en This Might Get Awkward van Kara McDowell.

Wie is jouw grootste schrijfinspiratie?

k heb altijd mijn inspiratieboeken als ik begin aan een boek. Dit zijn de boeken die me helpen om in de juiste mindset en stem te komen om mijn personages te schrijven. Ze bevatten meestal alles van John Greene, Laurie Halse Anderson en meest recentelijk Helena Fox.

Doe je nog een andere job, naast schrijven?

Mijn andere belangrijke taak is het opvoeden van mijn drie kinderen van 14, 11 en 5. Ze houden me zeker bezig! Het was zo leuk toen mijn oudste de leeftijd had waarop ze mijn boeken kon beginnen te  lezen. Hoewel ze me vertelt dat het “haar schrik aanjaagt” om een ​​glimp op te vangen van hoe mijn geest werkt. Ha!

Las je vroeger graag boeken?

Ja! Ik nam altijd een boek mee voor het geval ik extra tijd had. Dat doe ik eigenlijk nog steeds! We lazen veel als gezin en mijn huis stond vol met boeken. Ik ben zo dankbaar dat ik zo ben opgegroeid.

Waarom ben je schrijver geworden?

Ik heb altijd geweten dat ik wilde schrijven voor de kost. Op de kleuterschool leverde ik al belachelijk lange en trieste verhalen in bij mijn juf! Jarenlang maakte ik een omweg in de journalistiek. Dat was een geweldige ervaring. Maar toen ik mijn kinderen kreeg en niet meer fulltime als verslaggever werkte, kon ik meer tijd aan mijn creatieve schrijven besteden. Ik heb mijn liefde voor het maken van personages en verhalen herontdekt en ik heb niet meer achterom gekeken!

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Hopelijk nog aan het schrijven! Ik ben altijd het gelukkigst als ik een verhaal in de maak heb. Mijn kinderen en man lachen me altijd uit omdat ik vaak gesprekken tussen mijn personages in mijn hoofd hoor. Maar eerlijk gezegd, het houdt mijn hersenen bezig en mij gelukkig!

Hier kan je alvast meer informatie vinden over het nieuwe boek van Erin Stewart.

FUN FACTS

Geboortedatum: 1 januari, 2022
Lievelingseten: Chocolate Chip Cookies.
Lievelingsdier: Een baby vos.
Ochtend- of avondmens: Zeker en vast een avondmens. Niet tegen me praten voor 10u ’s ochtends.
Teenage crush: Steve Martin. Ik weet het. Het is vreemd.
Favoriete serie: Outlander.
Favoriete film: Three Amigos or Dirty Dancing
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.