Logo-youngadults-site

The Lunar Chronicles: Locksmith Animation haalt filmrechten binnen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Afgelopen dinsdag werd bekendgemaakt dat Locksmith Animation de filmrechten van The Lunar Chronicles heeft verworven. De animatiestudio, die afgelopen jaar debuteerde met Ron’s Gone Wrong, zal de serie transformeren tot een serie van geanimeerde films. Zo komt de verfilming van de New York Times bestseller serie een stapje dichterbij. Een verfilming was al langer op til, maar tot noch toe kwam er weinig informatie naar buiten over de voortgang van de verfilming. Er wordt momenteel druk gewerkt aan het script. Ook schrijfster Marissa Meyer is betrokken bij de verfilming van haar hitserie.

The Lunar Chronicles

Cinder - The Lunar Chronicles

The Lunar Chronicles serie – die in het Nederlands verscheen bij Blossom Books – bestaat uit Cinder, Scarlet, Cress en Winter (en novelles Levana en Alle sterren) en is gebaseerd op sprookjes. De boeken spelen zich af in een futuristische wereld waarin mensen en androïden naast elkaar leven. Cinder, het eerste deel van de serie, verscheen in 2012 en is geïnspireerd door het Assepoester-sprookje. Cinder is zo’n cyborg en is daardoor een tweederangsburger. Ze woont bij haar valse stiefmoeder. Haar leven verandert wanneer prins Kai in haar werkplaats opduikt.

Naast de hitserie The Lunar Chronicles schreef Meyer onder andere de Alter Ego-serie en Harteloos. Afgelopen jaar verscheen haar nieuwste boek Gilded, geïnspireerd door het sprookje Repelsteentje, dat binnenkort als vertaling verschijnt bij Blossom Books. Afgelopen maand verscheen haar nieuwste boek Serendipity waarin verhalen gebundeld zijn van diverse bekende schrijvers.

Bron: Deadline

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.