Logo-youngadults-site

Nationale Gedichtendag: Poëzie in Young Adult

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Vandaag op 27 januari is het Nationale Gedichtendag en in het teken daarvan zetten we in dit artikel gepaste boeken op een rijtje. Poëzie en Young Adult boeken gaan namelijk meer met elkaar samen dan je in het eerste opzicht zou denken.

Rupi Kaur en Amanda Lovelace

Eerst en vooral zijn de boeken van Rupi Kaur en Amanda Lovelace een aanrader. Hun poëziebundels vallen vaak ook in de smaak bij jongeren. Rupi Kaur’s meest recente bundel is Thuis in mezelf. Daarin neemt ze haar lezers mee doorheen haar persoonlijke groei en schrijft ze over liefde en acceptatie.

Vrije vers

Iets wat steeds vaker voorkomt in Young Adult boeken is het gebruik maken van vrije vers. Zo deden onder andere Sarah Crossan, Jacqueline Woodson en Jason Reynolds dat al (van hun boeken verscheen al een Nederlandse vertaling). Zij slagen erin om een sterk verhaal met een ijzeren boodschap te vertellen – en dat met een beperkt aantal woorden. Daardoor vlieg je doorheen het boek.

Gedichten van eigen bodem

Ook talent van eigen bodem kunnen we uiteraard niet vergeten. Zo vind je in Het zout uit je ogen, geschreven door Miriam Bruijstens, 30 gedichten over de liefde met bijpassende illustraties van Iris Boter. Ook Jij begint is een poëziebundel om zeker eens te bekijken!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.