Logo-youngadults-site

Get to know: Vanessa Gerrits

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Hieronder kan je nu het interview lezen met auteur Vanessa Gerrits.

Met welk boek debuteerde je?

Dat was Tweedehands Vleugels, een YA Fantasy die ik zelf publiceerde in december 2013 en die later werd heruitgegeven bij Dutch Venture Publishing. Het verhaal gaat over een Engel en een Kraai (dat is zowat een hybride/mens-machine-monster) die een ongewone verbintenis met elkaar aangaan na een vleugeldiefstal … Veel romantiek à la Twilight en verder een steampunksfeertje.

Ben je momenteel bezig aan een nieuw boek? Welk? Wat kan je ons er al over vertellen?

Ik ben tegenwoordig zowat altijd bezig aan een nieuw boek, haha! Momenteel werk ik aan een meerdelige reeks kortere novelles voor de digitale uitgeverij Loft Books. Het gaat over een datingapp die door het hoofdpersonage met veel vallen en opstaan wordt getest. Een echte feelgood, dus!

Welke zijn jouw 3 favoriete Young Adult boeken van het moment?

Een paar jaar geleden was iedereen obsessed with Caraval, en vorig jaar ben ik dan eindelijk zelf ook op die trein gesprongen. Echt een geweldige trilogie! Verder lees ik momenteel de graphic novels van Heartstopper, die ideaal zijn voor regenachtige namiddagen wanneer je geen zin hebt in een dikke pil. En als ik dan nog een niet recente maar wel immense aanrader mag geven aan alle YA-fans die Engels lezen: geef alsjeblieft een kans aan de Broken Sky-trilogy van L.A. Weatherly! Ik vind het zo zonde dat die hier bij ons niet zo bekend is.

Wie is jouw grootste schrijfinspiratie?

Als schrijver dwaal ik graag doorheen verschillende genres, dus ik vind het moeilijk om echt één iemand te noemen die me inspireert. Stephenie Meyer is en blijft wel sowieso de auteur die me heeft aangezet om zelf te gaan schrijven, dus daarvoor ben ik haar eeuwig dankbaar.

Doe je nog een andere job, naast schrijven?

Ik werk als copywriter bij een communicatiebureau. Dus mijn day job bestaat ook uit veel getyp!

Hield je vroeger van lezen?

Als kind redelijk, als jongere helemaal niet. Zelfs wanneer we op de middelbare school een boekverslag moesten schrijven, slaagde ik er niet altijd in het boek effectief te lezen. Mijn leesliefde flakkerde pas echt op in de Twilight-periode. Tja, toen is het zo’n beetje ontspoord, met een overvolle boekenkast tot gevolg!

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Had je me dit een paar jaar geleden gevraagd, dan had ik geantwoord dat ik me tegen die leeftijd graag volledig zou willen focussen op schrijven én een toekomstig gezin. Maar nu is er veel onzeker. Ik probeer dan ook niet te veel vooruit te kijken en gewoon te leven in het heden, want dat is voorlopig wel even genoeg. Gelukkig heb ik de kans om nog veel verhalen te schrijven, dus ik zal me alleszins niet moeten vervelen!

DILEMMA:

Niet je eigen cover mogen kiezen of niet je eigen flaptekst schrijven?

Niet mijn eigen flaptekst schrijven! Een mooie en toepasselijke cover vind ik namelijk echt superbelangrijk. Ik heb van mijn YA-boeken ook zowat alle covers zelf ontworpen.

FUN FACTS

Geboortedatum: 11 december, 1989
Lievelingseten: Sushi
Lievelingsdier: Kat
Ochtend- of avondmens: Geen van beide eigenlijk ?
Teenage crush: Pacey Witter & Robert Pattinson
Favoriete serie: Dawson’s Creek
Favoriete film: Twilight
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (29) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.