Logo-youngadults-site

9x nieuwe young adult boeken in april 2022

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Het is alweer bijna april: een nieuwe maand waarin er weer heel wat nieuwe boeken te vinden zijn in de boekhandel. Naar welke van deze boeken kijk jij het meeste uit?

De gifgave

Het eerste boek in dit lijstje is een boek van eigen bodem: De gifgave van Rani De Vadder. Zij debuteerde met de young adult Toxine en schreef ook al de jeugdboeken Draco en Het magische vuur.

De Gifgave

In Aurea mogen enkel gifgenoten via slangengif magie gebruiken. Beenderbezweerders hebben daar botten voor nodig, een vorm van magie die niet langer wordt getolereerd. Door het verbergen van haar ware identiteit, begaat beenderbezweerder Zaya een grote misdaad. Wanneer ze gewond raakt, verandert dan ook alles. Haar paarse bloed leidt de gifgenoten rechtstreeks naar haar toe en moet ook Zaya, zoals alle andere beenderbezweerders, de gevreesde transformatie tot gifgenoot uiteindelijk ondergaan.

Ondertussen beseft Zaya niet dat zij niet de enige is met geheimen. Want ook Asper heeft een opdracht, en die kan het lot van zowel de beenderbezweerders als dat van de gifgenoten voor altijd veranderen. 

Elfenstof

Bij Dutch Venture Publishing verschijnt de vertaling van het door Carrie Jones geschreven Need: een boek over een meisje wie het gevoel heeft dat ze een stalker heeft.

Elfenstof

Zara White heeft het gevoel dat een vreemde kerel haar stalkt. En ze is geobsedeerd door fobieën. Ze is niet echt meer zichzelf sinds haar stiefvader is gestorven. Maar haar verbannen naar het ijskoude Maine om tijdelijk bij haar grootmoeder te gaan wonen? Dat is nogal extreem van haar moeder. De verhuizing moet haar zogenaamd helpen er weer bovenop te komen, maar Zara vermoedt dat haar moeder gewoon denkt dat ze gek is.
Haar moeder heeft het fout. De stalker is geen verzinsel van Zara’s overactieve verbeelding. In Maine volgt hij haar nog steeds en laat een vreemd spoor van goudstof achter. Er is iets aan de hand dat bovennatuurlijk lijkt te zijn… en alles wijst naar Zara.

Fluisterwoud

Nog meer bij Dutch Venture Publishing verschijnt een nieuw boek van Jennifer Murgia. Eerder verscheen van haar hand onder andere al Niet volgens het script.

Fluisterwoud

Doordat ze is opgevoed door een oude waarzegster in het Duistere Woud, heeft Rune twee waardevolle lessen geleerd: neem alleen uit het woud wat je écht nodig hebt, en kijk nooit, maar dan ook nooit iemand in de ogen in het dorp. Want lang geleden is er iets vreselijks gebeurd in het bos… en nu spoken de fluisteringen van een bruut omgekomen moeder met een geheim daar rond.

Rune wordt gedwongen om alles wat ze ooit heeft gekend te ontvluchten, en hoort al snel over een erfenis waar ze aan verbonden is; eentje die doordrenkt is met angst, hekserij en moord. Een geboorterecht dat verder reikt dan het graf en doordringt tot in het woud, waar Rune niet langer veilig is…

De pijn die wij verbergen

Nadat in 2020 Voor verdriet heeft niemand tijd verscheen bij Hamley Books verschijnt er dit jaar een nieuw boek van schrijfster Monica Haak.

De pijn die wij verbergen

Als Fleur op haar Instagram-story een vervelende reactie krijgt van een anoniem account, neemt ze het eerst niet zo serieus. Maar als er steeds gemenere berichten volgen, wordt Fleur beetje bij beetje overgenomen door haar angsten. Hoe kunnen berichten zoveel pijn doen? Wie zit er achter dit account? Fleur heeft hulp nodig om de ballen in haar leven hoog te houden, maar als je niet meer weet op wie je kunt vertrouwen…

Fleurs beste vriend Matt heeft zijn eigen struggles. Zijn nieuwe vriendin lijkt het niet goed met Fleur te kunnen vinden en hij heeft veel studiekeuzestress. Matts strenge ouders hebben een andere toekomst voor hem voor ogen dan hijzelf. Ook bij hem bouwt er een hoop spanning op, maar hij weet niet hoe hij hiermee om moet gaan…

Verguld

Goed nieuws voor de fans van Marissa Meyer: de vertaling van haar nieuwste boek Gilded verschijnt in een unieke limited edition bij Blossom Books. Zo bevat het boek goude schutbladen en goud op snee. Marissa Meyer baseert haar nieuwe duologie opnieuw op sprookjes zoals ze dat ook deed bij haar beroemde The Lunar Chronicles-serie die verfilmd zal worden.

Van de koningin van de sprookjesbewerkingen komt een fantastische nieuwe duologie, ditmaal gebaseerd op het sprookje over Repelsteeltje. Fans van ‘The Lunar Chronicles’ zullen ‘Verguld’ niet kunnen laten liggen. Duistere fantasy, Germaanse mythologie en friends to lovers zorgen voor een onvergetelijk avontuur. De lezer komt aan het eind van het verhaal nog voor een verrassing te staan, waardoor deel twee niet snel genoeg kan komen.

Het extractieritueel

Een ander boek in een serie dat deze maand verschijnt is Het extractieritueel van Jakim Kravanja. Het is het vervolg op Het verdoemde verbond.

Het extractieritueel

‘Als Xullux weet ik nooit naar welke gevoelens ik moet luisteren. Ik onderdruk hoe dan ook een gedeelte van mezelf.’
De zeventienjarige Cara werkt samen met haar levende knuffelbeer Terran voor een organisatie die de vrede in het heelal bewaart. Haar zeldzame krachten heeft ze niet altijd onder controle. Ook voelt ze zich nog steeds schuldig over hoe het is afgelopen met haar moeder.
Tijdens een nieuwe missie komt Cara erachter dat ze een halfzus heeft. Demitria’s plannen dreigen al Cara’s opofferingen ongedaan te maken. Cara raakt verstrikt in een avontuurlijke speurtocht en ontmoet nieuwe vrienden die haar willen helpen. Kan ze hen wel vertrouwen? Lukt het haar om zichzelf en haar keuzes te accepteren?
Om het extractieritueel tegen te houden, moet Cara afwegen wat belangrijker is: de balans in haarzelf of die in het heelal.

Dingen die ik niet over schapen wist

Voor de net iets jongere lezers verschijnt Dingen die ik niet over schapen wist bij uitgeverij Ploegsma, van dezelfde auteur van Een mooie dag om in een boom te klimmen.

Dingen die ik niet over schapen wist

Als Luan en zijn vrienden iets stoms uithalen, besluiten zijn ouders dat hij voor straf de vakantie moet doorbrengen met zijn oma. Luan kent haar eigenlijk helemaal niet, en dan heeft ze ook nog eens het belachelijke plan om een roadtrip langs alle windmolens in de Karoo te maken! Gelukkig ontmoet hij Lana onderweg. Op een bazaar zien ze het zieligste schaap van de wereld, dat later op de dag geveild gaat worden. Om het te redden van de slacht steelt Luan het schaap, met in zijn achterhoofd Lana, die geen vlees eet. Met het schaap Dolores achter in de truck vervolgen hij en zijn oma hun roadtrip door de woestijnachtige omgeving. Dat is het begin van een avontuur waarin Luan niet alleen ontdekt wie zijn oma eigenlijk is en waarom ze zo’n slechte band heeft met de familie, maar ook wat voor persoon hij zelf eigenlijk wil zijn.

Het koninkrijk der bruggen

Bij uitgeverij Boekerij verschijnt er een nieuw fantasyboek in Limited Edition. Het boek wordt aangeraden voor de fans van Sarah J. Maas en Holly Black.

Prinses Lara heeft maar één gedachte voor haar kersverse echtgenoot op hun trouwdag: ik zal jouw koninkrijk op de knieën krijgen. Als enige route door een door stormen geteisterde wereld controleert het Koninkrijk der Bruggen alle handel en reizen tussen landen, waardoor de heerser zichzelf kan verrijken en zijn vijanden kan beroven, inclusief Lara’s thuisland. Lara is van kinds af aan opgeleid tot spion, dus wanneer ze als bruid naar de koning wordt gestuurd onder het mom van vrede, is ze bereid alles te doen wat nodig is om de verdediging van het ijzersterke Koninkrijk der Bruggen te doorbreken.

Maar als ze haar nieuwe thuis – een weelderig paradijs omringd door stormachtige zeeën – en haar nieuwe echtgenoot, Aren, leert kennen, begint Lara zich af te vragen waar het ware kwaad zit. Wat ze ziet is een koninkrijk dat vecht om te overleven, en een koning die zijn volk fel beschermt. Terwijl haar missie laat inzien wat het betekent om de brug te beheren, kan Lara de sudderende aantrekkingskracht tussen haar en Aren onmogelijk negeren. Met haar doel bijna binnen handbereik zal Lara haar eigen lot moeten bepalen: wordt ze de vernietiger van een koning of de verrader van haar volk?

She gets the girl

Tot slot vermelden we ook een Engels boek in dit lijstje. Dit boek schreef Rachael Lippincott, auteur van onder andere Vijf stappen van jou, samen met haar vrouw. Van Rachael Lippincott verschenen ook al heel wat Nederlandse vertalingen. De kans is dus best wel groot dat ook dit boek later dit jaar een Nederlandse vertaling krijgt.

She Gets the Girl, Rachael Lippincott | 9781534493797 | Boeken | bol.com

lex Blackwood is a little bit headstrong, with a dash of chaos and a whole lot of flirt. She knows how to get the girl. Keeping her on the other hand…not so much. Molly Parker has everything in her life totally in control, except for her complete awkwardness with just about anyone besides her mom. She knows she’s in love with the impossibly cool Cora Myers. She just…hasn’t actually talked to her yet.

Alex and Molly don’t belong on the same planet, let alone the same college campus. But when Alex, fresh off a bad (but hopefully not permanent) breakup, discovers Molly’s hidden crush as their paths cross the night before classes start, they realize they might have a common interest after all. Because maybe if Alex volunteers to help Molly learn how to get her dream girl to fall for her, she can prove to her ex that she’s not a selfish flirt. That she’s ready for an actual commitment. And while Alex is the last person Molly would ever think she could trust, she can’t deny Alex knows what she’s doing with girls, unlike her.

As the two embark on their five-step plans to get their girls to fall for them, though, they both begin to wonder if maybe they’re the ones falling…for each other.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.