De Boekenkast van Sabine

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

sabine1Ook deze week hebben wij een nieuwe boekenkast erbij. Deze keer is het alleen geen boekenkast, maar “twee volle boekenplanken”, zoals Sabine zegt. Sabine heeft ook een heel mooie blog waar ze vrijwel dagelijks bericht over Engelstalige en Nederlandstalige young adults. Je kunt haar blog The Reading Academy hier vinden. Maar zullen we eerst even kijken naar de boeken op haar planken?

sabine5

Hoe zou jij de inhoud van je boekenkast omschrijven?
Ik heb geen boekenkast, maar twee volle boekenplanken! In mijn studentenkamer in Enschede heb ik wel een kast, maar daar staan niet heel veel boeken in. En op mijn nachtkastje ligt ook altijd een stapeltje. Ik kan nooit kiezen wat ik wil lezen voordat ik ga slapen! De boeken staan op alfabetische volgorde, maar af en toe gooi ik het weer helemaal om en sorteer ik de boeken op kleur… De boeken die ik heb staan zijn Nederlandse tienerboeken (toen ik nog iets jonger was..), Engelse young adults en (nieuwe) Nederlandse leesexemplaren van uitgeverijen.

sabine3Welk genre lees jij het allerliefst?
Het allerliefste lees ik (natuurlijk!) young adult, maar dat genre wordt tegenwoordig zo breed genomen dat ik mijn genre beschrijf als ‘bovennatuurlijke romance met avontuur en spanning’.

Wat is je favoriete boek?

Het boek waar mijn liefde voor young adult mee begon, geef ik hierbij als eerbetoon op als favoriete boek: Twilight van Stephenie Meyer. Maar ik ben ook een groot fan van de Stravaganza-serie van Mary Hoffman, The Iron Fey-serie van Julie Kagawa en de Tiger’s Curse-serie van Colleen Houck.

sabine4

Welk boek wil jij nog heel graag lezen?
Alle boeken die ongelezen op mijn planken staan. Dit zijn onder andere Divergent van Veronica Roth, The Night Circus van Erin Morgenstern en Eona van Allison Goodman.

Welk boek heb jij het vaakst herlezen?
Mijn eerste gedachte: Twilight. Maar als jong meisje heb ik de Kronieken van Narnia ook helemaal kapot gelezen! Ik was echt een groot Narnia-fan!

Welk boek is een echte miskoop geweest?sabine2
Ik geef graag alle boeken die ik koop een kans, maar een tegenvaller was ‘Prophecy of the Sisters’ van Michelle Zink. Dat boek was een miskoop omdat ik nu al weet dat ik die nooit uit ga lezen!

Welk boek (of welke serie) moet zeker verfilmd worden?
Absoluut Tiger’s Curse! Het verhaal speelt zich af in India, met in de hoofdrol tijgers, en ik weet zeker dat iedereen dat visueel wil zien. Na het lezen van de boeken wil je sowieso meteen naar India, om het allemaal met eigen ogen te zien. Ook een aanrader om te lezen dus!

sabine6Als jij zelf een boek mocht schrijven, waar zou dat dan over gaan?
Dit is een lastige vraag… Ik zou graag een boek willen schrijven, maar ideeën voor het verhaal veranderen elke dag, wat niet heel handig is. Maar in ieder geval een jongen als hoofdpersoon, met zijn broers en zus die erbij betrokken zijn. En vanzelfsprekend veel romantiek en avontuur!

Je kunt Sabine vinden op The Reading Academy. Wil jij ook je boekenkast laten zien? Lees hier verder.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

3 gedachten over “De Boekenkast van Sabine

  1. Ja inderdaad Tigers’s Curse ziet er wel interessant uit.
    Maar ik kan je blog niet vinden… De site zegt dat hij verwijdert is…??

  2. leuke boeken!! Waar ik zelf wel helemaal kriebelig van kan worden is al die verschillende boeken van de twilight saga. Zoveel verschillende! Ik heb nu 3 gewone edities en 1 filmeditie en die moet gewoon weg! wat ik nog wel wil is de hele saga in het engels erbij.
    Verder vind ik die iron fey en tiger´s curse er ook heel mooi uit zien, maar ik ken ze totaal niet, kan iemand mij vertellen waar ze een beetje over gaan?

  3. De covers van the iron fey-serie en tiger’s curse vind ik echt heel mooi! Vooral de cover van The Iron King met dat meisje op de voorkant. Heel mooi! De trilogie van Carranza, heb je die als leesexemplaar gekregen of gekocht?

Geef een antwoord

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.