Logo-youngadults-site

De boekenkast van… Kim

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

kim3We hebben een nieuwe boekenkast. Deze keer zijn het de boekenplanken en boekenkast van Kim Mulder. Wellicht ken jij haar al. Ze werkt ook op de redactie van young-adults.nl en staat op de tweede plek in de Dark Romance schrijfwedstrijd met haar verhaal Hoedster. De bundel komt deze maand uit! Eindelijk 🙂 maar laten we eerst eens een kijkje nemen welke boeken ze heeft.

Welk genre lees jij het allerliefst?
Ik ben gek op Fantasy en Young Adult, maar een heerlijk romannetje of een goeie thriller sla ik zeker nooit af. Nora Roberts is geweldig, maar ook Stieg Larsson en John Grisham bijvoorbeeld.

Hoeveel boeken lees jij gemiddeld per week/maand/kwartaal/jaar?
Veel, heel erg veel. Als ik tenminste tijd heb, want daar heb ik nog wel eens een beetje een gebrek aan. Als ik het niet te druk heb lees ik een of twee boeken per week en als ik niets anders te doen heb is een boek per dag wel een redelijk gemiddelde.

Wat is je favoriete boek?
Een favoriet boek heb ik niet, daarvoor zijn er teveel goede boeken. Maar de series van J.K. Rowling en Christopher Paolini staan erg hoog op mijn lijst. Oh en ik moet de boeken van Richelle Mead niet vergeten, Academicus Vampyrus en ook de Alchemisten zijn super.

En Het lied van IJs en Vuur en de Edelsteen trilogie, Soulmates, Silber, The Mortal Instruments… teveel, ik kan nog een hele tijd doorgaan.

Welk boek wil jij nog heel graag lezen?
Schim & Schaduw van Leigh Bardugo. Ik heb hem pas gekocht en hij staat al in mijn kast te roepen dat hij gelezen wil worden, maar ben er nog niet aan toe gekomen. Ook de hele Gone serie van Michael Grant wil ik deze zomer lezen, het eerste boek heb ik al gehad en ik kijk uit naar de rest.

Welk boek heb jij het vaakst herlezen?
Dit is wel weer een makkelijke. Dat is namelijk absoluut Harry Potter. Ik heb elk boek een stuk of 10 keer gelezen, zowel in het Engels als in het Nederlands. En nog steeds lees ik ze elk jaar allemaal nog een keer, gewoon omdat ze zó goed zijn.

kim2 kim1

Welk boek is een echte miskoop geweest?

Het Bloedrode spoor van Moira Young. De omslag is prachtig en de achterflap intrigerend, maar door de schrijfstijl kwam ik echt niet door het boek heen.

Welk boek (of welke serie) is een absolute aanrader?
The Selection, van Kiera Cass. Zo ontzettend romantisch en spannend. Ik heb de hele serie in het Engels gelezen, maar de Nederlandse vertaling is onderweg.

De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine en de Omhulde stad van Ransom Riggs vond ik overigens ook verbazingwekkend goed.

Welk boek is je het meest bijgebleven?

Absoluut Rose onder Vuur van Elizabeth Wein. Dat boek heeft me echt de rillingen bezorgd en ik moest het een paar keer even weg leggen omdat het zo verschrikkelijk was, maar ook zo ontzettend goed en mooi

kim4

Lees jij liever een serie of een boek dat op zichzelf staat?
Ik zeg altijd direct dat ik liever een boek heb dat op zichzelf staat, maar stiekem ben ik dol op series. Het is alleen waanzinnig frustrerend om soms zo ontzettend lang te moeten wachten op het vervolg

Als jij zelf een boek mocht schrijven, waar zou dat dan over gaan?
Mijn verhaal Hoedster komt in de tweede Dark Romance bundel en gaat over een meisje dat in de problemen komt door een aantal mannelijke heksen die beginnen uit te sterven.

Inmiddels ben ik bezig aan een vervolg, maar die is nog maar op een kwart, dus dat gaat nog eventjes duren.

Kim is redacteur van young-adults.nl. Je kunt haar profiel hier vinden. Wil jij ook je boekenkast laten zien? Lees hier verder.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “De boekenkast van… Kim

  1. Gruwelijk vette boekenverzameling! Ik kan niet anders zeggen. =)

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.