Logo-youngadults-site

Zo richt je je boekenkast mooi in

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

De collectie boeken die je hebt en de manier waarop je je boekenkast inricht kunnen veel over je zeggen. Daarom is het leuk om je boekenkast precies zo in te richten zoals jij wil. Er zijn zo veel manieren, je kunt alle kanten op. Maar, misschien heb je wat inspiratie nodig of vind je het gewoon leuk om te kijken naar andere manieren om je kast in te richten. Hieronder volgt een lijstje met verschillende manieren om jouw boekencollectie er prachtig uit te laten zien.

Op kleur

Je boekenkast op kleur sorteren trekt veel aandacht. Het is een echte blikvanger. Je kunt de boeken op volgorde van de regenboog zetten, zelf kijken welke kleuren je mooi vindt naast elkaar of je kan op elke plank een andere kleur zetten. Je zult waarschijnlijk wel merken dat sommige kleuren oververtegenwoordigd zijn en van andere kleuren je misschien veel minder boeken hebt. Dan zit er maar één ding op natuurlijk. Meer boeken kopen! Dat is totaal geen straf toch?

Op alfabetische volgorde

Een andere manier om je boekenkast in te richten is op alfabetische volgorde. Dit kan misschien handig zijn als je collectie meer op een bibliotheekcollectie begint te lijken. Misschien weet je sowieso al je boeken terug te vinden en heb je het alfabet daar niet voor nodig, maar het kan ervoor zorgen dat je boeken totaal anders staan dan je ze normaal zou zetten en dit is misschien een leuke verandering. Het houdt de boel ook georganiseerd natuurlijk.

Favorieten bij elkaar

Een andere optie is om al je favoriete boeken bij elkaar te zetten. Dit kan je bijvoorbeeld op ooghoogte doen, zodat je er altijd goed naar kan kijken en ze gelijk kunt pakken wanneer je zin hebt om terug te gaan naar je favoriete boekenwereld. De boeken die je iets minder lagen kan je dan op de onderste plank zetten zodat je er niet te vaak naar hoeft te kijken. Dit is mijn favoriete manier om mijn boekenkast in te richten. Ik voel me slecht als ik mijn favoriete boeken op de onderste plank zou moeten zetten, maar het is ook zonde om die plank helemaal niet te gebruiken.

Alles door elkaar

Je kunt natuurlijk ook alles door elkaar zetten, een beetje op gevoel. Het kan dan ook leuk zijn om er verschillende dingen tussen te zetten. Zoals poppetjes van je favoriete karakters, sleutelhangers, fan art, miniatuurgebouwtjes van plekken uit boeken en andere dingen. Dit zorgt voor een leuk speels effect.

Hardcovers bij elkaar

Het is ook een mogelijkheid om je hardcovers bij elkaar te zetten en je paperpacks ook bij elkaar te zetten. Zo hebben de boeken op de planken mogelijk dezelfde hoogte en dit zorgt voor een wat georganiseerder en rustiger uiterlijk.

Zet de boeken die je nog niet gelezen hebt bij elkaar

Dit kan je naast één van de vorige opties toepassen. Zet de boeken neer zoals je wil en reserveer daarnaast een plank voor de boeken die je nog niet gelezen hebt. Die kan je daar dan, op welke volgorde je ook wilt, neerzetten.

Hoe heb jij je boekenkast ingericht? Ben je van plan het binnenkort te veranderen of laat je het lekker staan zoals het nu is? Laat het ons vooral weten in de reacties!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Louise Rademaker

Louise Rademaker

Louise Rademaker (26) leest en schrijft al zo lang ze zich kan herinneren. Ze heeft een master in schrijven en houdt van koffie, poëzie, YA, films, series en gamen.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.