Logo-youngadults-site

De boekenkast van… Myrthe

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

boekenkast-myrthg

We hebben eindelijk weer wat boekenkasten van leden en bezoekers om te laten zien. Hiermee zijn we toch afhankelijk van wat jullie insturen, dus schroom niet! Gelukkig kunnen we deze week de twee propvolle boekenkasten van Myrthe laten zien. Zoals je kunt zien heeft ze al een behoorlijke verzameling. Hoe komt dat zo? Lees hieronder haar interview om erachter te komen.

Hoe zou jij de inhoud van je boekenkast omschrijven?

Gevarieerd. Hoewel ik meer fantasie boeken in de kast heb staan, lees ik ook literaire thrillers en zo nu en dan een roman.

Welk genre lees jij het allerliefst?
Fantasie. Omdat je hier altijd heerlijk in weg kan dromen en soms de werkelijkheid even kan vergeten.

Hoeveel boeken lees jij gemiddeld per week/maand/kwartaal/jaar?
Heel veel. Ik heb altijd een boek in mijn tas zitten, zodat ik kan lezen als ik ergens moet wachten. Soms zitten er wel eens twee in mijn tas, voor als de ene bijna uit is. Gemiddeld per week lees ik twee tot drie boeken. Maar als het echt mee zit dan kunnen het er wel eens acht tot tien per maand worden.

Wat is je favoriete boek?
De Bende van de Bokkenrijders van Ton van Reen. Ik heb hem zowel in paperback als in hardcover.

Welk boek wil jij nog heel graag lezen?
De boeken van Dan Brown, te beginnen met de Davinci Code. 

Welk boek heb jij het vaakst herlezen?
De hele Harry Potter reeks.

Welk boek is een echte miskoop geweest?
Vijftig Tinten Grijs. Hoewel iedereen er mee weg liep, kon het verhaal me niet grijpen. Hij staat nog steeds ongelezen in de kast. 

Welk boek (of welke serie) is een absolute aanrader?
De boeken van Camilla Lackberg. Vanaf de eerste pagina hebben ze al je aandacht en nemen je mee langs talloze spannende gebeurtenissen. Steeds als er iets gebeurd, wil je verder lezen om te weten hoe het af loopt.

boekenkast-myrtheg1

Welk boek is je het meest bijgebleven?
Harry Potter en de Halfbloed Prins, omdat het einde hartverscheurend was en ik het boek niet wilde wegleggen tot dat het helemaal uit was.

Lees jij liever een serie of een boek dat op zichzelf staat?
Hoewel ik vaak een boek dat op zich zelf staat wil lezen, word ik toch het meest getrokken door de series. Ik vind het geweldig om in een zucht het eerste deel uit te lezen, in de wetenschap dat er nog meer staat te wachten.

Welk boek (of welke serie) moet zeker verfilmd worden?
Allerzielen, de Schaduw van de Nacht en en het Boek van Leven van Deborah Harkness, omdat ze er zoveel ziel en zaligheid in haar schrijven heeft gestopt om de wereld van Diana en Matthew bijna werkelijkheid te laten worden.

boekenkast-myrthg2

Koop jij je boeken of leen jij het van de bibliotheek?
Ooit was ik lid van de bibliotheek, tot dat ik in een boekhandel ging werken en steeds de nieuwste boeken elke week onder ogen kreeg. Vanaf toen ben ik nog alleen maar boeken gaan kopen, waardoor mijn kasten nu vol staan. 

Hoeveel geld geef jij uit aan boeken (per maand/kwartaal/jaar)?
Gemiddeld per kwartaal zou ik wel durven zeggen dat ik tussen de 50 a 150 euro spendeert aan boeken.

Als jij zelf een boek mocht schrijven, waar zou dat dan over gaan?
Een literaire thriller, waarin een jonge vrouw de hoofdrol speelt die zichzelf wil bewijzen tegen over de rest van de wereld.

Myrthe is geen lid van young-adults.nl, maar wel een frequente bezoeker. Wil jij ook je boekenkast laten zien? Lees hierverder.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

2 gedachten over “De boekenkast van… Myrthe

  1. Woooowwww!!!!! Zoveel boeken zou ik ook wel willen! Zullen we ruilen van boekenkast?? 😉

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.