Logo-youngadults-site

De boekenkast van… Inge

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Van alles 004Deze maandag hebben we een nieuwe boekenkast. Inge is zo te zien een groot fan van Tolkien, maar ook ook boeken van Nederlandse auteurs staan op haar planken. Daarnaast zie we ook de bestseller series Divergent en The Hunger Games. Lees in het interview hieronder waar ze nog meer van houdt.

 

Hoe zou jij de inhoud van je boekenkast omschrijven?
Gevarieerd. Ik heb er van alles tussen staan, van thrillers tot romans en young adult boeken. Ook lees ik niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Engels en Duits.

Welk genre lees jij het allerliefst?
Oei, dat is een lastige. Ik heb niet echt één lievelingsgenre, maar ik lees graag literaire thrillers (bijvoorbeeld van Simone van der Vlugt of Ruth Newman) en boeken rond het onderwerp fantasy en dystopie.

Welk boek wil jij nog heel graag lezen?
De boeken van Tahereh Mafi die de serie van Vrees me geschreven heeft. Ik hoor daar zoveel verhalen over, maar ik kom er telkens maar niet aan toe om ze te lezen. Deze vakantie wil ik dat echt gaan doen!

Welk boek (of welke serie) is een absolute aanrader?
28 Tage lang van David Safier. Ik heb de Duitse versie gelezen en ik weet niet of hij al in het Nederlands vertaald is, maar het is echt een heel goed boek. Het speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog en het gaat over een zestienjarig meisje dat probeert te overleven in een Getto in Warschau. Een boek dat me bijgebleven is!

Van alles 009

Lees jij liever een serie of een boek dat op zichzelf staat?
Liever een boek dat op zichzelf staat. Ik vind het leuk om zoveel mogelijk verschillende boeken in mijn boekenkast te hebben staan en koop zomin mogelijk series, al zijn sommige zo goed dat ik ze wel moet hebben. 😉

Welk boek (of welke serie) moet zeker verfilmd worden?
‘Neva’ van Sara Grant. Dit verhaal speelt zich in de toekomst af en de bevolking leeft onder een enorme glazen koepel. Het boek is enorm gedetailleerd geschreven en toen ik het las was het alsof ik naar een film keek. Er gebeurt ook genoeg in het boek om er een spannende film van te kunnen maken.

Koop jij je boeken of leen jij het van de bibliotheek?
Ik was ooit lid van de bibliotheek, maar kom er nu nauwelijks meer. Ik ga regelmatig naar de kringloop in mijn woonplaats, daar zijn heel veel boeken te koop die vaak zelfs nog bij bijvoorbeeld de Bruna liggen, en dan heb ik dat boek voor nog geen twee euro.

Als jij zelf een boek mocht schrijven, waar zou dat dan over gaan?
Het liefste over een dystopische wereld, zoals de wereld die beschreven wordt in The Hunger Games of in Neva, of anders een literaire thriller.

Inge is lid van young-adults.nl. Je kunt haar profiel hier vinden. Wil jij ook je boekenkast laten zien? Lees hier verder.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.