De boekenkast van… Sylke

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

boekenkast_sylke2Deze week mogen wij een kijkje nemen in de boekenkast van Sylke. Ze heeft een gevarieerde boekenkast, omdat ook de boeken van vroeger nog in haar kast staan. Lees hieronder waarom Sylke liever een serie leest en wat op dit moment haar favoriete boek is.

Hoe zou jij de inhoud van je boekenkast omschrijven?
Dat zou moeilijk worden. Mijn boekenkast bevat vooral nieuwere boeken, young adults, maar ook boeken als Dolfje Weerwolfje, van toen ik jonger was. Ik kan het gewoon niet over mijn hart verkrijgen ze weg te doen. Dus ik zou denk ik toch zeggen dat het een mix is van allerlei boeken: oude en nieuwe, Engelse en Nederlandse, dikke en dunne, en ga zo maar door. Alleen jammer dat op de foto’s Spotgaai en Vlammen ontbreken, omdat ik die net heb uitgeleend aan een vriendin.

boekenkast_sylkeWelk genre lees jij het allerliefst?
Eigenlijk alle young adults waar een sprankje magie of iets anders bovennatuurlijks aan te pas komt.

Wat is je favoriete boek?
Op dit moment Robijnrood, hoewel het bij mij elke maand wel wisselt.

Welk boek heb jij het vaakst herlezen?
Ik denk Hart van inkt, en anders het eerste deel van Academicus Vampyrus.

Welk boek is een echte miskoop geweest?
Eigenlijk geen een, terwijl ik meestal meer op de cover let dan op het verhaal. Gek genoeg ben ik nog nooit teleurgesteld.

Welk boek of serie is een absolute aanrader?
Dat is een lastige. Hoewel ik toch voor de Academicus Vampyrus-serie ga, gewoon omdat het echt een supermooi verhaal is, en ook heel fijn geschreven. De Hongerspelen en Robijnrood zijn ook echte aanraders!

Welk boek is je het meest bijgebleven?
Misschien morgen, zeker weten. Ik ergerde me erg aan hoe het geschreven was, korte zinnen en veel te veel witregels, maar het verhaal was echt heel schokkend en zielig, en toch ook mooi.

Lees jij liever een serie of een boek dat op zichzelf staat?
Een serie, simpelweg omdat het verhaal dan veel uitgebreider is.boekenkast_sylke3

Koop jij je boeken of leen jij het van de bibliotheek?
Over het algemeen koop ik ze, omdat ik het gewoon veel fijner vind om er bij te kunnen en een boek opnieuw te lezen als ik er zin in heb.

Je kunt Sylke vinden onder haar gebruikersnaam Sylke. Wil jij ook je boekenkast laten zien? Lees hier verder.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Heb jij de allerleukste Reading Journal al besteld? Deze meer dan 200+ pagina tellende journal heeft toffe invullijstjes en challenges en een strakke boekrecensie pagina’s om je beoordelingen bij te houden. 

De journal is in onze Spring is in the air journal box verkrijgbaar, maar je kunt de journal ook los bestellen.

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

10 gedachten over “De boekenkast van… Sylke

 1. De boeken Robijnrood en Academicus Vampyrus wil ik graag lezen. Zijn die naar jouw mening leuk?

 2. Nou, ik heb mijn televisie wel op een standaard + tv ophangen dus het moet mogelijk zijn, bedacht ik me achteraf!
  Maar ik heb die niet zelf opgehangen, haha dus veel weet ik er niet van.

  Ik zal het in ieder geval wel even mededelen want als het eenmaal valt heb ik 2 of 4 dikke gaten in die rot muur!

 3. Off-Topic:::
  @Stella, gebruik je wel pluggen dan? want als je wand slecht of hol is, kun je er niet zomaar iets in slaan. dan heb je toch echt wel een hollewandplug nodig 😛

  Trouwens zie ik veel leuke boeken en (ik ook) vind dat boekending echt heel leuk! mijn kastje is al bijna vol 🙁

 4. Ik ben er echt blij mee ja, hij is superhandig!

  Mijn moeder heeft hem ooit voor me mee genomen vorig jaar, ik zal haar eens vragen waar ze hem dan precies gekocht heeft 🙂

 5. Oohja, waar koop je die?
  Ikea?

 6. Ja daar zat ik ook aan te denken. Dan kan ik hem ook boven mijn bed hangen zodat ik na het lezen het boek terug kan leggen. Nu liggen ze altijd op de grond en dat is niet zo goed voor de ‘looks’ van mijn boeken, aangezien ik er wel eens over struikel..

  Ik kijk eens wat ik doe, want ik heb wel een lastige muur. Als ik een nagel in de muur sla (voor een kalender) dan wordt dat gat onverklaarbaar steeds groter. Maarja, een paar goede lange nagels moet dat wel houden denk ik.

  Dankjewel!:D

 7. Dat plankje kan inderdaad maar een bepaald gewicht aan boeken hebben, maar zolang je een boek met een harde kaft onderaan doet is ie wel heel stevig!

  Het is zeg maar een ereplekje voor mijn favoriete boeken op dat moment 😀

 8. Ik vind die boekenplankjes voor aan de muur zo leuk waar je niet ziet dat er iets onder zit!
  Zijn die erg stevig? Of is het maximum aantal boeken toch wel beperkt tot 6? Ik zou het namelijk niet zo leuk vinden als er midden in de nacht allemaal boeken op mijn hoofd vallen!

 9. OOOOOOO meeste boeken lees ik ook graag kan ik vlught lenen ? mijn bib heeft die niet (rest van de serie wel wtf) xp

 10. Dat komt me bekend voor! Ik kan het ook niet over mijn hart krijgen om mijn oude Carry Slee/Francine Oomen-boekjes weg te doen. Al heb ik al tijden geen ruimte meer in mijn kast en stapelen de nieuwe boeken zich overal op in mijn kamer…

Geef een antwoord

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.