Geplaatst op 13 Reacties

Winnaars schrijfwedstrijd Dystopia

Net als de vorige schrijfwedstrijd heeft de uitslag even op zich laten wachten. De juryleden hebben alle verhalen gelezen en beoordeeld en de winnaars zijn bekend. Er zaten veel goede verhalen tussen en dat terwijl Dystopie toch wel een ingewikkeld thema is om over te schrijven. Maar in ons koude kikkerlandje zit stiekem toch wel wat talent! En wij zijn blij deze pareltjes te mogen ontdekken.

De juryleden hebben gelet op originaliteit, schrijfstijl, verhaallijn, personages en spanningsopbouw. We hebben een mooie top drie waarvan we zeker weten dat het een fantastische bundel gaat worden…

Verder lezen Winnaars schrijfwedstrijd Dystopia

Geplaatst op 16 Reacties

Winnaars Dark Romance schrijfwedstrijd 2013

Het heeft even geduurd, maar de uitslag van de derde Dark Romance bundel is eindelijk bekend. Zoals jullie waarschijnlijk gemerkt hebben, zou de uitslag al veel eerder zijn, maar door omstandigheden is dit helaas uitgelopen. Volgende keer nemen we ook een ruimer tijdsbestek voor het jureren. Maar de juryleden hebben nu alle verhalen beoordeeld en een oordeel gegeven. Er is een top tien bekend, en alle deelnemers ontvangen natuurlijk een rapport over hun verhaal.

Verder lezen Winnaars Dark Romance schrijfwedstrijd 2013

Geplaatst op 35 Reacties

Dystopia schrijfwedstrijd

Omdat de schrijfwedstrijden zo succesvol zijn, willen wij meteen starten met twee wedstrijden. Vorige week kon je al lezen dat we met een tweede Dark Romance schrijfwedstrijd zijn begonnen. Deze wedstrijd willen we laten opvolgen door een derde schrijfwedstrijd in een ander thema. Dystopische verhalen zijn op dit moment helemaal hot! Dus ook met dit thema willen wij een verhalenbundel van Nederlands schrijftalent samenstellen.

Wat moet je doen?
Schrijf een verhaal tussen de 15.000-20.000 woorden. Het thema Verder lezen Dystopia schrijfwedstrijd

Geplaatst op 63 Reacties

Tweede Dark Romance schrijfwedstrijd

De eerste schrijfwedstrijd van young-adults.nl was een succes! Oorspronkelijk zouden we een verhalenbundel uitgegeven, maar omdat de kwaliteit zo hoog was, besloten we om twee bundels uit te geven. En die zijn werkelijk prachtig geworden!

Dit was alweer vorig jaar, dus is het wel tijd voor een nieuwe schrijfwedstrijd zodat we ook een derde en misschien zelfs tegelijk een vierde Dark Romance bundel van Nederlandse bodem kunnen uitgeven.

Verder lezen Tweede Dark Romance schrijfwedstrijd

Geplaatst op 25 Reacties

Winnaars Dark Romance schrijfwedstrijd

Het is eindelijk zover! De winnaars van de Dark Romance schrijfwedstrijd zijn bekend. Het was een hele opgave en daarom heeft het ook wat langer geduurd dan verwacht. Maar wat een talent zit ertussen! Wij allen – Marije, Michael en ik – waren verrast over de kwaliteit van de verhalen. Wat een originele, spannende, meeslepende verhalen zijn er ingestuurd.

Wij hebben een top tien samengesteld, waarvan wij echt vinden dat de verhalen goed zijn. Sommige verhalen blinken uit in schrijfstijl, andere op originaliteit, personages et cetera.

Verder lezen Winnaars Dark Romance schrijfwedstrijd

Geplaatst op 34 Reacties

Wie worden de Dark Romance winnaars?

schrijfwedstrijd-dark-romance

Afgelopen zondag was de deadline voor de Dark Romance schrijfwedstrijd. Op de laatste dag hebben we er nog aardig wat ontvangen. In totaal zijn er 31 verhalen ingezonden. Net als de vorige wedstrijd waren wij weer verrast door het aantal deelnemers.

Op dit moment zijn de verhalen naar de andere twee juryleden gestuurd, naar Marije en Michael (Jawel, we hebben er nog een jurylid bijgehaald). Alle drie zullen wij de verhalen lezen en aan de hand van een aantal aspecten de verhalen beoordelen. We zullen onder andere op de schrijfstijl, verhaallijn, karakteropbouw, spanningsboog en originaliteit letten. Daarbij moeten de verhalen natuurlijk voldoen aan de gestelde eisen.

Verder lezen Wie worden de Dark Romance winnaars?

Geplaatst op 22 Reacties

Winnaars Valentijn schrijfwedstrijd

valentijn-cover

valentijn-coverAfgelopen week heeft de jury de Valentijnsverhalen gelezen en beoordeeld en tien winnaars gevonden. De jury wilt de winnaars dan ook van harte feliciteren. Via deze weg willen wij ook elke deelnemer hartelijk bedanken voor zijn of haar deelname. Wij hebben alle verhalen met plezier gelezen. De winnende verhalen komen natuurlijk in de Valentijnbundel. Op dit moment zijn wij druk bezig met het redigeren en corrigeren van de verhalen. Vermoedelijk zal de bundel 21 januari beschikbaar zijn in onze webshop, uiteraard kan dit uitlopen. De afbeelding hiernaast is al een ‘sneak’ preview van de onwijs vrolijke cover. Verder lezen Winnaars Valentijn schrijfwedstrijd

Geplaatst op 69 Reacties

Dark Romance schrijfwedstrijd!

schrijfwedstrijd-dark-romance

schrijfwedstrijd-dark-romance

Om het nieuwe jaar goed te beginnen organiseren wij weer een schrijfwedstrijd. Dit keer een schrijfwedstrijd in het bovennatuurlijke genre.

Wat moet je doen?

Schrijf een verhaal tussen de 15.000-20.000 woorden. Het thema is Dark Romance, en binnen dit thema ben je vrij in wat je wilt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld over weerwolven, vampiers, heksen of geesten schrijven, of iets anders, als het maar bovennatuurlijk is. Daarnaast moet in het verhaal een romance verwerkt worden en dienen de hoofdpersonen tussen de 15 en 25 jaar te zijn, zodat je verhaal thuishoort bij young adults. Voor inspiratie kun je kijken bij de young adults op deze site die in het genre bovennatuurlijk vallen.

Verder lezen Dark Romance schrijfwedstrijd!