Logo-youngadults-site

Wie worden de Dark Romance winnaars?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Afgelopen zondag was de deadline voor de Dark Romance schrijfwedstrijd. Op de laatste dag hebben we er nog aardig wat ontvangen. In totaal zijn er 31 verhalen ingezonden. Net als de vorige wedstrijd waren wij weer verrast door het aantal deelnemers.

Op dit moment zijn de verhalen naar de andere twee juryleden gestuurd, naar Marije en Michael (Jawel, we hebben er nog een jurylid bijgehaald). Alle drie zullen wij de verhalen lezen en aan de hand van een aantal aspecten de verhalen beoordelen. We zullen onder andere op de schrijfstijl, verhaallijn, karakteropbouw, spanningsboog en originaliteit letten. Daarbij moeten de verhalen natuurlijk voldoen aan de gestelde eisen.

Onze volgende stap zal het schrijven van het juryrapport zijn en natuurlijk het kiezen van de winnaars. Wij hopen midden mei alle verhalen gelezen en beoordeeld te hebben, maar dit is onder voorbehoud… het kan natuurlijk altijd nog iets uitlopen.

Verder, omdat ik dit toch graag wil melden: niet iedereen had zijn of haar naam bij het bestand eruit gehaald. Dit heb ik daarom nog even gedaan en de twee juryleden lezen alle verhalen ook echt anoniem! Ook ik lees het anoniem, want ik weet echt niet meer welk bestand bij wie hoort nu 🙂 Dus alles wordt zo eerlijk mogelijk gedaan.

Voor de deelnemers is het natuurlijk hartstikke spannend… want wie zullen de winnaars worden? Wij zullen jullie op de hoogte houden! En bedankt voor alle inzendingen 🙂

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

34 gedachten over “Wie worden de Dark Romance winnaars?

 1. Pfff…na morgen nog een hele week. Lijkt net of de tijd langzamer gaat…
  Gelukkig heb ik geen vreetkick, maar kan me er wel iets bij voorstellen.
  Nou, dames en heren: nog even volhouden.:cry:

 2. Dit wachten is niet goed voor mijn lijn (die toch al een cirkelvorm heeft)! Ik bak koekjes om de tijd door te komen. En eet ze op van de stress van het wachten! Wat doen jullie me aan, jury ;-);-);-)

 3. Iemand zei ‘geduld is een schone zaak’. Is waar, maar als je ergens naar uitkijkt en het wordt met een maand uitgesteld, is het toch wel een beetje een tegenvaller. Natuurlijk begrijp ik dat het veel werk is, ode aan de jury. Alleen….nu nog 2 weken, woah.
  Het gaat niet alleen om het winnen, het zou ook leuk zijn als we eindelijk elkaar kunnen vertellen waar we over hebben geschreven? 🙂
  Succes toegewenst!

 4. ik hoop dat de uitslag snel bekend zal worden gemaakt, ik kan niet meer wachten!!!
  veel succes iedereen!! 🙂

 5. Hm… zag net een mailtje van de jury. De uitslag zal nu uiterlijk 30 juni bekend worden gemaakt, maar ze gaan hun best doen om het eerder voor elkaar te krijgen. Eind mei wordt het dus helaas niet… 🙁

  Jammer, maar begrijpelijk als dit hun eerste grote schrijfproject is, zoals ze in de mail schreven…

 6. Is het al bijna eind mei?;-);-)
  JAAAA!
  Het is al bijna eind mei;-)

 7. Ik zie net dat het eind mei gaat worden. Ik zat de afgelopen dagen al steeds goed op te letten of er al bericht was. Nog even langer wachten dus. Wel ontzettend nieuwsgierig naar het juryrapport!

 8. Dat snap ik ook wel, en het was geen ongeduld, Jenny, maar nieuwsgierigheid. Nu ik weet dat het langer duurt, verplaats ik de ‘verwachting’, zeg maar.
  Het lijkt me erg leuk om te jureren in het genre dark romance, dus ik wens jullie veel leesplezier en succes.

 9. Ik kan het me goed voorstellen. 31 verhalen x gemiddeld 17500 woorden is 542.500 woorden. Dat zijn ongeveer 8 complete romans! Ik neem aan dat de juryleden behalve het jureren ook nog andere bezigheden hebben en dan is dat behoorlijk wat om weg te lezen. Ben wel heel benieuwd naar de uitslag natuurlijk 🙂

 10. Aawh, dat vind ik best wel jammer. Zou je misschien op de site kunnen zetten verhaal… gelezen en beoordeeld? Dat zou het wachten voor mij aangenamer maken.
  Alvast bedankt.

  ps: Ik wil jullie absoluut niet onder druk zetten.
  ps: Ik ben benieuwd hoe de Dark Romance bundel eruit gaat zien. Vond de Valentijn bundel er heel erg mooi uizien.

 11. OK, eind mei dan waarschijnlijk. Dan moet ik mijn adem nog even iets langer inhouden. 😉 Jammer, maar heel begrijpelijk, want als je iets als jureren serieus wilt aanpakken, gaat er inderdaad een hoop tijd in zitten.

 12. Ik denk dat het wel wat langer gaat duren… Ik weet niet hoe ver de rest is, maar de verhalen zijn best lang, dus het zal denk ik eind mei worden :S ga wel mijn best doen het zo snel mogelijk te lezen, maar ik en de andere juryleden moeten ook kritisch lezen… dus daar gaat wat tijd in zitten…

 13. Geduld is een schone zaak! 😉

 14. Ja, het is al bijna half mei…en stiekem had ik gehoopt dat hier iets zou staan als: ‘We hebben al zoveel verhalen gelezen…’
  😉

 15. Dit is het meestgelezen artikel op de site, volgens mij zitten er meer mensen in spanning 🙂

 16. En wat is de status van het lezen? Ik vind het zo spannend allemaal. 🙂

 17. @admin Enigszins verlaat: dank je!

 18. @Thule,

  Hij heeft een master redacteur/editor en is een vriend van mij. Ken hem van mijn tijd als student in Utrecht.

 19. 31 verhalen… Ja, dat is wel even wat leeswerk! Mooi dat jullie nog een derde jurylid hebben gevonden. Wat is zijn achtergrond? (Ik ga wel even op de site zoeken.)
  Veel plezier met het lezen!

 20. Heb zelf niets ingezonden maar ik ben wel ontzettend benieuwd wie er gaat winnen! 😉

 21. Spannend! Vond het super om een verhaal te schrijven, was een hele ervaring! 😀 Suc6 met lezen en beoordelen, zal niet makkelijk worden denk ik zo!

 22. Veel succes met door lezen en behoordelen ^^. Het was echt een superleuke wedstrijd om aan mee te doen en ben heel erg benieuwd naar jullie volgende wedstrijd. Mijn ouders hadden een hele discussie over of jullie nou wel de verhalen helemaal doorlezen of niet, dus lezen jullie alle verhaal helemaal door?

 23. veel plezier vooral met lezen en succes met beoordelen. Ik vond het een enorm leuk thema om over te schrijven.

 24. Spannend! Heb zelf niets ingezonden, though. Heb er nog over getwijfeld het te gaan doen. Maar ja, de perfectionist hè? Een eindeloos verhaal schrijven lukt me wel, al zit ik daar ook soms behoorlijk mee in de knoop, maar ik denk dat het een hele opgave zal zijn om ooit een boek te schrijven waarover ik tevreden genoeg kan zijn om het uit te laten geven of mee te doen aan iets dergelijks als dit. Veel succes voor degenen die wel hebben meegedaan. =) 31 deelnemers is een mooi aantal. Eén ding is zeker: jullie hebben wel wat om je over te buigen, juryleden. =)

 25. Ben natuurlijk net als de rest supernieuwsgierig! Ik denk dat de juryrapporten alleen al een hele beloning gaan zijn. Leuk dat jullie nog een jurylid gevonden hebben. Met 31 echte verhalen zullen jullie wel even zoet zijn ;p

 26. Ik ben echt heel benieuwd naar de verhalen. Worden ze weer uitgegeven of kunnen we ze hier lezen ofzo?? Xx

 27. Ben heel benieuwd wie er gaat winnen 😀

 28. Wat veel verhalen ja!!!
  Leuk hoor 😉
  Succes iedereen! Ik duim voor jullie allemaal haha 🙂

 29. Succes met lezen.
  Ben vooral benieuwd naar de feedback. Winnen zou alleen maar een mooie bijkomstigheid zijn. Meedoen is belangrijker dan winnen.
  Je leert ervan, kunt dingen verwerken in je volgende verhalen..

 30. Wow zijn er inderdaad nog veel ingezonden!
  Er kwam toch uiteindelijk 3 winnaars ?

 31. Succes met lezen en beoordelen. Lijkt me lastig hoor ;-).
  Ik ben nu alweer benieuwd wat de volgende wedstrijd is (beetje vroeg misschien maar toch :P). Complimenten iig voor de leuke wedstrijden die jullie al hebben uitgeschreven!

 32. Succes met het beoordelen. We wachten het vol spanning af!

 33. Wauw, 31 verhalen! Wat een hoop. En dus een hoop concurrentie, haha. Ja, je gaat stiekem toch duimen, hè? Al zeg je nog zo tegen jezelf: bereid je nou maar voor op… Weet je wat, ik duim voorlopig lekker verder. Je moet ergens beginnen.

 34. Heel veel succes met het lezen van de verhalen!!!
  Ben benieuwd wie de winnaars worden hoor!!

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.