Logo-youngadults-site

Tweede Dark Romance schrijfwedstrijd

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

De eerste schrijfwedstrijd van young-adults.nl was een succes! Oorspronkelijk zouden we een verhalenbundel uitgegeven, maar omdat de kwaliteit zo hoog was, besloten we om twee bundels uit te geven. En die zijn werkelijk prachtig geworden!

Dit was alweer vorig jaar, dus is het wel tijd voor een nieuwe schrijfwedstrijd zodat we ook een derde en misschien zelfs tegelijk een vierde Dark Romance bundel van Nederlandse bodem kunnen uitgeven.

Wat moet je doen?
Schrijf een verhaal tussen de 15.000-20.000 woorden. Het thema is Dark Romance, en binnen dit thema ben je vrij in wat je wilt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld over weerwolven, vampiers, heksen, geesten of zombies schrijven, of iets anders, als het maar bovennatuurlijk is. Daarnaast moet in het verhaal een romance verwerkt worden en dienen de hoofdpersonen tussen de 15 en 25 jaar te zijn, zodat je verhaal thuishoort bij young adults. Voor inspiratie kun je kijken bij de young adults op deze site die in het genre bovennatuurlijk vallen, of natuurlijk onze bundels lezen: Verboden verlangen en Ontluikende liefde.

Winnen
Elke deelnemer krijgt een jury rapport van minimaal 1 a4. Voor de hoofdprijs worden drie winnaars geselecteerd. De verhalen van deze winnaars worden gebundeld en uitgegeven. Je wint hiermee publicatie van jouw verhaal en daarnaast ontvang je een exemplaar van de uitgave waarin jouw verhaal staat.

Om mee te doen aan deze wedstrijd dien je een geregistreerd lid te zijn van young-adults.nl en een inschrijfbedrag van € 7.50 te betalen voor het eerste verhaal. Lever je een tweede verhaal in dan betaal je € 5,-. Wanneer je jouw verhaal instuurt krijg je een bevestiging en wordt er gevraagd het inschrijfgeld over te maken.

Deadline
De uiterste inleverdatum is 15 juni 2013. Verhalen die na de deadline worden verstuurd zijn uitgesloten van deelname. Je kunt je verhaal sturen naar schrijfwedstrijd@young-adults.nl o.v.v. “Dark Romance”.

Jury
De verhalen worden beoordeeld door Natasja Storm – hoofdredacteur en uitgever van young-adults.nl en door Marije Kok, Michael Mandersloot en Marijke F. Jansen: allen bureauredacteuren bij young-adults.mijnbestseller.nl.

Belangrijk!
Stuur bij je verhaal ook een synopsis en korte biografie. Lees onze voorwaarden voor verdere uitleg.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

63 gedachten over “Tweede Dark Romance schrijfwedstrijd

  1. Neuh… ben he le maal benieuwd naar mijn juryrapport. He le maaaaal niet. Ik bedoel, ik heb het veeeeelste druk met Engelenbloed (vervolg op Engelenveer) om op de uitslag te wachten. Pffffff… Wat denk je wel ;-);-);-);-)

  2. Nog maar 5 dagen en dan is het oktober ^.^

  3. Ik ben ook zo benieuwd…..! 😮

  4. Weet iemand of het nog lang gaat duren? Ik ben heel erg benieuwd.

  5. Nagelbijtend wachten op de uitslag!!!;-)

  6. Vandaag 3 maanden geleden leverden we allemaal onze verhalen in…. Ben benieuwd of alle verhalen ondertussen gelezen/beoordeeld zijn?

  7. *tromgeroffel* Nog een maandje en het is alweer september, nog twee en het is oktober (en dus is september alweer voorbij). *tromgeroffel*
    Arme juryleden. Zoveel verhalen voor de twee wedstrijden te lezen. Kan me voorstellen dat met dit weer ze liever niet verslagen zitten te typen.

    @Imre: Ik zou sowieso de website in de gaten gaan houden als ik jou was, omdat ik er natuurlijk niets over weet, maar mijn gok is dat ze vermoedelijk pas een nieuwe wedstrijd opstarten als de huidige twee zijn afgerond (dat minimaal de uitslag bekend is). Volgens mij zijn het namelijk telkens dezelfde juryleden (en volgens mij sowieso altijd Natasja) en daarnaast redigeren deze juryleden volgens mij ook nog eens de winnende verhalen voor de bundels. Dus wellicht dat ze de redactie tegelijk met het aankondigen van een nieuwe wedstrijd doen (omdat de deadline van de wedstrijd dan vermoedelijk tegelijk met het drukken van de bundels van de vorige is), maar eerder denk ik niet. (Maar je weet maar nooit, dus ik zou wel blijven spieken voor je weer baalt omdat er alweer een deadline verstreken is voordat je het doorhad.)

  8. Wanneer komt er weer een schrijfwedstrijd? Ik kwam er namelijk nu pas achter dat jullie schrijfwedstrijden houden :s

  9. Ongeveer 30 las ik in de nieuwsbrief…

  10. Hebben jullie veel inzendingen binnengekregen?

  11. Ok. Mijn vorige post komt wellicht iets botter over dan bedoeld. Ik baal er alleen een beetje van dat dit nu erg op zo’n Pub/PrintOD wedstrijd gaat lijken. Je krijgt weliswaar een gratis auteursexemplaar (itt vergelijkbare wedstrijden), maar je betaalt die ook weer grotendeels zelf via het inschrijfgeld (itt veel vergelijkbare wedstrijden). Op zich krijg je wel weer goede redactie als je wint (itt veel vergelijkbare wedstrijden), maar de lengte van het verhaal (en dus de investering van de auteur) ligt ook veel hoger. Daartegenover staat weer dat je bij deze wedstrijd sowieso een juryrapport krijgt, maar daar hebben de winnaars niet veel aan (want die hadden ze zelf ook kunnen destilleren uit de redactiefeedback).

    Desalniettemin ga ik vrolijk verder met mijn Dystopia-inzendingen. Ik denk alleen dat een dusdanige wijziging een volgende keer beter wat duidelijker aangegeven kan worden.

  12. @Natasja: Waarom wordt dat dan nergens duidelijk neergezet dat er geen royalties worden uitbetaald? Als er wordt gesproken over “een succes” en “tweede Dark Romance”, dan verwacht je dat de zaken hetzelfde zijn als de eerste en niet dat de royalties ineens zijn afgeschaft. Op een forum heb ik juist uitgebreid het inschrijfgeld (was een discussie over) verdedigd onder meer door aan te geven dat er royalties uitbetaald worden.
    Nu maken jullie er een wedstrijd van dat je moet betalen voor publicatie…

  13. @gast & Saskia/Mijre

    Deze keer worden er geen royalties verstrekt. Dit staat ook niet in dit bericht. Winnaars krijgen natuurlijk publicatie van hun verhaal en een exemplaar thuisgestuurd, maar de royalties aan de winnaars hebben we afgeschaft. Dit omdat we met de vorige schrijfwedstrijden niet uit de kosten komen met betalingen van royalties aan auteurs.

    Voor deelnemers is het sowieso al een prijs dat ze een exemplaar van hun verhaal krijgen en dat hun verhaal wordt gepromoot en natuurlijk de naam van de auteur 🙂

  14. Hai! Ik heb mijn verhaal donderdag ingestuurd en ook nog geen bevestiging. Kon even duren, begreep ik (staat ook ergens, dat je binnen 2 weken bericht kreeg) 8)

  15. @gast: Yep.

    Ben benieuwd naar het aantal inzendingen. 🙂

  16. Bij de vorige DR wedstrijd kregen de winaars royalties, geldt dat ook voor deze wedstrijd?

  17. @cupcake: ja, dat wordt nagels bijten… 😉

  18. @Isabel, bedankt voor de snelle reactie. Dus ik hoef me geen zorgen te maken.;-). Behalve over de uitslag dan…

  19. @cupcake: ik heb het ook gisteren gestuurd en nog geen bevestiging gekregen, zal nog wel komen. nu het spannende wachten op de uitslag…!

  20. Heb het 15 juni gestuurd:cry:. Wachten op ontvangsbevesteging:cry:
    STRAKS IS ER IETS MISGEGAAN!:o

  21. Succes mensen!!’

  22. Vandaag is de laatste dag. Moet nog een bio en een synopsis schrijven.:cry:

  23. Hi,
    Dank je voor je snelle antwoord.
    Haha, ik hoef het gelukkig niet voor dat bedrag te laten. Het was meer nieuwsgierigheid. Ik vraag het inderdaad bij het inzenden van dit verhaal.
    Groetjes

  24. @Princess Peony: Volgens mij kijkt Natasja hier niet zo vaak, dus misschien kun je beter die vraag even mailen? Hoewel je dat anders ook zou kunnen vragen als je dan straks ook je Dystopia-verhaal instuurt.
    Hoewel het tweede leuker zou zijn (;-)), den ik dat ’t het eerste is. Het zijn immers twee verschillende wedstrijden met verschillende deadlines. En om die €2,50 hoef je het hopelijk niet te laten (ik kan niet in je portemonnee kijken, dus als het voor jou van belang is om het bedrag te weten voor je heel enthousiast verder gaat met je Dystopia-inzending, dan zou ik Natasja zsm even mailen.)

  25. Nog een vraagje.
    Stel dat je naast een dark romance ook een dystopia wil inleveren, moet je dan twee keer EUR. 7.50 betalen, of telt de dystopia dan als een tweede verhaal voor EUR. 5.00?

  26. DanielleSabine, in de voorwaarden staat dat je, nadat je je verhaal hebt ingeleverd, een mailtje krijgt met het verzoek het inschrijfgeld over te maken. De synopsis is een samenvatting van je verhaal (dus ook de plot moet hier in staan).
    Succes. Ik ben erg benieuwd naar alle inzendingen en straks natuurlijk naar de winnende verhalen 😀

  27. Zit op 1/3 en heb een writersblock gekregen. Hopelijk krijg ik het nog op tijd af!

  28. Ik ben bezig met de laatste puntjes op de i, nu nog even kijken wat er in de synopsis moet en in de biografie. En hoe ik moet betalen. Staat dat ergens uitgelegd? Iedereen nog heel veel succes met het afronden!

  29. Ik had nog mee willen doen maar heb er echt geen tijd voor gehad. Volgende keer maar weer 🙂

  30. Ik heb mijn verhaal Metamorfose gestuurd, Volgens mij moetik nog betalen?
    T
    Hartelijke groet Taco

  31. Ik waardeer het zeer dat mijn verhaal is geaccepteerd. Metamorfose gaat over een lelijke man die door een ongeluk een hele mooie man wordt en dat brengt de nodige spanningen maar ook successen met zich mee! Taco

  32. Succes iedereen. Ik doe zeker mee, heb mijn verhaal af, maar moet nog wat herschrijven. En jullie?;-)

  33. Nog 9000 woorden en op te vullen gaatjes.
    Dit is de eerste keer (klinkt vast erg fout) dat ik mijn hoofdpersoon echt leuk vindt.
    Succes iedereen.
    😀

  34. Is iedereen een beetje lekker bezig? Of hikken jullie nogal tegen de tijd/woordlimieten aan? De deadline is al met een maandje…;-)

  35. Het idee was er al een tijdje, miste alleen de tijd. Nou heb ik onverwacht een operatie aan mijn knie gehad en moet ik gedwongen op de bank liggen. En ziedaar: TIJD 😀
    Ik vermaak me prima nu en het schrijven gaat heerlijk.

  36. O, luitjes, ik zou best willen meedoen, maar tijd? Waar is TIJD!?

  37. @Syriain Ja! Vertel mij dat ook even dan. No sleep for the wickit zullen we maar zeggen 😛

  38. Ook voor deze wedstrijd heb ik een ideetje. Mocht iemand weten hoe je extra uren uit een dag kan persen, hoor ik het graag. 😉

  39. Ik doe mee 🙂
    Ten minste, als het me dit keer wel lukt om een einde te schrijven haha.
    En eens kijken of ik de deadline haal… 😉

  40. Ik heb wel een idee… genoeg tijd om meerdere dingen uit te werken… laat ik eerst maar wat proberen en dan kijken of ik het inzend 😀

  41. Ik ga zeker weer mee doen. De vorige keer kwam ik er pas een paar dagen van te voren achter en had ik niet echt tijd om een goed verhaal te maken (toch mee gedaan voor de leuk). Het commentaar dat ik kreeg was echter zeer nuttig en alleen al een reden om weer mee te doen ^^. Nu alleen nog een idee…

  42. Wat tof! Ik heb nog nooit aan een schrijfwedstrijd mee gedaan, maar het is natuurlijk de perfecte manier om jezelf te stimuleren echt iets op papier te krijgen. Misschien dat ik nu eens ga mee doen, het lijkt me erg leuk!

  43. O, oké! Dat is wel lastig dan lijkt me. Ik heb in elk geval nu al een ideetje voor deze. Weet je al wanneer die andere bekend wordt gemaakt dan?

  44. Ik heb er even een link in gezet naar de voorwaarden.
    En er komt ook nog een andere schrijfwedstrijd 🙂 We gaan er deze x 2 naast elkaar laten lopen… Zodat iedereen kan kiezen waaraan ze meedoen of aan allbei

  45. @ Noes:
    Dank je wel! Het zal er bij de vorige schrijfwedstrijd wellicht in hebben gestaan, maar dat weet ik dus niet meer. =)

    Ben het overigens wel eens met de mensen wie het idee opperen om de volgende keer voor een ander thema te kiezen. De vraag is dan wel weer welk thema, but still. In elk geval zit ik al te denken over dit thema, of en hoe ik dat wil gaan doen en zo! =)

  46. @Ilsepils, klik op het kopje ‘lees en schrijf’, ga dan naar ‘onze schrijfwedstrijden’ en dan helemaal naar beneden scrollen. Daar staan ze.

  47. @Lisa8998 : ik zou het niet weten eigenlijk 😛 en ja dat halen ze er zo uit, maar bij de voorwaarden stond er zo min mogelijk vlaamse bewoordingen ofzoiets.. En nee ik denk niet dat het een groot probleem gaat vormen, ik ga eerder moeten kijken of het gaat lukken met m’n examens 😉

  48. Een korte biografie van jezelf en een synopsis? O, dat lees ik nu pas. Maar waar staan dan die verdere voorwaarden?

  49. Geweldig, weer een Dark Romance schrijfwedstrijd, ik doe graag weer mee! Er zit al een verhaal in mijn hoofd, nu nog goed op papier krijgen…

  50. Awesomeheid! 15 juni is nog een flinke tijd. Ik wil toch eens gaan overwegen hoe het gaat uitpakken, dudes! Zeker gezien het juryrapport. Ik wil best weleens horen wat er voor tips en tops gegeven kan worden op mijn werk. Ik kan me alleen niet heugen dat er de vorige keer een inschrijfbedrag werd gevraagd! Dat is dan wel weer jammer. Maar als ik dan kijk naar al het werk wat het jullie kost… Ja! Dat is toch best veel gedoe. Ik weet nu in elk geval dat het wel weer even zal duren eer alles bekeken is en beoordeeld en de uiteindelijke winnaar bekend is. Ik zal eens gaan nadenken over meedoen! =D

  51. Als het Vlaams een probleem vormt, is dat jammer… Da’s puur redactiewerk. Een goede redactie haalt dit er zo uit. Er zullen wellicht nog wel Vlamingen deelgenomen hebben, zeker? Of heb ik dat verkeerd?

  52. Ik wil wel graag meedoen, zeker omdat ik bij de vorige dark romance schrijfwedstrijd nog geen lid was. Maar dan moet ik veel op m’n taal gaan letten omdat ik van België ben 😛

  53. Hm, ik weet het niet. Erg leuk dat er weer een wedstrijd is, maar zoals hierboven al gezegd: jammer van het onderwerp. Ik wil wel een keer wat anders, maar wie weet doe ik mee.

  54. Tof! Tof! Supertof! Ik ga weer meedoen ;-). Heb al een idee’tje… Hmmm… Even broeden! Geen engelen dit keer!

  55. Beetje jammer van het onderwerp… Ik keek echt uit naar een nieuwe schrijfwedstrijd, maar ik word een béétje moe van de hype rondom het bovennatuurlijk genre. –“

  56. Ik had een paar dagen geleden een geweldig idee voor een verhaal toen ik in bed lag maar ik had geen zin om helemaal uit mijn stapelbed te klimmen dus ik dacht dat ik het wel zou onthouden tot de ochtend. Niet dus, het enige wat ik nog weet is dat ik er heel enthousiast over was :/

  57. Laat dat je niet weerhouden, Suuzie! Oefening baart kunst! Iedere schrijver is ergens begonnen en de één gaat het makkelijker af dan de ander. Ik zou zeggen: waag een poging. Wellicht verras je jezelf 😉

  58. Ik weet niet zeker of ik meega doen. Ik had liever een ander thema gehad.

  59. Tja, wil wel graag, maar heb echt bijna geen tijd meer voor mezelf. Ik ga het zeker proberen. En anders het verhaal van de vorige keer die ik niet heb opgestuurd afmaken. Wie weet.

  60. Is het ook goed als je je Dark Romance verhaal van de vorige keer een grote aanpas-beurt geeft 😛 ?

    Ik was namelijk ook niet gekozen toen, maar ik kon wel een hoop met de gekregen feedback. En ik had toen mijn verhaal eigenlijk niet meer aangepast.

  61. Mh ik doe niet mee 😉 ik kan niet schrijven, wel ideeen verzinnen maar krijg ze niet goed op papier

  62. Als die goed genoeg waren dan waren die wel in de bundels gekomen denk ik 😛 Zat er zelf helaas ook niet tussen. Maar wie weet doe ik dit keer weer een nieuwe poging

  63. En de inzendingen die de vorige keer niet werden gekozen? Zit daar niets bruikbaars meer tussen? 8)

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.