Logo-youngadults-site

Write Now wil jouw verhaal!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Wanneer? Nu!

Ja, beste aspirant-schrijver, de inzendingen voor Write Now! 2022 zijn geopend en dat betekent dat jij, als je tussen de 15 en 24 jaar oud bent, een Nederlandstalige tekst kan insturen! Een tekst in welke vorm dan ook: verhaal, gedicht, toneeltekst, filmscenario, essay, rap, songtekst, verzin het maar … Wacht alleen niet te lang, want de deadline voor jouw inzending is op zondag 16 oktober om 23:59 uur.

Write Now! is een jaarlijkse schrijfwedstrijd voor jongeren in het Nederlandse taalgebied, die sinds 2000 wordt georganiseerd door de Passionate Bulkboek. De organisatie constateerde dat veel jongeren geïnteresseerd zijn in het schrijven van teksten, maar de juiste aanmoediging misten. Zo gebeurde het dat Write Now! in het leven werd geroepen.

Write Now! biedt jongeren een podium en een opstapje naar het literaire veld. Winnaars en finalisten van Write Now! vallen vaak op bij landelijke uitgeverijen. Veel van hen debuteerden na hun deelname aan de wedstrijd, schrijven voor (online) literaire tijdschriften en dragen met regelmaat voor op literaire podia. Gevestigde auteurs die hun carrière begonnen bij Write Now! zijn onder meer Lize Spit, Niña Weijers, Maartje Wortel, Jaap Robben, Marijn Sikken, Joost de Vries en Marjolijn van Heemstra.

De online voorronde van Write Now! 2022 vindt plaats op 8 november. Op 18 december is de finale in Rotterdam. De winnaar wint een geldprijs van € 5.000, deelname aan het Das Mag Zomerkamp, een optreden op literair podium Frontaal, deelname aan Tilt-residentie, een optreden op het Wintertuinfestival en natuurlijk: eeuwige roem.

No story, no glory. Zien wij binnenkort jouw verhaal overal op het internet verschijnen?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Mei-yun Boswinkel

Mei-yun Boswinkel

Mei-yun Boswinkel (17) leest alles wat ze maar te pakken kan krijgen: van etiketten op pindakaaspotten tot tumblr fanfiction tot manga. Sinds kort beoefent ze zelf het schrijversvak aan kunstacademie ArtEZ in Arnhem.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.