Logo-youngadults-site

Recensie: Secretly yours – Tessa Bailey

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Tessa Bailey is bekend van haar serie de Bellinger sisters. Deze boeken (Een zomer vol verrassingen en Aan het lijntje) heb ik ook gelezen en vond ik zeer leuke boeken. Daarom wou ik ook meteen Secretly yours lezen toen het uitkwam. Lees hieronder of Secretly yours even goed was als de vorige boeken van dezelfde auteur.

Waarover gaat Secretly yours?

Secretly yours is een spicy romcom over Hallie Welch en Julian Vos. Hallie is al sinds haar veertiende verliefd op Julian. Jaren later keert hij onverwacht terug naar het stadje waar ze allebei zijn opgegroeid. Hallie wordt door zijn familie ingehuurd om de tuin bij hun wijngaarden op te knappen. Wanneer Hallie Julian ziet, is Julian nog knapper en aantrekkelijker geworden dan vroeger, maar hij is ook een norse professor geworden die geobsedeerd is door regelmaat en structuur.

Julian Vos heeft een sabbatical genomen om een roman te schrijven. Hij heeft het verhaal al helemaal uitgedacht, maar hij wordt voortdurend afgeleid door de knappe blondine die onder zijn raam staat te tuinieren. Alles om haar heen is constant in totale chaos, en dat brengt hem in verwarring.

Wanneer Hallie na een lange avond met veel wijn impulsief besluit om Julian een anonieme liefdesbrief te schrijven, heeft ze daar de volgende ochtend meteen spijt van. Ze wil de brief terugnemen, maar Julian heeft hem al gelezen. Hij is erg verbaasd door de brief, maar zit met zijn hoofd eigenlijk heel ergens anders: hij wordt namelijk steeds meer meegesleept in Hallies rommelige maar warme en kleurrijke leven.

Wat vond ik ervan?

In het begin duurde het even voor ik in het verhaal zat en met momenten gebeurde het opnieuw dat ik eigenlijk niet 100% in het verhaal zat. Of ik het nu uitlas of niet, dat maakte weinig verschil voor mij. Dat komt deels doordat ik zelf minder fan ben van boeken die vanuit de derde persoon zijn geschreven en dat is hoe Secretly yours geschreven is.

Bovendien vond ik de liefdesbrieven redelijk cringe. Ondanks dat ze spijt heeft van het schrijven van de eerste anonieme brief, blijft ze de brieven schrijven naar Julian. Ik snapte helemaal niet waarom ze dit deed, omdat ze het ook nog deed nadat Julian en zij hun eerste seksuele moment al hadden gehad. Het hele ‘anonieme aanbidder’ gehalte droeg voor mij niet echt bij aan het boek. Het leek alsof Bailey de anonieme brieven toevoegde om dan later in het boek de aanleiding van een conflict te kunnen zijn.

Ik kon me ook niet heel erg goed inleven in de hoofdpersonages en voelde de chemie tussen hen niet zoals dat bij andere boeken wel het geval is. Ik begreep de keuzes die Hallie maakte niet altijd heel erg goed. Het einde van het verhaal was voor mij wat snel geforceerd. Zonder te veel spoilers te geven: Hallie en Julian krijgen ruzie en Hallie vergeeft Julian redelijk snel.

Het was wel leuk dat de personages realistisch waren. Hallie blijkt nog maagd te zijn en een personage van die leeftijd die nog maagd is, dat lezen we niet vaak in boeken. En er bleef eigenlijk ook niet echt lang bij stilgestaan waardoor het als normaal werd gezien. Ook Julian heeft zijn tekortkomingen en struggelt met verschillende dingen o.a. paniekaanvallen.

Het is een boek dat je snel leest, maar dat niet echt zal bijblijven. Als jij boeken die in de 3de POV geschreven zijn, niet storend vindt dan is dit boek misschien iets voor jou. Van mij krijgt het boek twee sterren, maar laat dat jou vooral niet tegenhouden om het boek zelf te lezen!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.