Logo-youngadults-site

Recensie: Aan het lijntje – Tessa Bailey

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Aan het lijntje van Tessa Bailey is het vervolg op Een zomer vol verrassingen. Een zomer vol verrassingen vond ik ge-wel-dig! Daarom wou ik ook zeker Aan het lijntje, het vervolg, lezen.

In Een zomer vol verrassingen volgden we Piper, een echte influencer, die door omstandigheden naar een klein havenstadje wordt gestuurd. Daar moet ze de kroeg van haar overleden vader zien te runnen. Ze vertrekt samen met haar zus. In Aan het lijntje volgen we Pipers zus: Hannah.

Aan het lijntje vertelt dus het verhaal van Hannah en Fox Thornton. We kennen zowel Hannah als Fox al, maar de twee bleven wat oppervlakkig. Tijd om deze personages dus beter te leren kennen!

Het verhaal

Fox heeft een reputatie als zorgeloze flirt. Zo goed als elke vrouw die hij tegenkomt valt voor zijn sexy looks en nonchalante charme. Dan ontmoet hij Hannah Bellinger. Hannah is totaal ongevoelig voor zijn charmes, maar ze lijkt hem wel heel erg aardig te vinden… Ze wil vrienden met hem zijn… En dat is iets wat hij nog nooit heeft meegemaakt.

Hannah beschouwt zichzelf altijd als actrice in een bijrol en niet als een hoofdrolspeelster. Ze denkt dat ze een hype-girl is, aangezien haar zus sinds hun jeugd altijd in de schijnwerpers staat. Ze heeft hier eindelijk genoeg van en wil eerlijk zijn, ze wil risico’s nemen; ze wil praten over haar gevoelens en over haar passie om op de muziekafdeling te werken met de regisseur Sergei waar ze al lang een crush op heeft. Ze wil niet eeuwig als productieassistent werken…

Hannah mist haar zus en de tijd die ze in Wesport heeft doorgebracht. Misschien mist ze zelfs de man met wie ze al maanden berichtjes zit te sturen… Dan overtuigt ze Sergeis om zijn nieuwste film in Westport te filmen. Wanneer Hannah en de crew naar Wesport gaan, trekt ze tijdelijk bij Fox in. Fox helpt haar met praktische tips om Sergeis aandacht te trekken.

Hoe meer tijd Fox en Hannah samen doorbrengen, hoe meer ze voor elkaar beginnen te vallen. Fox vindt het steeds lastiger om de vrouw waar hij verliefd op is te helpen bij het versieren van een ander. Kan hij zijn bindingsangst overwinnen, en Hannah laten zien dat hij echt om haar geeft?

Mening

In het begin bestaat de vrienschap tussen Hannah en Fox enkel uit berichtjes. Hierdoor wordt de spanning opgebouwd tot het moment dat ze elkaar weer in real life zien. Deze spanning wordt zeer goed opgebouwd en wanneer dat moment er eindelijk is, voel je de chemie tussen de twee van de pagina’s afspatten.

Opnieuw slaagt Bailey er in om dit verhaal zeer beeldend op te schrijven. Op zo een manier dat je alle gevoelens bijna zelf voelt. Je leeft dan ook als lezer zeer hard mee met de personages. De dynamiek die tussen de twee hoofdpersonages hangt is een leuke dynamiek. Je wil ook gewoon weten of Fox zijn bindingsangst kan overwinnen.

Wat ook een leuk aspect is aan het verhaal, is dat zowel Piper als Brendan nog steeds een rol spelen in dit boek. Natuurlijk blijven zij meer op de achtergrond, maar het is leuk om als lezer te weten dat de twee nog steeds samen zijn en dat het goed gaat.

Aan het lijntje is het tweede deel in deze duologie. Toch kan je dit boek ook perfect als eerste lezen zonder echt belangrijke informatie te missen. Ook Aan het lijntje krijgt van mij 4 sterren en raad ik aan om te lezen!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.