Logo-youngadults-site

6x podcasts die de moeite waard zijn om te beluisteren

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Luister je al eens graag naar een podcast? Misschien is één van onderstaande podcasts dan wel iets voor jou. Dit artikel zorgt alvast voor uren luisterplezier (en minstens evenveel leesplezier)!

Boekcast

Dagmar en Lucas delen hun liefde voor Young Adult-boeken via hun podcast Boekcast. Zo bespraken ze onder andere Exit van Mel Wallis de Vries, You’ve reached Sam van Dustin Thao en Otis’ redding van Mirjam Mous. Op hun website vind je alles terug over hun podcast.

E&E boekenpodcast

Een tijdje geleden begonnen boekenliefhebbers Esmee en Evy hun eigen podcast waarin ze praten over boeken en hun eindeloze TBR-list, alsook boeken in verschillende genres reviewen. Hun meest recente aflevering van begin januari gaat over boekenclubs! Je kan hun podcasts beluisteren via Spotify.

In de spotlights

Schrijfster Manon Visser (van In de spotlights & Wens voor de wereld) begon onlangs haar eigen podcast waarin ze in gesprek gaat met andere schrijvers en lezers. Vorige week verscheen de eerste aflevering op Spotify en Youtube! In die eerste aflevering is Rani de Vadder te gast, die al heel wat boeken op haar naam heeft staan. Ze debuteerde met Toxine en in 2022 verscheen haar nieuwste boek De beenderband.

Hold my book podcast

Vorig jaar moesten we afscheid nemen van boekblogger Joost (@nerdygeekyfanboy). Samen met zijn vriendin Rosanna (@thequeenofgeek) maakte hij de geweldige podcast Hold my Book waarin ze regelmatig de nieuwste Young Adult boeken bespraken. Hun podcasts zijn te beluisteren via Spotify.

I write better than I talk

Young Adult-schrijfsters Chinouk Thijssen, Astrid Boonstoppel, Pamela Sharon en Laura Diana begonnen in 2019 met hun podcast. Daarin praten ze over schrijven en alles wat daarbij komt kijken. Ondertussen verschenen er al drie seizoenen. Van deze podcast word je instant vrolijk!

Over boeken gesproken

Vertaler Maria Postema en boekenverkoper Kirsten König praten graag over boeken en dat hoor je bij het beluisteren van hun afleveringen! Je kan hun afleveringen live (of achteraf) beluisteren via hun Instagramkanaal. Een aflevering die mij altijd is bijgebleven is die waarin ze Ciara Smyth live interviewen!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.