Logo-youngadults-site

Pride Month – sapphic boeken

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Het is juni. En dat betekent Pride Month! In Nederland hebben we geen officiële maand hiervoor, deze maand is vooral in Amerika een ding, maar alsnog zijn er deze maand wel Pride activiteiten in Nederland. De laatste zaterdag van juni is het bijvoorbeeld Roze Zaterdag en voorafgaand daaraan is het roze week. Afgelopen weekend was pride in Utrecht. Om Pride Month een beetje te vieren schrijf ik elke week een artikel met een LGBT+ thema. Deze week heb ik een lijstje met mijn favoriete sapphic boeken samengesteld.

Elle & Darcy

Elle & Darcy

Na een verschrikkelijke date besluiten Elle en Darcy dat ze nooit meer afspreken. Ze zijn te verschillend: Elle is een dromerige Twitter-astrologe die op zoek is naar haar soulmate, Darcy is een no-nonsense actuaris die niet van verrassingen houdt. Ze nemen afscheid, maar niet voor lang. Darcy wordt gek van haar bemoeizuchtige broer die matchmaker speelt en doet Elle een voorstel: tot oudejaarsavond doen ze alsof ze een relatie hebben. Daarna hoeven ze niets meer met elkaar te maken te hebben. Maar hoe eindigt het toneelstukje als de gevoelens echt worden?

Dit boek was precies wat ik nodig had. Een lesbische romcom. Wat wil je nog meer? Ik was in ieder geval erg enthousiast door dit boek en raad het ook aan iedereen die ik ken aan. Ik kan niet wachten nog meer boeken zoals deze te vinden.

De falling in love montage – Ciara Smyth

De falling in love montage

De cynische Saoirse (17) gelooft niet meer in de liefde. Ze is vastbesloten om nooit meer aan een serieuze relatie te beginnen. Tot ze op een eindexamenfeestje Ruby ontmoet. Die daagt haar uit tot een experiment: een zomer vol klassieke dates die zo in een romantische comedy zouden passen, en die eindigt zodra vakantie voorbij is – geen verwachtingen van eeuwige liefde, geen gebroken harten, geen gezeur.

Klinkt als een perfect plan, maar Ruby en Saoirse vergeten één ding: aan het einde worden de personages in de film altijd écht verliefd.

Ook dit boek behoort tot één van mijn favorieten. Op YALFU hadden we de eer om Ciara Smyth the ontmoeten en zelfs te interviewen. De livestream van dit interview is terug te vinden op onze Instagram-pagina en mijn recensie is hier te lezen!

De laatste halte – Casey McQuinston

De laatste halte

August verhuist naar New York, waar ze niemand kent. Ze komt terecht bij een groep huisgenoten die haar goed opnemen. In de metro ontmoet ze een aantrekkelijk meisje genaamd Jane. Ze ziet eruit als een rocker uit de jaren ’70. Na haar wat vaker tegen gekomen te zijn in de metro komt August erachter dat ze ook echt uit de jaren ’70 komt. Jane zit al jaren vast in de metro. August wil haar helpen terug te keren naar de jaren ’70, maar is dat nog steeds wat ze wil als ze Jane beter leert kennen en ze gevoelens begint te ontwikkelen?

Dit boek heb ik vorig jaar gelezen en gerecenseerd maar het is me nog steeds bijgebleven omdat ik er ontzettend van heb genoten. Mijn recensie lees je hier.

Wat zijn jouw favoriete wlw boeken? Laat vooral een reactie achter want ik wil er graag meer ontdekken!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Louise Rademaker

Louise Rademaker

Louise Rademaker (26) leest en schrijft al zo lang ze zich kan herinneren. Ze heeft een master in schrijven en houdt van koffie, poëzie, YA, films, series en gamen.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.