Logo-youngadults-site

Recensie: Elfenstof – Carrie Jones

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Elfenstof

Ik las het boek Elfenstof van Carrie Jones. Dit is het eerste boek dat ik van Carrie Jones heb gelezen en wat ik ervan vond lees je hieronder.

Het verhaal

Zara White heeft het gevoel dat een vreemde man haar stalkt. Ze is geobsedeerd met fobieën en heeft het hier ook constant over. Zara is niet meer haarzelf sinds het overlijden van haar stiefvader. Haar moeder verbant Zara vanwege haar gedrag naar het ijskoude Maine om bij haar grootmoeder te gaan wonen. Deze verhuizing moet Zara helpen om er weer bovenop te komen en de oude te worden. Zara zelf vermoedt dat haar moeder gewoon denkt dat ze gek is.

De stalker is absoluut geen verzinsel van Zara’s overactieve verbeelding. In Maine volgt hij haar namelijk nog steeds en hij laat tevens zelfs goudstof achter. Er is iets aan de hand dat bovennatuurlijk lijkt te zijn en alles wijst naar Zara. Zara wil er dan ook alles aandoen om dit mysterie op te lossen. Zara denkt zelfs dat haar grootmoeder, haar moeder en de bewoners van Maine meer weten dan dat ze zeggen.

De schrijfstijl/verhaallijn

Het verhaal begint voor mij erg langzaam, hierdoor moest ik mezelf er echt toe zetten om verder te lezen. De spanning begint pas ergens halverwege het boek, dit had van mij al veel eerder gemogen. Vanaf het moment dat het spannend wordt, zit je wel vast gekluisterd aan je stoel en wil je echt verder lezen. Op dit moment leer je ook alle geheimen kennen van een aantal personages en de inwoners van Maine.

De schrijfstijl van Jones is voor de rest wel erg fijn.

Elke titel van een nieuw hoofdstuk is de naam van een fobie. Deze wordt ook kort uitgelegd aan het begin van dat hoofdstuk. Hierdoor leer je wel de verschillende fobieën kennen die er zijn, het is dus ook een leerzaam boek.

De personages

De hoofdpersonage Zara is goed uitgewerkt, de andere personages hadden van mij nog iets meer uitgewerkt mogen worden. Je leert Zara goed kennen en haar obsessie met fobieën is goed waar te nemen.

De Wereld

Het verhaal speelt zich voornamelijk af in Maine en neemt dus niet plaats in een fantasie wereld. Wel bevat het boek fantasie elementen, dit hebben ze goed verwerkt in deze wereld. Maine wordt vooral omschreven als koud, maar als je het opzoekt zijn het ongeveer dezelfde temperaturen als hier in Nederland. Dit is ook niet zo gek, want Maine ligt in Engeland. Je leert het dorpje waar Zara haar grootmoeder woont goed kennen, zo woont Zara met haar grootmoeder best wel afgelegen bij een bos. De inwoners kennen elkaar en weten ook alles van elkaar. Elke nieuwtje gaat als een vuurtje rond in het dorp.

Conclusie

Het boek ziet er mooi uit. De spanning in het boek had van mij eerder mogen beginnen, want hierdoor vond ik het in het begin heel moeilijk om erin te komen. Het boek is leerzaam, want je leert meer over fobieën en deze worden ook goed uitgewerkt. Ik geef het boek 4 sterren en ben erg benieuwd naar de volgende delen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Charonna Mensink

Charonna Mensink

Charonna Mensink ( 27 ) woont samen met haar vriend en 2 poezen in Zeeland, maar oorspronkelijk komt zij uit Utrecht. In het dagelijkse leven werkt zij als onderwijsassistent op de middelbare school. Dit werk doet zij met veel plezier en in haar vrije tijd is ze graag creatief bezig. Maar het allerliefst leest ze een goed boek waarbij ze verdwijnt naar de wereld waar het boek zich afspeelt. Haar liefde voor lezen is gekomen door de "Hoe overleef ik" boeken van Francine Oomen en door de "Op zoek naar Dolfijnen" boeken van Lucy Daniels. Verder probeert ze de leerlingen op school aan te moedigen met het lezen van boeken en raad ze vaak een aantal boeken aan.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.