Logo-youngadults-site

Recensie: De laatste halte – Casey McQuinston

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Een onverwachte ontmoeting ontspoort haar hele leven

Het verhaal

August verhuist naar New York, waar ze niemand kent. Ze komt terecht bij een groep huisgenoten die haar goed opnemen. In de metro ontmoet ze een aantrekkelijk meisje genaamd Jane. Ze ziet eruit als een rocker uit de jaren ’70. Na haar wat vaker tegen gekomen te zijn in de metro komt August erachter dat ze ook echt uit de jaren ’70 komt. Jane zit al jaren vast in de metro. August wil haar helpen terug te keren naar de jaren ’70, maar is dat nog steeds wat ze wil als ze Jane beter leert kennen en ze gevoelens begint te ontwikkelen?

Personages

De personages voelden goed uitgewerkt. De belangrijkste personages hadden een duidelijk en interessant achtergrondverhaal en dit zorgde ervoor dat je echt een goed beeld kreeg van iedereen. Er leek erg goed nagedacht over de meeste personages en niemand voelde standaard of voorspelbaar.

Thema’s

Dit boek zit vol met diversiteit. Het is interessant om via de herinneringen van Jane erachter te komen hoe er met homoseksualiteit in de jaren ’70 omgegaan werd. Dit boek barst uit elkaar van de LGBT+ personages. Het is heel leuk om een boek met zo veel diversiteit te lezen. In de meeste boeken is er vaak één personage deel van de community, maar hier leek bijna iedereen er wel iets mee te maken te hebben en dat was heel verfrissend.

Schrijfstijl

Het duurde een paar hoofdstukken voordat ik echt in het verhaal zat. Bij het eerste hoofdstuk vroeg ik me af of ik er wel doorheen zou kunnen komen, maar vanaf hoofdstuk drie zat ik er helemaal in. Het kostte me moeite om het boek weg te leggen en soms zat ik tot ver na middernacht nog te lezen. Terwijl ik las werd ik echt in het verhaal gezogen en vergat ik de tijd om me heen.

Conclusie

Ik vond het een heel goed, interessant en leuk boek. Er waren verschillende verhaallijnen te volgen. Er was de hoofdverhaallijn, maar er waren ook andere dingen die best wel wat diepgang toevoegden. Dit zorgde er ook voor dat het boek iets volwassener aanvoelde. Ik vond dit boek zeker het lezen waard. Ik geef dit boek vier sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Louise Rademaker

Louise Rademaker

Louise Rademaker (26) leest en schrijft al zo lang ze zich kan herinneren. Ze heeft een master in schrijven en houdt van koffie, poëzie, YA, films, series en gamen.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.