Logo-youngadults-site

Rood, wit & koningsblauw wordt verfilmd

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Fijn nieuws voor de fans van Rood, wit & koningsblauw: het boek wordt namelijk verfilmd! De film wordt het regisseurdebuut van Matthew Lopez die onlangs een Tony Award won voor beste toneelstuk. Dat nieuws werd gisteren exclusief bekendgemaakt op Variety.

Rood, wit en koningsblauw: een humoristische LGBTQ+ roman

Rood, wit & koningsblauw, geschreven door Casey McQuiston, gaat over Alex, de zoon van de president, en Henry, de Britse prins. Wanneer de moeder van Alex president wordt, is Alex opeens een Amerikaanse royalty. Hij licht echter in de clinch met een echte prins, namelijk de Britse prins. Wanneer de tabloids dit ontdekken, moeten Alex en Henry doen alsof ze goede vrienden zijn. En wat begint als een nepvriendschap groeit uit tot iets veel diepers en gevaarlijker.

Rood, wit & koningsblauw werd een New York Times bestseller en werd nog populairder door de lockdowns. Daarnaast verscheen er oo al een nieuw boek van McQuiston: One Last Stop, dat vertaald werd als De laatste halte door uitgeverij Zomer & Keuning. Verder verschijnt er een nieuw boek van haar in 2022 met als titel I Kissed Shara Wheeler.

Wat we tot nu toe weten over de verfilming

De verfilming zal geproduceerd worden door Amazon Studios. Wellicht zal de verfilming dan ook te zien zijn op hun streamingplatform Amazon Prime. Verder werken er nog enkele bekende namen mee aan de verfilming, onder andere Greg Berlanti, die ook meewerkte aan de verfilming van Love, Simon.

Bron: Variety & Advocate

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.