Logo-youngadults-site

De favoriete YA-boeken van onze redactie

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

De maand september is omgevlogen! Het is alweer oktober. Vanaf deze maand gaan wij maandelijks de favoriete boeken van onze redactie oplijsten. Het kan nooit kwaad om nieuwe tips toe te voegen aan jouw to be read, toch?

Loveless – Alice Oseman

Onze redacteur Liana las deze maand Loveless van Alice Oseman.

Mijn favoriete boek van de maand september is Loveless van Alice Oseman. Ik lees eigenlijk zelden Engelse boeken, maar door de fijne schrijfstijl las het boek heel vlot. Het boek heeft mij echt aangenaam verrast. De manier hoe Georgia in dit boek op zoek gaat naar wie ze is, zal voor heel veel jongeren erg herkenbaar zijn. Daarnaast bevat het boek ook heel wat diversiteit. Zo had ik voor het lezen van dit boek nog geen enkel boek gelezen met aromantische of aseksuele representatie.

Alle mensen die ik ken: Een leven verzameld – Lisa Huissoon 

Redacteur Mei-Yun haar favoriete boek deze maand is alle mensen die ik ken: Een leven verzameld van Lisa Huissoon. Lees hieronder waarom precies.

Dit boek kreeg ik bij toeval in handen gespeeld door het hoofd van mijn opleiding. Ik sloeg de eerste pagina om en was direct verkocht. Alle mensen die ik ken is een archief waarin auteur Lisa Huissoon haar sociale omgeving verzamelt in een alfabetisch gesorteerde lijst met categorieën als collega’s, buren, geliefden, vrienden en voorbijgangers. Op een droogkomische en poëtische manier noteert ze welke persoon welke indruk op haar achter heeft gelaten. Een experimentele en vernieuwende roman. Echt de moeite waard om te lezen.

Wat je zegt zie je zelf van Jacodine van de Velde

Het favoriete boek van onze recensent Joyce is Wat je zegt zie je zelf van Jacodine van de Velde.

Ik heb dit verhaal gekozen, omdat de auteur een vlotte schrijfstijl heeft. Je wordt het verhaal in gezogen! Het hoofdpersonage worstelt met een eetstoornis en ze wordt verliefd op Ruben – een jongen die ze ontmoet wanneer ze met haar familie op vakantie is. Ruben heeft zelf ook zo zijn problemen, waardoor je echt hoopt dat beide personages hun onzekerheden opzij kunnen zetten om bij elkaar te kunnen zijn.
Ik kon mij ook goed inleven in het hoofdpersonage en heb het boek dan ook razendsnel uitgelezen.

The song of Achilles – Madeline Miller

The Song of Achilles

Mijn favoriete boek van de maand was: The song of Achilles. Ik vind dit boek niet alleen intrigerend, maar het verhaal las snel weg en de personages waren zo geschreven dat ik goed met ze mee kon leven. The song of Achilles heeft me laten lachen en laten huilen, maar heeft me vooral een mooie tijd gegeven in de wereld van mythes.

De genezer van Zalindov – Lynette Noni

Het favoriete boek van onze recensent Patricia is deze maand De genezer van Zalindov van Lynette Noni. Waarom?

Een boek waar je echt doorheen vliegt! Het is verrassend, rauw, intens op sommige momenten, fantasierijk en vriendschap staat als een paal boven water. Een verhaal waar niets is wat het lijkt.

Gevalletje borderline – Kathelijn Hulshof

Onze hoofdredacteur, Natasja, haar favoriete boek van de maand is Gevalletje Borderline. Lees hier waarom!

Op dit moment ben ik bezig in Gevalletje borderline van Kathelijn Hulshof en kies ik dit non-fictie boek als boek van de maand september. Het is een erg prettig geschreven verhaal over haar eigen ervaringen met borderline. Ze vertelt eerlijk en openhartig haar verhaal en is helder over de feiten wat borderline nu precies inhoudt en hoe je het kunt herkennen. Zelf vind ik onderwerpen die met de psyche te maken hebben altijd ontzettend interessant. Ik leer graag bij op dit vlak, omdat het menselijk brein toch wel een van de meest interessante aspecten van het lichaam is. Ik heb het nog niet helemaal uit, maar tot nu toe is dit zeker een interessante leeservaring als je meer over dit onderwerp te weten wilt komen.

De falling in love montage – Ciara Smyth

Zoals jullie wellicht wel hebben voorbij zien komen, hebben wij deze maand Ciara Smyth geïnterviewd op YALFU. Dat wil zeggen dat ik (redacteur Livia) De falling in love montage van Ciara Smyth deze maand ook heb gelezen. En wat een tof boek was dat! Lees hieronder waarom dit mijn favoriete boek deze maand was.

Het boek had zo een fijne schrijfstijl dat het enorm vlot las. Doordat ik het ook met een deadline moest lezen, was dat echt een enorm pluspunt. Ik werd ook heel erg hard in het verhaal gezogen. Ik heb ook echt moeten lGewoon echt een heel erg leuk boek dat ik zeker aanraad aan iedereen!

Wat was jouw favoriete boek deze maand? Laat het ons zeker weten!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.