Logo-youngadults-site

Chinouk Thijssen en Elin Meijnen winnen de Jonge Jury 2022

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Vandaag was het weer zo ver: de bekendmaking van de winnaars van de Jonge Jury 2022. Vorig jaar kaapte Lisa van Campenhout de Jonge Jury debuutprijs weg met Bijna echt en Margje Moodrow won de prijs van de Jonge Jury met Fake trip. Dit jaar vallen twee novelles in de prijzen.

Elin Meijnen wint Jonge Jury debuutprijs

De tweede stem (ebook), Elin Meijnen | 9789463490849 | Boeken | bol.com

Elin Meijnen wint met De tweede stem de prijs voor het beste debuut. Het boek verscheen vorig jaar bij Blossom Books in hun shortie-reeks waarin eerder ook al Het zusje van verscheen. We volgen Mette die naar een nieuwe school gaat en er haar draai probeert te vinden. Alles gaat goed: ze krijgt zelfs een hoofdrol in de musical, maar dan komt er een nieuwe zangdocent die ze nog kent van vroeger. De twee andere genomineerden waren Hou me niet vast van MNM-dj Wanne Synnave en Unsinkable van Lotte van den Noort.

Prijs voor de Jonge Jury gaat naar Chinouk Thijssen

Gegijzeld (ebook), Chinouk Thijssen | 9789020631388 | Boeken | bol.com

Nadat Chinouk Thijssen vorig jaar genomineerd werd met Je hebt één nieuwe volger, gaat ze nu met de hoofdprijs naar huis. Gegijzeld is de novelle die ze schreef in de Kluitman-reeks. Hierin lezen we hoe Yasmine en Jason naar een feest gaan in de villa van een klasgenoot. Het feestje loopt echter al snel uit de hand en alle deuren gaan op slot. Chinouk Thijssen was erg verrast en geëmotioneerd bij het ontvangen van de prijs. Ze benadrukte dat de prijs ontzettend veel voor haar betekent. De andere boeken die dit jaar de shortlist haalden waren De tunnel van Anna Woltz en Lock Down van Maren Stoffels (de longlist vind je hier).

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.