Logo-youngadults-site

Young adult boeken die in januari 2022 verschijnen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

In het nieuwe jaar verschijnen er weer nieuwe boeken! In dit artikel ontdek je naar welke boeken je kan beginnen uitkijken.

Als de nacht valt

Binnenkort komt het nieuwste boek van Marieke Nijkamp uit! Eerder schreef ze onder andere al 54 minuten en Zelfs als we zwijgen.

Young adult boeken die in januari 2022 verschijnen

De nieuwe spannende YA-thriller van de auteur van 54 minuten.
De jongeren die opgesloten zitten in een afgelegen jeugdinrichting met de ironische naam Hope voelen zich door iedereen in de steek gelaten. Als op een dag ineens alle bewakers verdwenen zijn, besluit een kleine groep van de gelegenheid gebruik te maken en de inrichting te ontvluchten. Maar al snel komen ze erachter dat ze geen kant op kunnen: er waart een levensgevaarlijk virus rond, en niemand mag zijn huis verlaten. Ze zitten vast en zijn aan zichzelf en elkaar overgeleverd.
Terwijl de voorraden snel slinken en het virus ook Hope binnendringt, moeten de jongeren zien te overleven. Dat kan alleen als ze samenwerken, maar kunnen ze elkaar wel vertrouwen?

Heartstopper 3

Voor de fans van Heartstopper is er ook goed nieuws: de vertaling van het derde deel in de graphic novel serie zal in het nieuwe jaar verschijnen. Onze recensie over de eerste twee delen lees je hier en hier.

Young adult boeken die in januari 2022 verschijnen

Parijs, de stad van de liefde! Maar geldt dat ook voor Nick en Charlie? Charlie had nooit durven hopen dat Nick hem ook leuk zou vinden, maar nu zijn ze officieel een stel. Nick heeft zelfs de moed gevonden om voor zijn moeder uit de kast te komen. Maar nog lang niet iedereen is op de hoogte van zijn geaardheid. Nicks oudere broer weet nog van niks en om nog maar te zwijgen over alle andere vrienden en familie. En dan gaan ze binnenkort ook nog op schoolreis naar Parijs.
Het leven kan soms heel moeilijk zijn, zelfs met iemand van wie je houdt aan je zijde. Hoe serieuzer de gevoelens van Nick en Charlie voor elkaar worden, hoe meer ze elkaar nodig zullen hebben. Op sommige momenten zelfs meer dan ooit.

Bloot

Bij uitgeverij Ploegsma verschijnt Bloot over Amelie die niet tevreden is met haar lichaam en in contact komt met Elias die haar om een sexy foto vraagt.

Bloot

Amelie is 13 en ontevreden over haar lichaam. Haar ouders verkeren in een crisis, haar beste vriend gedraagt zich plotseling anders en op school krijgt ze steeds meer commentaar van jongens. En de knappe, populaire Elias, twee klassen boven haar, weet waarschijnlijk niet eens dat ze bestaat. Als Elias belangstelling voor haar lijkt te hebben, kan Amelie haar geluk niet op. Maar dan vraagt hij om een sexy foto…

De verwoestingen van Devil’s Acre – Bijzondere kinderen

De verwoestingen van Devil’s Acre is het langverwachte slot in de Bijzondere kinderen-serie van Ransom Riggs.

Jacob en Noor zijn terug waar hun avontuur begon: het huis van opa Portman. Vandaar moeten ze op zoek naar mevrouw Peregrine en de andere bijzondere kinderen. En snel, want Cauls dreiging groeit. Herrezen uit de Bibliotheek der zielen zijn hij en zijn leger sterker dan ooit. Jacob en zijn vrienden komen oog in oog te staan met de dodelijkste vijanden en de gevaarlijkste lussen uit de geschiedenis, in de finale strijd tegen het kwaad.

Serendipity

We vermelden ook graag enkele Engelse boeken die de moeite waard zijn. Zo verschijnt Serendipity, een collectie van verhalen met Marissa Meyer als editor. Onder andere Marissa Meyer zelf, Leah Johnson (You should see me in a crown), Caleb Roehrig (Voor het laatst gezien) en Abigail Hing Wen (Loveboat, Taipei) schreven een verhaal.

Serendipity

From stories of first love, unrequited love, love that surprises, love that’s been there all along, ten of the brightest and award-winning authors writing YA have taken on some of your favorite romantic tropes, embracing them and turning them on their heads. Readers will swoon for this collection of stories that celebrate love at its most humorous, inclusive, heart-expanding, and serendipitous.

Contributors include Elise Bryant, Elizabeth Eulberg, Leah Johnson, Anna-Marie McLemore, Marissa Meyer, Sandhya Menon, Julie Murphy, Caleb Roehrig, Sarah Winifred Searle, and Abigail Hing Wen.

The Ivory Key

Een ander Engels boek dat komende maand verschijnt is The Ivory Key van Akshaya Raman. Dit is het eerste deel in een nieuwe duologie.

Young adult boeken die in januari 2022 verschijnen

Magic, a prized resource, is the only thing between peace and war. When magic runs out, four estranged royal siblings must find a new source before their country is swallowed by invading forces. The first in an Indian-inspired duology.

Vira is desperate to get out of her mother’s shadow and establish her legacy as a revered queen of Ashoka. But with the country’s only quarry running out of magic–a precious resource that has kept Ashoka safe from conflict–she can barely protect her citizens from the looming threat of war. And if her enemies discover this, they’ll stop at nothing to seize the last of the magic.

The Monarchs

De Nederlandse vertaling van het eerste deel in de duologie, De raven, verscheen in 2020 bij Blossom Books. Komende maand verschijnt het vervolg. Wanneer de vertaling verschijnt is momenteel nog niet duidelijk.

Young adult boeken die in januari 2022 verschijnen

In this thrilling conclusion to New York Times best-selling authors Kass Morgan and Danielle Paige’s The Ravens duology, loyalty, love, and friendships are tested as sorority sisters Scarlett and Vivi must face the forces of hell itself when a rival sorority threatens to wreak havoc on campus.

Naar welke Young adult boeken die in januari 2022 verschijnen kijk jij het meeste uit?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.