Logo-youngadults-site

Onze favoriete YA-boeken van 2021

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Nog een paar daagjes en dan is het jaar weer voorbij. Dat betekent dat je overal wel “het beste van 2021” voorbij ziet komen. Nu, 2021 was een bijzonder jaar met de Coronacrisis… Maar boeken kunnen we altijd lezen en dat hebben wij ook dit jaar massaal gedaan. Hieronder de favoriete Young Adult boeken van onze redactie! Wat is jouw favoriete Young Adult boek van 2021? Laat het ons zeker weten! Moest je het niet weten, hopelijk kan ons lijstje jou wat inspiratie geven. 🙂

Redacteur Liana

Redacteur en recensent Liana kiest voor het boek Zeis van Neil Shusterman!

Mijn favoriete boek van 2021 is Zeis van Neal Shusterman. In de zomer van 2019 werd ik ook al aangenaam verrast door zijn boek Dor, dat hij samenschreef met zijn zoon. En nu doet hij het weer! Zeis is een verhaal dat echt super sterk in elkaar zit. De ene na de andere plottwist volgt elkaar op. Het gaat over een wereld waarin niemand nog kan overlijden aan een natuurlijke oorzaak, maar zogenaamde ‘Zeisen’ bepalen wie er blijft leven en wie niet om zo de populatiegroei binnen de perken te houden. Laat dat vervolg maar komen!

Recensent Catherine

Catherine heeft een favoriete New Adult boek, maar ook eentje voor Young Adults.

2021 was wederom een geslaagd leesjaar met veel boeken die op de TBR extra beland zijn maar ook zeker veel boeken die eindelijk gelezen zijn kunnen worden. Mijn favoriete boek van dit jaar was The Invisible Life of Addie LaRue wanneer het op NA aankomt, en als het op YA aankomt heb ik dit jaar Holly Black’s The Cruel Prince serie helemaal verslonden. Ik hoop van harte dat 2022 terug zo een geslaagd leesjaar zal worden!

Recensent Patricia

Patricia kiest als favoriete Young Adult boek van 2021 Geheimen van het tuinhuis van Rihana Jamaludin.

Een stukje geschiedenis in een betoverend YA-jasje. Je waant jezelf in Suriname, zoveel jaar geleden, en leert over het reilen en zeilen in die tijd. Het is een rustig boek waarin de tijd wordt genomen om te vertellen. Maar, het intrigeert meteen!

Redacteur Mei-Yun

De Godden broers van Meg Rosoff is Mei-Yuns favoriete boek geweest!

Een verfrissende zomerroman die ook prima geschikt is voor het najaar. Ik werd verrast door Rosoffs stijl: ze is een ster in het neerzetten van alledaagse en humoristische situaties. Heel herkenbaar.  In ‘De Godden broers’ kabbelt het leven in het familiestrandhuis aan zee voort, maar wel op zo’n manier dat het tot op het laatste moment spannend blijft. 

Redacteur Jasmijn

Jasmijn haar favoriete boek is Hof van Zilveren Vlammen van Sarah J. Maas.

Mijn favoriete boek van 2021 was Hof van Zilveren Vlammen van Sarah J. Maas! Een aantal jaar geleden werd ik al verliefd op de Hof van doorns en rozen-serie, dus dat er een nieuw boek aan deze reeks toegevoegd werd vond ik al geweldig. Daarbij vond ik het heel interessant hoe het verhaal van een ander personage dan het oorspronkelijke hoofdpersonage werd uitgelegd. Ook was het plot weer goed uitgedacht en vond ik de ontwikkeling van de personages echt mooi uitgewerkt.

Recensent Manon

Als favoriete boek kiest Manon American Royals, majesteit.

Mijn favoriete boek van 2021 was American Royals, majesteit. Leest lekker weg en alle personages zijn interessant. De schrijfstijl is vlot en herkenbaar!

Redacteur Livia

Tot slot kies ik zelf Ivelle van Laura Diane.

Ik heb dit jaar zoveel goede boeken gelezen, maar als ik eentje moet kiezen dan kies ik toch Ivelle. Ivelle was een enorm tof verhaal. Wat als je iedereen zijn emoties kon zien door de kleur van je ogen? Het verhaal was verrassend en las supervlot!

Wat was jouw favoriete boek van 2021? Laat het ons zeker weten!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.