Recensie: De Raven – Kass Morgan & Danielle Paige

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Hocus pocus pilatus pas… Ik wou dat dit boek nog niet uit was. De Raven van Kass Morgan & Danielle Paige. Het boek dat míj afgelopen dagen betoverd had. It put a spell on me. Het had mij in zijn greep en liet mij net pas los. Los om jullie te vertellen wat ik van het boek vond.

De Raven is een boek over heksen, over het studentenleven, over rivaliteit en over een geheim genootschap. Een studentensociëteit. Hoor je bij Kappa Rho Nu dan ben je automatisch een Raaf. Een heks, een zuster. Vivi Devereaux en Scarlett Winter zijn zusters en om hen draait dit verhaal. Een verhaal vol spanning en mysterie. Én met een vleugje humor.

‘Haal je innerlijke Jennifer Lawrence boven en geef een Oscar-waardig optreden.’

Al vanaf de eerste bladzijde zit je meteen in het verhaal. De schrijfstijl van dit duo is erg fijn en ik moet eerlijk bekennen dat ik niet gemerkt heb dat De Raven door twee auteurs geschreven is. Het verhaal las heel vlot en de auteurs hebben alles heel beeldend beschreven. En aangezien ik in plaatjes denk, was dat in sommige situaties niet altijd even handig. Het was soms best een bloederige bedoening.

Maar het verhaal werd dus afwisselend verteld vanuit Vivi en Scarlett. Scarlett, een ervaren heks. En Vivi, een noviet. Tot voor kort wist ze niet dat ze een heks was en nu werd ze ineens meegenomen in de magische wereld van spreuken en brouwsels. De wereld van de Raven.
Een magische wereld die mij af en toe deed denken aan Charmed. Een serie die ik vroeger weleens keek. Drie zussen tegen de slechteriken.

En in dit verhaal zijn er ook zeker slechteriken. Al weet je in het begin niet waar het verhaal naartoe gaat. Je bevindt je op een campus tussen de Raven en je merkt al meteen dat er veel geheimen zijn. Wat hebben Scarlett en Tiffany te verbergen? En wie heeft het op Kappa Rho Nu gemunt?

Doordat het verhaal verteld werd vanuit Vivi en Scarlett ervaarde je geregeld mini-cliffhangers. Mini-cliffhangers waardoor je verder wilde lezen. En verder lezen dat deed ik. Ik wilde het boek absoluut niet meer wegleggen. Alsof het aan mijn handen was vastgelijmd en ik had echt antwoorden nodig. En die antwoorden kreeg ik beetje bij beetje.

Antwoorden die behoorlijk verrassend waren. Want het einde zag ik absoluut niet aankomen. En ik moet zeggen: dat heb ik niet vaak. Vaak heb ik wel een idee óf gevoel waar het verhaal naartoe gaat, maar in deze had ik het einde niet kunnen voorspellen. En daardoor zal ik helaas níét worden toegelaten bij Kappa Rho Nu. Ik ben geen Raaf en daarmee geen zuster.

Desondanks heb ik enorm van De Raven genoten. Het heeft voor heel wat ontspannen leesuurtjes gezorgd en ik ben heel nieuwsgierig naar het vervolg. Ik geef het boek 4 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Iselle Koopmans

Iselle Koopmans

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een antwoord

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.