Logo-youngadults-site

Deze boeken maken kans op de Jonge Jury debuutprijs

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Vandaag werd bekendgemaakt welke boeken kans maken op de Jonge Jury debuutprijs 2022. Vorig jaar werd die gewonnen door Lisa van Campenhout met haar boek Bijna echt.

De tweede stem

De eerste kansmaker is Elin Meijnen met haar shortie die in maart van dit jaar verscheen bij Blossom Books. Vorig jaar werd Het zusje van van Carlie van Tongeren, de eerste shortie in de reeks, ook al genomineerd voor de prijs van de Jonge Jury. Lees hier onze recensie.

De tweede stem - Jonge jury debuutprijs

‘De tweede stem’ gaat over de onzekere Mette, die haar draai probeert te vinden op een nieuwe middelbare school. Als ze besluit zich aan te sluiten bij een musicalgroepje gaat het steeds beter. Iedereen is gek op haar zang (ze krijgt zelfs de hoofdrol!) en ze mag de regisseur helpen met het begeleiden van jongere toneelspelers. Maar dan komt er ineens een nieuwe zangdocent, eentje die Mette nog kent van haar vorige school en die ze hoopte nooit meer tegen te komen. De zangdocent is zelfs een van de redenen geweest dat Mette heeft besloten van school te wisselen. Wat is er gebeurd? En kan Mette het verleden achter zich laten?

Hou me niet vast

Ook radio-dj Wanne Synnave is genomineerd! Hij kreeg de uitdaging om in een maand tijd een boek te schrijven en daaruit volgde Hou me niet vast. Lees hier onze recensie.

Hou me niet vast - Jonge jury debuutprijs

Hou me niet vast is een adembenemende Young Adult roman: een mix van thriller en love story, waarin (on)mogelijke liefdes, hoop en wanhoop, goede en kwade bedoelingen, ontroering en spanning zorgen voor een emotionele rollercoaster. Het verhaal gaat over Emily Jane, een meisje op een middelbare school dat totaal niet bezig is met haar uiterlijk of populariteit. Op een dag staat Parker, de immens populaire captain van het footballteam voor haar deur, hoewel ze hem nog nooit gesproken heeft. Diezelfde dag nog stapt Parker uit het leven. In de dagen en weken daarna ontdekt Emily dat ze volledig verweven zit in het web van redenen waarom Parker uit het leven stapte.

Unsinkable

Tot slot maakt ook Lotte van de Noort kans. Zij debuteerde bij Hamley Books met haar boek gebaseerd op het verhaal van de Titanic. Lees hier onze recensie.

Unsinkable - Jonge jury debuutprijs

Je kent het verhaal, maar is dat echt hoe het is gegaan?

Katharina Thompson wil niets liever dan naar Amerika gaan om daar een toekomst op te bouwen met haar verloofde. Wanneer ze als kamermeisje aan de slag kan op de Titanic, is dat een kans die ze gretig aanneemt.

Maar het lot van de Titanic gooit roet in het eten. Katharina’s broer waarschuwt haar dat ze geen voet op het schip moet zetten. De Titanic is gedoemd om te zinken en daar is niet alleen een ijsberg de oorzaak van.

Gebaseerd op een van de grootste complottheorieën ter wereld.

Prijs van de Jonge Jury: wildcard

Tot slot is er ook bekendgemaakt welke elfde titel kans maakt op de prijs voor de Jonge Jury 2021. Dat is Zonder titel van schrijfster Erna Sassen. Het boek kreeg de wildcard van klas V3I van het Stellingwerf College uit Oosterwolde. Zonder titel zal het moeten opnemen met deze boeken.

Zonder titel

Wie de prijzen binnen zal halen weten we op 9 juni. Vanaf januari tot mei vindt de stemperiode plaats. Welk boek mag volgens jou de Jonge Jury debuutprijs 2021 winnen?

Bron: Jonge Jury – Instagram

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.