Recensie: de tweede stem – Elin Meijnen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Mette begint op een nieuwe school in de hoop het verleden achter zich te kunnen laten. Op haar vorige school had ze een onaangename ervaring met een leerkracht.

Heden en verleden

Gelukkig raakt ze al snel bevriend met Flo en bemachtigt ze de hoofdrol in de school musical. Alles lijkt goed te gaan, tot er een nieuwe muziekdocent verschijnt op school. Plots komt alles op losse schroeven te staan. Gebeurde alles in het verleden zoals Mette het zich kan herinneren? En is ze sterk genoeg om het verleden achter zich te laten?

Shorties reeks

Het boek is zeer vlot geschreven, je hebt het echt in korte tijd uit. Dat is ook het voordeel van de ‘shorties’ bij Blossom Books. Dunne boeken voor iedereen die fan is van een korter verhaal. Maar het is niet omdat het verhaal korter is dat het daarom minder goed is.

Fijne personages

De personages hebben elk hun eigen karaktertrekken en de vriendschappen zijn sterk in dit boek. Naast het schoolse leven is er ook aandacht voor het privéleven van Mette en Flo. Hun gezinnen en hun vriendschap komen mooi aan bod.

POV

Heden en verleden komen goed samen en Flo en Mette wisselen af als verteller. De stukken van Flo zijn steeds kort, maar een fijne afwisseling in dit boek. Er wordt ook duidelijk weergegeven of het over vroeger of nu gaat. Het is wel redelijk snel duidelijk hoe het verhaal in elkaar zit. Dit stoorde mij echter niet in het verhaal.

Aanrader?

Kortom, een leuk boekje om tussendoor te lezen als je fan bent van wat muzikaal talent, het schoolse leven en een fijne vriendschap.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Lindsay Blockhuys

Lindsay Blockhuys

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

3 gedachten over “Recensie: de tweede stem – Elin Meijnen

  1. […] Tongeren, de eerste shortie in de reeks, ook al genomineerd voor de prijs van de Jonge Jury. Lees hier onze […]

  2. […] Tongeren de eerste in de reeks mocht schrijven. Ondertussen verscheen er ook al een tweede shortie: De tweede stem van Elin […]

  3. […] Het is weer maandag en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe Get to know. Deze week is het de beurt aan niemand minder dan Elin Meijnen. Je kan haar kennen van haar boek De tweede stem. Lees onze recensie hier. […]

Geef een antwoord

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.