Logo-youngadults-site

Recensie: Hou me niet vast – Wanne Synnave

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Wanne Synnave is in België bekend als MNM DJ in De Grote Peter Van De Veire Ochtendshow. Daar ging hij ook de uitdaging aan die politicus Conner Rousseau aan Wanne gaf. Schrijf in 30 dagen tijd een boek. En dat is gelukt!

Ik zat in de auto toen ik voor het eerst over dit boek hoorde. Er werd een stukje uit voorgelezen door Wanne zelf en mijn nieuwsgierigheid was meteen gewekt. Het stuk dat hij voorlas was spannend en hij stopte op het perfecte moment want ik wou echt weten hoe het zou verdergaan. Het boek, Hou me niet vast, is sinds 28 april uit.

Het verhaal

Hou me niet vast is een adembenemende Young Adult roman: een mix van thriller en love story, waarin (on)mogelijke liefdes, hoop en wanhoop, goede en kwade bedoelingen, ontroering en spanning zorgen voor een emotionele rollercoaster. Het verhaal gaat over Emily Jane, een meisje op een middelbare school dat totaal niet bezig is met haar uiterlijk of populariteit. Op een dag staat Parker, de immens populaire captain van het footballteam voor haar deur, hoewel ze hem nog nooit gesproken heeft. Diezelfde dag nog stapt Parker uit het leven. In de dagen en weken daarna ontdekt Emily dat ze volledig verweven zit in het web van redenen waarom Parker uit het leven stapte.

De cover

Op de cover zien we een locker staan die iedereen kent uit de typische Amerikaanse films. Het verhaal speelt zich ook af in Amerika, dus de cover past zeer goed bij het verhaal. We zien ook 8 foto’s staan van de personages uit het boek. Op de foto’s staan luisteraars van de radiozender MNM. Het is erg leuk dat het niet zomaar mensen zijn, maar dat de luisteraars nog extra betrokken werden bij de #30dayschallenge.

Spanning

Hou me niet vast is een erg pakkend verhaal, maar ook heel erg spannend. Elke keer denk je te weten hoe het in elkaar zit, maar dan krijgt het verhaal weer een nieuwe wending. De spanning is te snijden tot de laatste pagina en dat is iets dat het boek nog beter maakt. Vanaf dat ik begon te lezen, kon ik het boek niet wegleggen. Een echte pageturner! Op het einde heb ik ook een traantje gelaten, omdat het zo pakkend was. De schrijfstijl van Wanne is ook enorm vlot.

Conclusie

Hou me niet vast is een echte aanrader voor fans van 13 Reasons Why. Het is vlot geschreven, spannend en pakkend. Ik geef het boek dan ook 4,5 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.