Logo-youngadults-site

Jonge Jury 2021: de 3 genomineerden zijn bekend

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Nadat begin deze week de stembussen voor de Jonge Jury sloten, werden vandaag de laatste drie bekendgemaakt. Van de elf genomineerde boeken zijn er nog drie over na een stemperiode waarin jongeren hun stem konden uitbrengen. Een van deze drie boeken zal op 9 juni op de dag van de Jonge Jury met de winst naar huis gaan.

Fake Trip

Fake trip - Jonge Jury 2021

Een vierdaagse schooltrip naar Barcelona. Iedereen hoopt te chillen op het strand en wil stiekem het nachtleven verkennen. Helaas staan er verplichte excursies op het programma.


Dan gebeurt er een afschuwelijk ongeluk in de Sagrada Familia. Gruwelijke details worden verspreid via social media. In een duizelingwekkend tempo komen geheimen bloot te liggen. Maar wat is echt en wat is fake news?
Kunnen Demi en Billy deze ramp stoppen? Of volgen er meer slachtoffers?

Genadeloos

Genadeloos - Jonge Jury 2021

Moeder Mildred maakt zich ernstige zorgen over Clemens als hij zich steeds meer terugtrekt en zelfs in huis een bom laat ontploffen. Vader Ernst denkt dat het wel goed komt met hun puberende zoon. Dochter Lenthe stort zich op het uitgaansleven en bemoeit zich zo min mogelijk met haar tweelingbroer. Dan verdwijnt er een meisje. De zaak krijgt veel media-aandacht en alle sporen leiden naar Clemens…

Je hebt een nieuwe volger

Je hebt één nieuwe volger - Jonge Jury 2021

De wildcard ging naar Je hebt één nieuwe volger van Chinouk Thijssen. Een groepje bloggers en vloggers gaat naar Turkije voor een promoreis. Althans, dat denken ze. Want wanneer ze in het dorp zijn aangekomen ontdekken ze al snel dat de organisator een dubbele agenda heeft. Buiten en binnen loopt iemand rond die hen in de gaten houdt, die elke beweging filmt en die dichterbij is dan ze vermoeden. Sterre wil maar één ding: naar huis. Maar dat gaat zomaar niet. Niemand is veilig, tot aan de laatste seconde.

Welk boek mag volgens jou de prijs van de Jonge Jury 2021 winnen?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.