Logo-youngadults-site

Nieuwe young adult boeken in oktober 2021

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Oktober is traditioneel een maand waarin er heel wat nieuwe boeken verschijnen in de (online) boekhandel. Ontdek hier welke boeken binnenkort te verkrijgen zijn.

Lore

Een tijdje geleden maakte Blossom Books bekend dat ze Lore van Alexandra Bracken zouden gaan vertalen. Het is nu eindelijk zo ver: Lore verschijnt in een prachtige limited edition met een stofomslag, naked cover en goudfolie. Daarnaast loopt er ook een pre-orderactie.

Lore - nieuwe young adult boeken oktober 2021

Lore Perseous zwoer om nooit meer aan een Agon mee te doen nadat haar hele familie was uitgemoord door een rivaliserende lijn. Jarenlang heeft ze elke gedachte aan wraak tegen de moordenaar, nu een god, weggedrukt. Maar als de volgende jacht losbarst in New York City, zoeken twee deelnemers haar op: Castor, een jeugdvriend waarvan Lore dacht dat hij dood was, en Athene, een van de laatste oorspronkelijke goden, die nu ernstig gewond is.

De godin biedt een alliantie aan tegen hun gezamenlijke vijand: als ze samenwerken, kunnen ze wraak nemen op de moordenaar van haar familie en de Agon voor altijd achter zich te laten. Maar Lore’s beslissing om zich weer bij de jacht aan te sluiten als afstammeling van Perseus, zal een dodelijke prijs hebben. Welke god en welke held zal ditmaal de Agon overleven?

Zeis

Nog een langverwachte vertaling is de Scythe-trilogie van Neal Shusterman! Het eerste deel verschijnt komende maand bij Baeckens Books (in Nederland wordt het boek verdeeld door Blossom Books).

Zeis - nieuwe young adult boeken oktober 2021

Een wereld zonder honger zonder ziekte zonder oorlog zonder lijden … en zonder de dood, want zelfs die heeft de mensheid overwonnen. Alleen Zeisen zijn nog in staat een leven te beëindigen – en daar worden ze toe aangemoedigd om de populatie binnen de perken te houden. De zestienjarige Citra en Rowan worden uitgekozen om de opleiding tot Zeis te volgen. Het is wel het laatste wat ze willen, maar als ze weigeren anderen te doden, zullen ze zelf sterven. Hoe hoog is de prijs voor een ideale wereld?

Het is hier helemaal (niet) perfect!

Na Heerestraat & Rozenlaan, Het meisjesmanifest en Het zusje van verschijnt in oktober het vierde Young Adult boek van Carlie van Tongeren. Dit keer opnieuw een langer boek na haar novelle Het zusje van.

Het is hier helemaal (niet) perfect! - nieuwe young adult boeken oktober 2021

Yara is net glansrijk geslaagd voor het gymnasium en heeft twee Grote Doelen: alleen op reis naar Indonesië om daar de wereld te verbeteren met vrijwilligerswerk én een succesvolle Instagram en reisblog. Ze creëert de perfecte Instagramfeed van een avontuurlijk en betrokken vrijwilligerswerkmeisje. Wat haar volgers niet zien, is dat haar reis tegenvalt: het project en de andere vrijwilligers, de klamme hitte en Yara zelf. Want hoe ver ze ook reist, ze neemt zichzelf en haar verleden gewoon met zich mee. Yara krijgt last van paniekaanvallen en de perfectie van haar Instagramfeed brokkelt af. Dan ontmoet ze Ro, die juist helemaal geen doel heeft. Kunnen ze elkaar weer een beetje op weg helpen?

Unwritable

Na het succes van Unsinkable van Lotte van den Noort komt deze maand een nieuw boek van haar uit bij Hamley Books. Unwritable is een herschreven versie van het eerder gepubliceerde Typewriter.

Unwritable - nieuwe young adult boeken oktober 2021

New Orleans, 1930 Een grote kloof tussen de rijke en arme inwoners van de stad zorgt voor veel spanning. De wees Abbigail Barlow heeft zich noodgedwongen aangesloten bij de verzetsgroep Monte Carlo, die bestaat uit de laatste strijders voor gelijkheid. Het dagelijks leven van Abbigail is gevuld met gevaarlijke missies. Daarbij moet ze haar grote geheim bewaren voor haar medeverzetsstrijders. Alsof dat nog niet zwaar genoeg is, moet ze dit alles doen in samenwerking met de onuitstaanbare, arrogante Jae Hawkins. En dan voelt ze kriebels voor hem.

Woorden zeggen niets

Ook bij Hamley Books verschijnt Woorden zeggen niets van Seren J. Smedt. Seren debuteerde een jaar geleden met Kartonnen Sterren.

Woorden zeggen niets - nieuwe young adult boeken oktober 2021

Het studentenleven is iets waar de achttienjarige Lente halsreikend naar heeft uitgekeken. Ondanks de tegenslagen thuis en de vele ruzies met haar vriend, vertrekt ze vastberaden naar de universiteit. Maar haar vastberadenheid om zich op haar studies te concentreren verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer ze als een blok valt voor een knappe medestudent. Tristan worstelt met zijn moeilijke kindertijd. Nadat zijn beste vriend naar het buitenland vertrekt, laat Tristan het pleeggezin achter waarin hij opgroeide. Op zoek naar licht in de duisternis, ontmoet hij een bijzonder meisje. Maar wat als zij hem ook verlaat?

Heartstopper deel 2

Afgelopen zomer viel de vertaling van het eerste deel van de Heartstopper graphic novels erg in de smaak. Komende maand kunnen de fans verder lezen in de vijfdelige serie!

Heartstopper Deel 2

Nick en Charlie waren beste vrienden, maar één spontane kus heeft alles veranderd. Charlie weet zeker dat hij een vreselijke fout heeft gemaakt en zijn vriendschap met Nick voor altijd heeft verpest. Ondertussen is Nick is meer in de war dan ooit. Maar de liefde werkt op verrassende wijze en Nick ontdekt langzaam maar zeker nieuwe dingen over zijn vrienden, zijn familie… en zichzelf.

Als het duister roept

In 2020 verscheen Voorbij het Wederwoud van Valentijn Ringelberg bij Hamley Books. In oktober ligt het langverwachte vervolg in de winkelrekken!

De jonge Elfyn Phaun heeft alles verloren. Haar vrijheid. Haar identiteit. En de hoop om haar zieke zus Céli te kunnen genezen. Ver van de plek waar ze is opgegroeid – het Wederwoud – zit ze gevangen in het kasteel van de mysterieuze Ambassadeur.

Als Phaun wordt opgenomen door het personeel van haar gemaskerde vijand, ontvouwt zich een reeks gebeurtenissen die ze nooit voor mogelijk had kunnen houden. Ze ontdekt schokkende waarheden over haarzelf en haar verleden en komt oog in oog te staan met een toekomstig lid van de almachtige Raad van Vha’Rymn.

Gewoon mezelf

Luc Descamps heeft al heel wat titels op zijn naam staan en werd meermaals bekroond door De Leesjury. Binnenkort verschijnt zijn nieuwste boek Gewoon mezelf.

Gewoon mezelf

Midden in het schooljaar valt Noémie binnen in de klas, letterlijk. Lander merkt meteen dat zijn nieuwe klasgenoot anders is dan alle andere meisjes die hij kent. Noémie neemt geen blad voor de mond en laat niet met zich sollen. Misschien is het dat wel wat hem zo aantrekt in haar. Maar er is nog een andere nieuweling: Lars. Met zijn blauwe ogen en blonde krullen neemt hij iedereen voor zich in, echt iedereen. Lander krijgt het al snel heel moeilijk met Lars. De tijd dat zijn leven eenvoudig leek, is definitief voorbij… echt wel.

Als verliefdheid je leven op zijn kop zet, als jouw verliefdheid anderen hun wenkbrauwen doet fronsen, als je gevoelens je zo onzeker maken dat je wel zou kunnen huilen, dan rest je maar één ding: JEZELF ZIJN.

Leger van schaduw en storm

Bij Rebel Books verschijnt op 11 oktober een nieuw boek van S. Christina die eerder Heks van vuur en oorlog schreef.

Leger van schaduw en storm

Terwijl in Solvenia een gruwelijke oorlog woedt, vluchten Lara en haar vrienden naar Meerland voor een nazomer vol zon, vrijheid en de Magische Spelen. Hier zou Lara zich wel thuis kunnen voelen – maar ondertussen lijdt haar eigen land onder de terreur van de president.

Dan ontmoet ze Karissa, die Lara ziet als de leider van de revolutie. Volgens haar zal zij de opstand gaan leiden om heksen hun vrijheid terug te geven. Maar is Lara daar wel klaar voor?

Ellowyns toren

Ook Cathinca van Sprundel komt deze maand met een nieuw boek. Eerder schreef ze onder andere mee aan de Er was eens-bundels van Dutch Venture Publishing.

Ellowyns toren

Een eenzame toren, een versteend leger en een prinses die haar broer zoekt, maar de liefde vindt.

Merryns broer Arthen hoeft maar één ding te doen om koning te worden: zichzelf bewijzen door naar het verloren domein te gaan en daar een bruid of een wonder te vinden. Merryn wacht gespannen op zijn terugkeer, totdat ze ontdekt dat enkele hovelingen Arthens ondergang beramen.
Merryn reist zelf naar het verloren domein om Arthen te waarschuwen. Eenmaal daar stuit ze echter op een toren, waarin het wereldvreemde meisje Ellowyn woont. Wie is Ellowyn en kan Merryn haar misschien ook redden..?

Als je hartslag wegvalt

We hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk is het zo ver: het slotdeel in de Als je sterft-trilogie.

Als je sterft trilogie

Lex en Helia bezegelden hun liefde en de deal met Michaël. Cynthia zal als laatste de regeerperiode moeten volbrengen, maar dat is buiten Matthis gerekend. Hij beweert dé oplossing te hebben om de dood te ontlopen!

Maar is dat wel zo? Is Matthis écht hun reddende engel? Kan hij doen wat hij Helia beloofd heeft en wat zij het liefst wil van alles: haar dochter beschermen? Of heeft Michaël nog een meesterlijke zet achter de hand? Want kan je dat eigenlijk wel, de dood te slim af zijn?

Naar welke van deze nieuwe young adult boeken die in oktober verschijnen kijk jij het meeste uit?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.