Blossom Books vertaalt ‘Lore’ in 2021

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Gisteren kwam het nieuws dat Blossom Books het boek ‘Lore‘ van Alexandra Bracken gaat vertalen.

Alexandra Bracken

Alexandra Bracken is een Amerikaanse auteur van sciencefiction en fantasyboeken voor jeugd en adolescenten. Ze is vooral bekend van ‘The darkest minds‘ boeken, die in 2018 ook verfilmd zijn. ‘Lore’ is haar nieuwste boek.

Het verhaal

Elke zeven jaar begint de Agon. Negen Griekse goden worden gedwongen om op aarde te leven alsof ze gewone mensen zijn. Dat is hun straf voor opstanden in het verleden. Ze worden achterna gezeten door de afstammelingen van oude bloedlijnen. Die willen allemaal graag een god doden en hun goddelijke macht en onsterfelijkheid willen hebben.

Lang geleden ontvluchte Lore Perseous die wrede wereld en keerde ze de beloften van de jacht op eeuwige glorie de rug toe nadat haar fmailie was vermoord door een rivaliserende lijn. Jarenlang heeft ze elke gedachte aan wraak op de man – nu een god – die verantwoordelijk is voor hun dood weggeduwd.

Maar terwijl de volgende jacht boven New York City aanbreekt, zoeken twee deelnemers haar op: Castor, een jeugdvriendin die volgens Lore dood was, en Athena, een van de laatste van de oorspronkelijke goden. Ze zijn beiden erg gewond.

De godin biedt een alliantie aan tegen hun wederzijdse vijand en een manier om de Agon voor altijd achter zich te laten. Maar het besluit van Lore om weer aan de jacht deel te nemen en haar lot te binden aan dat van Athene, zal dodelijke kosten met zich meebrengen. Het is misschien niet genoeg om de opkomst van een nieuwe god te stoppen met de kracht om de mensheid op de knieën te krijgen.

De Nederlandse editie

Er is nog leuker nieuws, want de Nederlandstalige editie zal extra bijzonder worden! Er zal extra artwork in het boek verwerkt worden en er zullen limited edition boekenleggers gemaakt worden. De moeite van het wachten dus zeker waard.

Lore van Alexandra Bracken kwam in januari 2021 uit in het Engels. Het boek telt 480 pagina’s en is een mix tussen De Hongerspelen en Percy Jackson.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (26) komt uit een stadje in België. Momenteel studeert ze lerarenopleiding secundair onderwijs in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Heb jij de allerleukste Reading Journal al besteld? Deze meer dan 200+ pagina tellende journal heeft toffe invullijstjes en challenges en een strakke boekrecensie pagina’s om je beoordelingen bij te houden. 

De journal is in onze Spring is in the air journal box verkrijgbaar, maar je kunt de journal ook los bestellen.

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Blossom Books vertaalt ‘Lore’ in 2021

  1. […] tijdje geleden maakte Blossom Books bekend dat ze Lore van Alexandra Bracken zouden gaan vertalen. Het is nu eindelijk zo ver: Lore verschijnt in een prachtige limited edition met een stofomslag, […]

Geef een antwoord

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.