Recensie: Heks van vuur en oorlog – S. Christina

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Het verhaal over een heks in een wereld waar heksen gevreesd worden. Magie is verboden en iedereen die het beheerst wordt dan ook onder moeilijke omstandigheden in de gaten gehouden. Lara probeert er alles aan te doen om haar magie te onderdrukken, maar is dat genoeg.

In het eerste boek van S. Christina verdwalen we in een wereld waar magie verboden is en die iets wegheeft van onze eigen wereld. S. Christina laat ons kennis maken met een nieuwe wereld waar heksen en mensen samenleven. Ze laat ons zien dat een nieuwe generatie in het hoogste punt van een onderdrukking het verschil kan maken. Lukt het ze of is er toch een andere wending in het verhaal?

De Cover

De cover van het boek is donker maar geeft een bijzonder beeld van het verhaal. Midden in het woud leert Lara met haar krachten omgaan. Dit boek schetst een beeld van hoe donker magie kan zijn. In de achtergrond van het boek is een schaduw van Lara te zien met haar afgeknipte haar. Hetis een mooi gekozen cover die een duidelijk beeld schetst van het boek.

Het plot

Lara is een tiener die naar de middelbare school gaat en één allerbeste vriendin heeft. Ze krijgen les in geschiedenis, maar zodra er vragen gesteld worden over de magie dan wordt er gefluisterd. Niemand spreekt er openbaar over. Magie is verboden.

De test komt eraan. Lara is super zenuwachtig en oefent al jaren met haar moeder om haar krachten te onderdrukken. Niemand spreekt over de test. Haar vader en moeder willen niks kwijt en op school deelt niemand er iets over. Het enige wat ze weten is dat als je faalt het teken van de heksen in je nek wordt gezet. Hierna zal je nooit meer als normaal gezien worden en ben je een gevaar voor iedereen. Zodra dit het geval is voor Lara richt ze samen met haar lotgenoten David, Noah, Philip en Alex een verzet op tegen de onderdrukking. Op het moment dat alles op zijn plek begint te vallen ontdekt ze een groot familiegeheim. Niets is meer wat het lijkt. Magie is niet voor niets verboden.

Conclusie

Heks van vuur en oorlog is een mooi begin van een nieuwe fantasiereeks binnen het Nederlandse YAgenre. Je leest dit boek in korte tijd uit en het maakt je direct nieuwsgierig naar het vervolg (die eraan komt). Het verhaal is duidelijk geschreven alleen hadden sommige personage nog iets te weinig diepgang. Afgezien daarvan is het een geweldig boek om te lezen en voor liefhebbers van de Kiera Cassboeken zeker aan te raden. Het boek krijgt van mij dan ook 4 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Sophie Hommes

Sophie Hommes

Sophie (2002) is student Creative Business in Rotterdam. Ze is gek op alle boeken en films die ook maar het woord Fantasy bevatten. Ze leest het liefst dan ook de hele dag. Verder hoopt ze ook in de toekomst iets binnen het uitgeverswereldje te kunnen gaan doen.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een antwoord

Join us

Get your account today

BOOK BOX

1.The Ones We Lost

2. Books & Boys

Bestel vandaag jouw eerste boekenbox!

Young adults is begonnen met het samenstellen van onwijstoffe boekenboxen. De eerste twee boxen kun je al aanschaffen in onze shop!

Boekenboxen in april:

The Ones We Lost – Gesigneerd
Books & Boys – Bookplate