Logo-youngadults-site

Heartstopper van Alice Oseman komt naar Netflix

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Netflix gaat de Young Adult graphic novel Heartstopper verfilmen als een achtdelige serie. Euros Lyn gaat de serie dirigeren. We kennen Euros Lyn van Doctor Who en Sherlock. De serie zal per aflevering een half uur duren en zal geschreven worden door Alice Oseman. Oseman deelde het nieuws vandaag zelf via haar Twitteraccount. Wanneer de serie te zien zal zijn op Netflix, is nog niet bekend.

Wie is Alice Oseman?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Schermafbeelding-2021-01-20-om-13.20.50-1.jpg

Alice Oseman is een auteur, illustrator, commic artiest en screenwriter geboren in 1994 in Kent, Engeland. Ze heeft vier YA contemporary boeken uitgebracht over tienerpoblemen: Solitaire, Radio Silence, I was born for this en Loveless. Verder schreef ze ook de bekende graphic novels Heartstopper.

Haar eerste boek Solitaire werd gepubliceerd toen ze negentien jaar oud was. Haar YA boeken werden genomineerd voor de YA Book Prize, the Inky Awards, the Carnegie Medal en de Goodreads Choice Award. De boeken zijn nog niet vertaald in het Nederlands.

Waarover gaat Heartstopper?

40495957. sy475

Haertstopper was oorspronkelijk een web comic via Tumblr en Tapas voordat Hachette Children’s Group het publiceerde als graphic novel. De serie bestaat momenteel uit drie graphic novels en de vierde komt in mei 2021 uit.

Heartstopper vertelt het verhaal van Nick en Charlie, twee Britse tieners die naar een jongens school gaan. Charlie is openbaar homoseksueel en denkt over alles na en Nick is een blije, rugbyspeler. De twee worden al snel vrienden, en al snel valt Charlie voor Nick, ook al denkt hij dat hij geen kans maakt. Nick is geïnteresseerder in Charlie dan ze beiden dachten. Heartstopper is een verhaal over liefde, vriendschap, trouw en mentale gezondheid.

[Bron: Alice Oseman, Deadline] 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.