Logo-youngadults-site

Boeken om te lezen rond Valentijn

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Het is bijna Valentijn en uiteraard heb je dan de nodige passende young adult boeken nodig. We zochten enkele boeken uit in verschillende categorieën.

Liefde en verlies

Het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn. Soms zorgen ongevallen ervoor dat geliefden dichter bij elkaar groeien en soms drijft het hen uit elkaar. In De scherven raken Jessica en Lucas beiden hun broer kwijt tijdens een schietpartij. Wanneer ze elkaar tegengekomen, merken ze dat ze dezelfde pijn met zich meedragen. In het boek In het diepe heeft een tragisch ongeluk Jadens familie verwoest. MacKenzie wilt niet nogmaals een familietragedie doorstaan dus hij verlaat Jaden. Tot ze elkaar een jaar later terug tegenkomen. Ook in Al die tijd zorgt een dramatische gebeurtenis ervoor dat geliefden Kyle en Kimberley uit elkaar gerukt worden.

(Niet) op zoek naar de liefde

Personages in boeken gaan soms niet naar op zoek naar de liefde en komen dan de liefde van hun leven tegen. Zo gelooft Saoirse uit De falling in love montage niet meer in de liefde, tot ze op het eindexamenfeest Ruby ontmoet. Phoebe uit Liefde is voor losers maakt hetzelfde mee. Tot ze Emma leert kennen in de kringloopwinkel. In 10 blind dates gaat Sophie al iets bewuster op zoek naar de liefde, al heeft ze de dates niet zelf in de hand. Gedurende tien dagen zorgt elk familielid voor een date.

Onverwachte ontmoeting

De eerste ontmoeting tussen geliefden kan soms erg onverwacht zijn. Zo komen Finch en Violet (Waar het licht is) elkaar tegen op de rand van de hoge klokkentoren, Adam en Zayneb ontmoeten elkaar in de vluchthaven (Liefde van A tot Z) en Autumn en Dax (Library Kiss) zitten opgesloten in een bibliotheek.

(Liefdes)brieven

In Young Adult boeken spelen ook vraag brieven de hoofdrol. Van Juliet die brieven achter laat op het graf van haar moeder (Brieven aan de duisternis) tot liefdesbrieven die in een doos bewaard worden en dan opeens verstuurd worden (Aan alle jongens van wie ik hield) of een liefdesbrief die achtergelaten wordt tussen de bladzijden (Donker Blauwe woorden).

Verboden liefde

De liefde tussen twee mensen wordt niet altijd aanvaard. In Gewoon verliefd gaat het over leerlingen die interesse tonen in hun nieuwe leraar Engels. Bij het boek van Christina Lauren gaat het over Tanner die stapelverliefd wordt op Sebastian, de zoon van de bisschop. In Door jou ben ik mij worden Jona en Marouan beste vrienden. Jona wordt verliefd op Marouan, maar weet niet hoe hij zijn liefde voor Marouan moet combineren met zijn christelijke opvoeding.

Broeder- en zusterliefde

Lees je toch liever een boek waarin broeder- of zusterliefde centraal staat? Dan kan je gaan voor Een verre plek vlakbij twee broers van de ene op de andere dag wees worden en elk op hun eigen manier met het verlies omgaan. Een andere optie is Mijn berichtje aan jou waarin de ene zus in coma belandt, maar eigenlijk het locked-in syndroom heeft waardoor ze alles hoort wat er gezegd wordt. Alleen heeft niemand dat door, behalve misschien haar zus. Het laatste boek uit dit lijstje is de YA-klassieker Ik geef je de zon over tweelingbroers die uit elkaar groeien na een dramatische gebeurtenis.

Welk van deze boeken ga jij lezen rond Valentijn?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.