Recensie: De scherven – Amy Giles

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
De scherven - Amy Giles

‘We zijn echte overlevenden. Zwakker op sommige plekken, maar sterker op andere.’

Daar zit ik dan… Met mijn laptop op schoot. Klaar om mijn allereerste recensie te schrijven voor Young-Adults.nl. Mijn allereerste recensie zal gaan over ‘De scherven – Amy Giles’. En stiekem… Stiekem vind ik dat best wel spannend. Spannend, omdat ik ineens niet meer alleen voor mezelf, én voor mijn volgers, een recensie schrijf… Spannend, omdat ik nog niet weet hoe jullie mijn recensies zullen ontvangen.
Wel leuk spannend… Dat dan weer wel. En weet je wat? Ik ga gewoon beginnen. Over boeken schrijven, is immers iets wat ik graag doe. So let’s do this.

De scherven van Amy Giles… Ik had me geen fijner boek kunnen wensen om als eerste te recenseren. Want wat was dit een ontzettend fijn boek. Amy Giles heeft een onwijs beeldende manier van schrijven, waardoor je meteen in het verhaal zit.
Een heftig verhaal, want Jess en Lucas hebben allebei een enorm verlies geleden, waardoor ze getekend zijn voor het leven. Ik heb dan ook erg met ze te doen gehad en ontzettend met ze meegeleefd. Dappere strijders zijn ze.

Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit Jess of Lucas en op deze manier leer je beide personages goed kennen. Wat ik trouwens echt van toegevoegde waarde vond, waren de sms’jes die Jess stuurde naar haar beste vriendin Marissa. Hierdoor leerde je Jess en haar gedachten nog beter kennen. En ik ben heel blij dat ik Jess en Lucas heb mogen leren kennen. Want wat zijn dit toch lieve en vooral sterke personages.
Zoals beiden in het leven staan, daar kan ik alleen maar bewondering voor hebben. Beide personages die zo verschillend zijn. Die ieder op hun eigen manier hun trauma verwerken. En wat ik goed vond aan dit boek, is dat het laat zien op welke manieren je een trauma zou kunnen verwerken.

Ondanks dat het onderwerp van dit boek zwaar klinkt, verder leven na een tragedie/rouwverwerking, vond ik dit boek erg luchtig geschreven. Dit boek bevat dan ook de nodige humor. Humor waardoor ik echt af en toe moest grinniken tijdens het lezen.
Dit boek gaf echt all the feels.

‘Je talenten worden verspild bij Enzo’s. Je zou een baantje moeten zoeken bij Dick’s Buitensport.’

Misschien denk je… Wat is daar nou grappig aan? Nou in de juiste context, is dit dus een heerlijke dubbelzinnige grap. And I like it. Nog eentje dan. Gewoon. Omdat het kan.

‘Wat nu? Mijn erotische vaste oorlellen? Mijn wulpse scheve neusschot? Als raar je ding is, heb ik een kromme duim waar je echt wild van zult worden!’

Ik vind dit dus grappig… Wat ik trouwens nog meer grappig vind, is dat Jess naar vanille ruikt. Wist je dat in New Adult-boeken heel veel personages naar vanille ruiken? Ik dacht: ‘Ik gooi er even een “Wist je dat?” in.’ Gratis en voor niets…
Maar weer even terug naar waar ik mee bezig was… Het bespreken van ‘De scherven’. Een boek dat zeker een aanrader is om te lezen. Een boek dat je volle aandacht verdient. Want het is zo mooi… En de personages worden zo fijn neergezet.
Die volle aandacht had ik helaas niet. Want ik las dit boek met spelende, kleine kabouters om mij heen (mijn kindjes), simpelweg omdat ik dit boek niet meer wilde wegleggen… Dus dát wil wat zeggen.
En om die reden, is mijn tip voor jou: Neem er fijn de tijd voor… Dan komt het boek namelijk het beste tot zijn recht.

Ik geef dit boek **** sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Iselle Koopmans

Iselle Koopmans

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Recensie: De scherven – Amy Giles

  1. […] ongevallen ervoor dat geliefden dichter bij elkaar groeien en soms drijft het hen uit elkaar. In De scherven raken Jessica en Lucas beiden hun broer kwijt tijdens een schietpartij. Wanneer ze elkaar […]

Reacties zijn gesloten.

Join us

Get your account today

BOOK BOX

1.The Ones We Lost

2. Books & Boys

Bestel vandaag jouw eerste boekenbox!

Young adults is begonnen met het samenstellen van onwijstoffe boekenboxen. De eerste twee boxen kun je al aanschaffen in onze shop!

Boekenboxen in april:

The Ones We Lost – Gesigneerd
Books & Boys – Bookplate