Logo-youngadults-site

Divergent bestaat 10 jaar

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Wow! Divergent bestaat 10 jaar. Het eerste boek werd uitgegeven in 2011. De Divergent-serie bestaat uit drie boeken en dan nog een vierde boek. Dat de boeken tien jaar bestaan, kan niet zomaar passeren. Daarom worden er nieuwe covers uitgebracht!

Het is natuurlijk al leuk nieuws dat er een speciale editie wordt uitgebracht om het tienjarig bestaan te vieren. Wat de covers zo speciaal maken, is dat de coverart gemaakt is door Victo Ngai en het cover design is ontworpen door Erin Fitzsimmons.

Als je alle covers naast elkaar zet, dan krijg je een geweldig panoramische afbeelding.

Exclusieve content

Nog leuker nieuws is, dat elke nieuwe editie exclusieve content heeft. Een geschiedenis van de facties essay, enkele scènes die er uiteindelijk niet in het boek gekomen zijn, een Q&A met Veronica Roth en zoveel meer.

Vanaf 1 juni kan je de boeken kopen! Je kan ze nu al pre-orderen. Je kan ze ook al toevoegen aan je account op Goodreads.

Het verhaal

Divergent speelt zich af in futuristisch Chicago en vertelt het verhaal van Tris. De wereld van de zestienjarige Tris is opgedeeld in vijf facties: Oprechtheid, Zelfverloochening, Onverschrokkenheid, Vriendschap en Eruditie. Ieder jaar moeten alle zestienjarigen kiezen bij welke factie zij de rest van hun leven willen horen. Voor Beatrice betekent dit dat ze een keus moet maken tussen haar familie en haar ware identiteit. Haar beslissing verrast iedereen, vooral haarzelf.

Deze Young Adult-serie van Veronica Roth werd ook verfilmd en alle films staan op Netflix! Dit is een uitgelezen kans om de boeken nog eens te herlezen of de films nog een te (her)bekijken.

Divergent Anniversary Editions
Divergent Anniversary Editions
Divergent Anniversary Editions
Divergent Anniversary Editions

Wij zijn alvast enthousiast en vragen ons af of er ook een speciale editie komt in de Nederlandstalige versie. Kijk jij ook uit naar deze speciale editie speciaal omdat Divergent 10 jaar bestaat? Laat het ons zeker weten in de comments!

[Bron: Epic Reads]

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (29) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.