Logo-youngadults-site

Deze Young Adult boeken komen uit in februari

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Januari is nog niet helemaal om en er zijn nog enkele Young Adult boeken die uit moeten komen (die kan je hier vinden). Maar het is al tijd om een blik te werpen op de volgende maand en welke Young Adult boeken uitkomen in februari! Goed nieuws, lees hier welke Young Adult boeken uitkomen in februari.

P.S. ik hou nog steeds van je – Jenny Han (04/02)

Het eerste YA boek dat in februari uitkomt is het lang verwachte derde deel in de Lara Jean-reeks. Het boek verschijnt in februari ook op Netflix als film. Daarover kan je hier alles lezen.

Waarover het boek gaat: Als je hoofd en je hart verschillende dingen zeggen, waar luister je dan naar?
Het leven van Lara Jean loopt op rolletjes: ze geniet van haar laatste jaar op de middelbare school, ze is smoorverliefd op haar vriendje Peter en haar vader gaat hertrouwen. Maar met het einde van het schooljaar in zicht, komt er ook een einde aan haar zorgeloze leventje. Waar gaat ze studeren? Wat als haar relatie met Peter onder haar keuze lijdt?

Storm and fury – Jennifer L. Armentrout (09/02)

‘Storm and Fury’ is het eerste deel van de bloedstollende Harbinger-serie van Jennifer L. Armentrout.

Harbinger-serie 1 -   Storm and Fury

Trinity is de laatste van haar soort. Ze heeft een bijzondere gave en leeft al jaren op een geheime locatie, bewaakt door de wachters. Als de demonen ontdekken wat haar kracht is, zullen ze haar vermoorden. Als Trinity hoort dat er buiten iets leeft dat zowel demonen als wachters vermoordt, stort haar wereld in. Ze kan niet anders dan uit haar veilige omgeving vertrekken om zichzelf en haar familie te beschermen.

Extra leuk nieuws is dat Zomer & Keuning een speciale editie uitbrengt. Het gehele omslag is een metalic omslag waardoor het lijkt dat het onweer daadwerkelijk over de kaft flitst. Het boek heeft ook een turquoise kleur op snee en de eerste druk bevat ook een exclusieve boekenlegger die alleen in de eerste druk te krijgen is. Je moet je wel haasten, want zodra deze druk op is, zullen ze deze niet meer bijdrukken.

K-pop crush – Stephan Lee (09/02)

K-pop crush

Als Candice wordt uitgekozen voor een K-pop training in Korea, is ze dolblij. Maar de K-pop wereld blijkt hard: ze moet met andere meiden strijden voor die ene plek in de band, en regel 1: NIET DATEN!

Candice Parks werkt hard zoals haar Koreaans-Amerikaanse ouders dat willen. Bijna niemand weet dat ze gek is op zingen. Als Candice na de grootste K-pop auditie ever wordt uitgekozen voor een K-pop training in Korea, lijkt ze in een droom beland. Maar de K-pop wereld is ook hard: ze moet met andere meiden strijden voor die ene plek in de nieuwe band. En regel nummer 1: NIET DATEN! Juist dát blijkt onmogelijk wanneer Candice megaster One J. ontmoet en de aardige YoungBae.

Wil jij meer weten over K-pop? Dan is deze roman zeker voor jou!

De Raven – Kass Morgan & Danielle Page (16/02)

Rosecraft 1 -   De Raven

Magie zit in hun bloed
Wanneer Vivi Devereaux en Scarlett Winter gaan studeren aan de universiteit van Westerly, sluiten ze zich aan bij de ultra-exclusieve studentensociëteit Kappa Rho Nu. Kappa Rho Nu lijkt een sociëteit als alle andere, maar niets is minder waar. De ambitieuze, invloedrijke leden zijn heksen en ze noemen zichzelf de Raven. Scarlett weet al haar hele leven dat ze een heks is. Ze moet en zal de nieuwe voorzitter van de sociëteit worden, net als haar moeder vroeger – maar Scarlett heeft een geheim dat haar ondergang kan betekenen. Vivi wist tot voor kort niet eens dat heksen bestaan. Wanneer ze toegelaten wordt tot de universiteit, grijpt ze de kans om haar oude leven achter te laten en zichzelf als Raaf opnieuw uit te vinden. Als een vijand uit het verleden van de Raven terugkeert, moeten Scarlett en Vivi ondanks een groeiende rivaliteit met elkaar samenwerken om te voorkomen dat de Raven ten onder gaan.

Hof van Silveren Vlammen – Sarah J. Maas (16/02)

Hof van doorns en rozen 4 -   Hof van zilveren vlammen

Het langverwachte vierde deel van de internationale bestsellerserie Hof van doorns en rozen
Nesta Archeron is trots, snel boos en niet zo vergevingsgezind. Sinds ze tegen haar wil Hoge Fae is geworden heeft ze moeite om haar plaats in het vreemde en dodelijke Nachthof. Maar erger dan dat is dat ze de verschrikkingen van de oorlog met Hybern niet kan vergeten.
De enige persoon die haar woede meer dan wie dan ook aanwakkert is Cassian. Maar dat is niet het enige wat hij in haar aanwakkert. Het vuur tussen hen valt niet te ontkennen en al helemaal niet als ze opeens gedwongen op elkaar aangewezen zijn.
Als de dreiging van oorlog opnieuw haar schaduw over het land werpt, zullen Nesta en Cassian de strijd met zichzelf en hun vijanden aan moeten gaan als ze de fragiele vrede willen bewaren. Maar het ultieme gevaar is hun zoektocht naar acceptatie – en genezing – in elkaars armen.

Alles behalve perfect – Holly Smale (17/02)

De Valentines  -   De Valentines 2 - Allesbehalve perfect

Het vervolg op “De Valentines”, “Alles behalve perfect” verschijnt 17 februari. Het gaat over Faith.

Faith Valentine heeft het allemaal. Ze is beroemd, ze is rijk, en ze is ook nog eens beeldschoon. Maar niemand vraagt haar ooit wat zij nou eigenlijk wil. Het allerliefst had ze een normaal leven, zonder al die camera’s. Maar dat past niet bij wat iedereen van haar verwacht. En die verwachtingen zijn hoog: ze is immers perfect, of tenminste, dat lijkt zo…
Holly Smale is de auteur van de geliefde “Geek Girl’-serie en van “De Valentines’, de meidenserie over de drie wereldberoemde zusjes Hope, Faith en Mercy.

Woeker – Kenneth Oppel (17/02)

Woeker

Het begint met een regenbui van dagen. En dan, uit het niets, komen er overal planten op. Zwarte staken die ook nog eens erg snel groeien. Akkers, huizen en straten raken overwoekerd, overal op aarde. Giftige pollen worden door de lucht verspreid. Gigantische bloemen slokken hele mensen en dieren op.

Drie tieners met vreemde allergieën blijken immuun te zijn voor deze angstaanjagende planten. Wat is hun geheim? En kunnen zij de invasie stoppen, voordat het weer begint te regenen?

Ben jij fan van The Hunger Games en Divergent? Dan is dit boek helemaal voor jou! Het belooft alvast een spannende serie te worden.

Zonder titel – Erna Sassen (24/02)

Zonder titel

Joshua mist zijn soulmate Zivan, die met haar ouders is terugverhuisd naar haar geboorteland Irak. Bovendien maakt hij zich zorgen: ze reageert niet meer op zijn berichtjes; de vinkjes achter zijn WhatsApp-berichten blijven zwart. Noodgedwongen probeert Joshua zichzelf opnieuw uit te vinden zonder Zivan. Zijn passie voor tekenen en kunst, en een onverwachte vriendschap met Sergio (‘grote bek, grote spieren en maximaal aantrekkelijk voor de meiden’), redden hem.

De Ijzerraaf – Julie Kagawa (24/02)

Het laatste Young Adult boek dat in februari uitkomt is De IJzerraaf van Julia Kagawa.

Robin Goodfellow. Puck. Gehate en geliefde schelm, grappenmaker, raaf… en de rechterhand en nar van koning Oberon uit Een Midzomernachtdroom. Er doen de wildste verhalen over hem de ronde, maar in De IJzerraaf vertelt hij eindelijk zijn eigen verhaal.

Er is iets gaande in Nimmernimmer. Puck hoort de geruchten voor het eerst op de goblinmarkt, waar een oude vriend zijn hulp inroept. Wanneer hij erachter komt wat er door de onverschilligheid van de mensen ten opzichte van de natuur is wakker gemaakt, weet hij dat hij onmiddellijk in actie moet komen. Samen met oude en nieuwe vrienden neemt hij het op tegen een vijand die zo machtig is, dat die al het leven in de sterfelijke én onsterfelijke wereld bedreigt…

Uitgestelde boeken

Er zijn door de lockdown in Nederland en België heel wat boeken uitgesteld. Deze Young Adult boeken kwamen oorspronkelijk in februari uit, maar zijn verzet naar een latere datum.

Amari en de nachtwachters: verschijnt op 02/03/2021.

67 seconden – Jason Reynolds (graphic novel) verschijnt op 07/04/2021.

Ik zie … ik zie … – Ellie Marney verschijnt op 24/04/2021.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 550x831.jpg
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 539x840.jpg
Ik zie, ik zie..

Dit zijn de Young Adult boeken die in februari verschijnen. Naar welk boek kijk jij het meeste uit?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.