Logo-youngadults-site

Deze Young Adult boeken komen uit in januari

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Deze maan kwamen deze boeken uit. Maar de maand is zo goed als gedaan en 2021 staat voor de deur. Een nieuwe maand, een nieuw jaar; dat betekent nieuwe boeken! De Young Adult boeken komen uit in januari. Wij sommen ze hier voor jullie op.

Storm & Fury – Jennifer L. Armentrout (19 januari)

Storm and Fury is het eerste deel van de bloedstollende Harbinger-serie van Jennifer L. Armentrout. Het is een spin-off van de eerder verschenen Dark Elements-serie. Dit eerste deel komt uit op 19 januari.

Trinity is de laatste van haar soort. Ze heeft een bijzondere gave en leeft al jaren op een geheime locatie, bewaakt door de wachters. Als de demonen ontdekken wat haar kracht is, zullen ze haar vermoorden. Als Trinity hoort dat er buiten iets leeft dat zowel demonen als wachters vermoordt, stort haar wereld in. Ze kan niet anders dan uit haar veilige omgeving vertrekken om zichzelf en haar familie te beschermen.

Harbinger-serie 1 -   Storm and Fury
[Bron: bol.com]

Het onzichtbare leven van Addie LaRue – V.E. Schwab (19 januari)

[Bron: bol.com]

Frankrijk, 1714. Als Adeline LaRue wordt uitgehuwelijkt, smeekt ze om meer tijd en een leven in vrijheid. Haar wens gaat in vervulling, maar tegen een vreselijke prijs. Addie zal eeuwig leven, en is gedoemd te worden vergeten door iedereen die ze ontmoet. Zelfs haar ouders vergeten hun dochter op slag en jagen haar hun huis uit.

Ontheemd en alleen begint Addie aan een betoverend avontuur dat eeuwen en continenten omspant. Van de achttiende-eeuwse salons van Parijs tot de straten van het moderne New York: Addie leert overal overleven. Maar terwijl haar tijdgenoten de geschiedenisboeken in gaan, blijft Addie onopgemerkt bestaan. Dag na dag, jaar na jaar.

Tot ze op een dag een boekhandel in stapt en iemand haar voor het eerst in driehonderd jaar herkent…

Boek der heiligen – Leigh Bardugo (21 januari)

Wat doe je als in de wereld die jij geschapen hebt een bepaald boek als een soort bijbel op íéders nachtkastje ligt, en die wereld vervolgens tot leven komt in een Netflix-serie? Als je Leigh Bardugo heet, dan schrijf je dat boek vervolgens zelf en maak je er samen met je team zo’n mooie uitgave van dat hij in de serie gebruikt kan worden. ‘Boek der heiligen’ is dat boek. Al in ‘Schim en schaduw’ gebruikt hoofdpersonage Alina het boek als een leidraad bij haar queeste om informatie op te zoeken over oude heiligen, en het boek blijft daarna in de hele serie terugkomen. Nu kunnen fans van de Grishaverse het boek zelf in handen houden en meelezen met de personages van hun lievelingsserie

De Grishaverse 8 -   Boek der Heiligen

De vermisten van manenschijn van Christelle Dabos (26 januari)

De spiegelpassante 2 -   De spiegelpassante 2 - De vermisten van Maneschijn

26 januari komt het tweede deel van de Franse bestsellerserie De Spiegelpassante uit. In deze reeks moet Ophelia grotere gevaren dan ooit trotseren…

Ophelia keert terug in De vermisten van Maneschijn, het tweede deel van De spiegelpassante-serie van Christelle Dabos. Na de gebeurtenissen in De ijzige verloofde wil Ophelia niets liever dan een rustig en teruggetrokken bestaan leiden. Maar haar leven op de vijandige ark Pool is meer in gevaar dan ooit… Als verloofde van de afstandelijke en raadselachtige Thorn zijn alle ogen op Ophelia gericht. Bovendien gebruikt Faroek, de machtige familiegeest van het Noorden, haar voor zijn eigen doeleinden: Ophelia kan namelijk met haar handen voorwerpen lezen en zo eeuwenoude geheimen achterhalen. Wanneer de ene na de andere invloedrijke hoveling spoorloos verdwijnt, raakt Ophelia opnieuw ongewild betrokken bij een opsporingsonderzoek. Langzaam maar zeker doorziet ze niet alleen de vele illusies die de ark rijk is, maar ontdekt ze ook de overdonderende waarheid…

Het Hawthorne-mysterie – Jennifer Lynn Barnes (29 januari)

Dit moet een vergissing zijn. Een man die ik nog nooit heb ontmoet, heeft me zojuist miljarden nagelaten. Zulke dingen gebeuren gewoon niet, punt.’

De toekomst van Avery Grambs en haar halfzus ziet er niet al te rooskleurig uit. Samen kunnen ze maar net de eindjes aan elkaar knopen en uitzicht op betere tijden is er niet. Totdat Avery hoort dat ze een fortuin heeft geërfd van een filantroop die ze nog nooit ontmoet heeft… en niemand weet waarom.

Om de miljardenerfenis van Tobias Hawthorne in ontvangst te kunnen nemen, moet Avery voldoen aan één voorwaarde: ze moet per direct intrek nemen in Hawthorne House en daar een jaar lang blijven wonen. Helaas wordt het huis ook bewoond door de zojuist onterfde familie (inclusief vier knappe kleinzoons) die op zijn zachtst gezegd niet allemaal even blij zijn met de komst van deze vreemdeling die er met hun geld vandoor gaat. Er is een vraag die iedereen bezighoudt: waarom Avery?

Het Hawthorne-mysterie 1 -   De erfenis
[Bron: bol.com]

Een greep uit het Engelstalige aanbod

Naast deze Nederlandstalige boeken verschijnen er ook heel wat Engelse boeken. We sommen er enkele op die onze aandacht trokken.

43590053. sy475
53375824. sy475
48502298. sy475
46189861. sx318
When You Look Like Us
53138256. sy475

Deze Young Adult boeken komen uit in januari! Naar welk Young Adult boek kijk jij het meeste uit?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Deze Young Adult boeken komen uit in januari

  1. […] is nog niet helemaal om en er zijn nog enkele Young Adult boeken die uit moeten komen (die kan je hier vinden). Maar het is al tijd om een blik te werpen op de volgende maand en welke Young Adult boeken […]

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.