Logo-youngadults-site

Dash & Lily: de nieuwste Netflixserie

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Sinds een aantal dagen staat er een nieuwe serie op Netflix: Dash & Lily. Dash & Lily is gebaseerd op het boek Dash & Lily’s Book of Dares van auteur Rachel Cohn en David Levithan. Het boek is uitgegeven in 2016 en werd nu verfilmd door Netflix.

Liefdesverhaal

Wie de hoofdpersonages in de serie zijn, maakt de titel al duidelijk: Dash en Lily. Op een dag komt Dash in zijn favoriete boekenwinkel in New York een rood notitieboekje tegen. Dat notitieboekje staat vol met uitdagingen. Het rode boekje is achtergelaten door Lily die wacht tot de juiste jongen het boekje vindt en de uitdagingen aangaat. Lily is een meisje dat helemaal dol is op de kerstdagen. Dash is het tegenovergestelde: hij haat de feestdagen.

In het begin denk je misschien dat Lily en Dash totaal verschillend zijn. Dat is ook zo, maar ze dagen elkaar uit om uit hun comfort zone te gaan en vertellen elkaar geheimen via het notitieboekje. Zelfs zonder elkaar te ontmoeten, dagen ze elkaar uit om te groeien als mens. Ze zijn zich er beiden wel van bewust dat elkaar leren kennen via het notitieboekje wel leuk is, maar ook nadelen met zich meebrengt. Want is elkaar leren kennen via een boek hetzelfde als elkaar tegenkomen in real life?

Kerstvibes all around

Op het eerste gezicht lijkt het misschien niet echt een kerstserie, maar vergis je niet! Het hele liefdesverhaal speelt zich af van 17 december tot 25 december: recht in de kerstperiode. Verwacht je aan een overvloed aan een zeemzoete kerstsfeer als je deze serie kijkt. Alle elementen die we kennen uit een romantische comedy zitten ook in Dash & Lily. Het verhaal is ook supervoorspelbaar, maar dat is net wat ik verwacht als ik dit soort series kijk. De romcom klopt ook helemaal in deze serie. Vanaf het eerste moment zal je hartje sneller slaan door de sfeervolle setting en de charmante, grappig cast.

Dash en Lily nemen je mee in New York City

Het verhaal speelt zich af in New York City waardoor je als kijker New York City ook weer wat beter leert kennen. Dash en Lily laten het notitieboekje achter op de meest diverse plaatsen over heel New York City. Zo krijgen we bijvoorbeeld het standbeeld van Alice In Wonderland te zien dat zich in Central Park bevindt. Dat in combinatie met de sfeervolle kerstlichtjes over de hele stad, maakt dat ik helemaal in de kerstsfeer kom.

Conclusie

Hou jij van Kerstmis, boeken én New York City? Dan is deze serie écht iets voor jou. Dash & Lily telt 8 afleveringen van een half uur. Perfect dus om op een avondje te bingewatchen! 😉 Wil jij de boeken graag lezen van deze serie? De boeken vind je hier.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

2 gedachten over “Dash & Lily: de nieuwste Netflixserie

  1. […] staat. Het is dé kerstserie van dit jaar! Als je wil weten wat ik van de serie vond, kan je dat hier […]

  2. […] & Lily’s Book of Dares is geen nieuw boek, maar de serie Dash & Lily, gebaseerd op het boek, die op Netflix staat is dat […]

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.