6 boeken die een kerstvibe oproepen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Het kerstseizoen is in het land! Voor mensen die – net zoals ik – van deze periode houden, heb ik hier enkele boeken opgesomd die je sowieso in een kerstvibe zullen krijgen.

A Christmas carrol – Charles Dickens

A Christmas Carol

Dit is misschien wel het bekendste kerstverhaal aller tijden. Het gaat over Ebenezer Scrooge die op kerstavond bezocht wordt door de geestesverschijning van zijn zeven jaar geleden overleden zakenpartner Marley. Die neemt hem mee op een tocht door verleden, heden en toekomst en confronteert Scrooge met zijn gierigheid.

#AllIwantforChristmas – Yesenia Vargas

#alliwantforchristmas

#AllIwantforchristmas is een boek van Yesenia Vargas, uitgegeven in 2018.

Vijf vrienden. Vijf kerstwensen. Vijf kansen opdat dingen helemaal fout zouden gaan.

Het is niet lang meer tot kerstavond, de perfecte Kerstmis lijkt steeds verder weg. Iedereen heeft zijn eigen problemen. Zal hun eerste Kerstmis als vrienden een gigantische flop worden of kan Harper haar vrienden overtuigen dat mirakels vaker rond deze tijd gebeurengebeuren dan alleen in de Hallmark films?

Dash & Lily’s Book of Dares – Rachel Cohn en David Levithan

Dash & Lily's Book of Dares (Dash & Lily, #1)

Dash & Lily’s Book of Dares is geen nieuw boek, maar de serie Dash & Lily, gebaseerd op het boek, die op Netflix staat is dat wel.

Het verhaal gaat over Dash en Lily die elkaar leren kennen door een rood notitieboekje. Ze communiceren met elkaar door het boekje en geven elkaar zo ook opdrachten. De vraag is of elkaar leren kennen via brieven hetzelfde is als elkaar leren kennen in real life? Lees hier alvast de recensie over de serie.

Let It Snow – John green, Maureen Johnson en Lauren Myracle

Let It Snow Book Cover

Let It Snow is geschreven door John Green, Maureen Johnson en Lauren Myracle. In Let It Snow lezen we het verhaal van drie tieners tijdens een grote sneeuwstorm op kerstavond.

The Jubilee Express, geschreven door Maureen Johnson vertelt het verhaal van Jubilee Dougal die verplicht kerstavond moet doorbrengen met haar grootouders in plaats van met haar vriendje.

A Cheertastic Christmas Miracle, verteld door John Green, begint met Tobin en zijn vrienden, the Duke and JP, die gelokt worden door hun vriend Keun naar het lokale wafelhuis.

The Patron Saint of Pigs, geschreven door Lauren Myracle vertelt het verhaal over Addie wiens relatie nog niet zo lang geleden beëindigd is.

Er is ook een film van het boek die je op Netflix kan bekijken.

Snowed In – Rachel Hawthorne

Snowed In Book Cover

Snowed In gaat over de 17-jarige Ashleigh die een heel aantal dingen voor de eerste keer gaat doen. Het eerste ding dat ze voor het eerst ervaart is sneeuw. Zij en haar moeder verhuizen van het zonnige Texas naar het koude Michigan. Dat betekent dat ze ook voor het eerst het dorpsleven zal ervaren. Het engste aan deze ervaringen is toch wel de jongens. Natuurlijk waren er wel jongens in Texas, maar Ashleigh heeft nog nooit een jongen ontmoet zoals Josh Wynter: schattig en onweerstaanbaar knap.

Ex-mas – Kate Brian

Ex-mas

De zeventienjarige Lila Beckwith organiseert hét kerstfeest van het seizoen nu ze alleen thuis is. Wanneer haar door Kerstmis geobsedeerde kleine broer, Cooper, ontdekt dat de opwarming van de aarde ervoor zorgt dat de Noordpool smelt, gaan hij en zijn beste vriend, Tyler, op missie om de kerstman te redden.

Lila moet Cooper veilig thuisbrengen voor haar ouders terugkomen op kerstavond. De enige persoon die haar kan helpen is Tylers oudere broer, Beau — a.k.a. Lila’s ex-vriendje.

Er is meer nodig dan een kerstmirakel zodat Lila en Beau hun verschillen aan de kant zetten en hun broers redden. Kan een trip die sowieso in een ramp zal eindigen ervoor zorgen dat deze twee tegenpolen terug verliefd worden op elkaar?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (26) komt uit een stadje in België. Momenteel studeert ze lerarenopleiding secundair onderwijs in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een antwoord

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.