Logo-youngadults-site

10 leuke cadeaus voor boekenwurmen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Kerstmis is nog wel meer dan een maand ver, maar het is nooit te vroeg om aan een kerstlijstje te beginnen! Heb jij een boekenwurm in je familie zitten? Wil je graag een leuk cadeau kopen, maar wil je absoluut niet in affronten vallen met een verkeerd boek? Kies dan voor deze toffe cadeautjes!

Boekenleggers

[Bron: Etsy]

Mijn eerste tip voor boekenliefhebbers is natuurlijk een boekenlegger. Een boekenlegger is superhandig om aan te duiden waar je bent gekomen in je boek. Zo moet je niet zoeken naar die pagina als je je boek na een tijdje terug opneemt. Je kan natuurlijk altijd gewoon een papiertje tussen je boek steken om aan te duiden waar je bent gekomen, maar wat is er leuker dan een leuke, mooie boekenlegger? Op deze site vind je een hele reeks toffe boekenleggers. Keuze genoeg!

Wil je toch liever een persoonlijker cadeau geven? Dat kan! Hier kan je een persoonlijke boekenlegger maken door een persoonlijke foto toe te voegen.

Leesthee

[Bron: LeesLETTERS]

Ik drink zelf graag een kopje thee tijdens het lezen. Dat doe ik nog liever in de herfst- en winterperiode. Wat is er dus beter dan deze leesthee die exclusief te verkrijgen is bij LeesLETTERS. De leesthee is een biologische, geurige thee, met bergamot en een vleugje sinaasappel en lavendel. Er zitten ook goudsbloemblaadjes in, want het oog van de lezer wil ook wat.

Een mok

[Bron: Etsy]

Als je graag thee of koffie drinkt tijdens het lezen, is een leuke mok ook wel een leuk accessoire. Op Etsy kan je zelf kiezen welke tekst je op je mok wil zetten. Wil je toch liever een mok kopen die al voorgedrukt is en waar je zelf niet over hoeft na te denken wat je erop gaat zetten? Die vind je ook op Etsy. Wat een origineel cadeau om aan iemand te geven!

Boekensteun

[Bron: Etsy]

Op Etsy vind je heel wat boekensteunen die er prachtig uitzien. Ook deze boekensteun op de foto vind je op Etsy voor nog geen €20! Ideaal voor mensen die een boekenplank in huis hebben.

Telefoonhoesje

[Bron: Etsy]

Een telefoonhoesje is voor iedereen wel handig, zeker voor iets onhandigere mensen zoals mezelf die hun telefoon nog wel eens laten vallen. Op deze pagina van Etsy vind je ongetwijfeld een leuk telefoonhoesje. Wat dacht je van bijvoorbeeld dit Harry Potter telefoonhoejse?

Kussentje

[Bron: Etsy]

Niets leuker dan een gepast kussentje: eentje met een leuke boekenquote op! Te verkrijgen via Etsy.

Tablethouder

[Bron: Etsy]

Als je weet dat iemand graag via een e-reader leest, kan je hem/haar zeker blij maken met dit e-reader kussen. Dat maakt het een pak gemakkelijker om te lezen in bed met een e-reader. Dit kussen met vosjes is te verkrijgen via Etsy, maar ook op Bol.com vind je een hele reeks aan kussentjes met diverse patronen.

The Book Seat

[Bron: BookSeat]

Ook voor mensen die in een echt boek lezen en niet met een e-reader is er een oplossing voor het altijd te moeten vasthouden van een boek. Want zeg nu zelf, ben je het zelf niet beu dat je nooit je handen vrij hebt? Je moet altijd dat boek vasthouden en dat is soms gewoon irritant. Koop voor deze mensen een Book Seat. Ze zijn beschikbaar in verschillende motiefjes via Bookspot.nl en andere websites.

Houten badrekje

[Bron: Bol.com]

Ken je de struggle dat je een ontspannend bad wil nemen en tegelijkertijd graag verder zou willen lezen in een boek? Ik weet niet hoe anderen het doen, maar mij lukt het nooit. Een houten badrekje kan daarmee helpen! Vanaf nu kan je dus lekker ontspannen door een bad te nemen én tegelijkertijd verder te lezen. Nog een glaasje wijn erbij en je avond kan niet meer stuk. Een topcadeau (€39,99) voor mensen die graag een bad nemen én graag lezen!

Scratch off poster

[Bron: Uncommongoods]

Je kent vast wel die posters waar je moet krabben als je een land hebt bezocht. Wel, er is er ook eentje speciaal voor boekenliefhebbers! 100 boeken staan erop. Elke keer dat je een boek gelezen hebt van de lijst kan je het ‘afkrabben’. Enkele van de titels die erop staan zijn: James and the Giant Peach, Wuthering Heights, The Hunger Games, Harry Potter, Pride and Prejudice… Genoeg boeken dus waar je er wel een aantal val zult willen lezen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “10 leuke cadeaus voor boekenwurmen

  1. […] je toch nog op zoek bent naar een ander cadeautje, kan je altijd ons eerder artikel over cadeaus voor boekenwurmen […]

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.