Logo-youngadults-site

Boekenmarathon: interviews met Young Adult auteurs

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Dit jaar kon de Boekenbeurs in Antwerpen niet fysiek plaatsvinden, maar er kwam wel een alternatief: de boekenmarathon. Daarin werden 300 auteurs geïnterviewd in elf dagen tijd. Onder die auteurs zaten ook enkele auteurs van Young Adults en die interviews zetten we hier graag op een rijtje.

Neal Shusterman

Dor - Neal en Jarrod Schusterman - Chicklit

Neal Shusterman schreef samen met zijn zoon Jarrod Shusterman het dystopische, maar ook realistische boek Dor. In het interview vertelt hij over het boek, maar ook over hoe het is om samen met zijn zoon een boek te schrijven. Daarnaast vertelt hij ook kort over de verfilming die in de maak is.

Bekijk het interview via deze link.

Maren Stoffels

Black Friday - boekenmarathon

Maren Stoffels kwam vertellen over Black Friday dat over een ontgroening gaat die helemaal misloopt. In het interview vertelt ze over waar ze de inspiratie heeft gehaald voor dit verhaal en wat de connectie is met haar andere boeken.

Bekijk het interview via deze link.

Nico de Braeckeleer

Bron - Ziel - boekenmarathon

Nico de Braeckeleer schreef eerder de dystopische Adem-serie en kwam zijn nieuwste boek voorstellen. Bron – Ziel is ook meteen het eerste deel van een nieuwe trilogie. Het gaat over Zoë die na een auto-ongeluk opeens vreemde herinneringen krijgt. Herinneringen aan een leven dat ze niet heeft geleefd. Wat is er aan de hand?

Bekijk het interview via deze link.

Jennifer Donnelly

Stiefzus - boekenmarathon

Ook Jennifer Donnely was erbij via videoverbinding. Ze kwam er vertellen over deze hervertelling van Assepoester: over Isabelle die op het punt staat om met de knappe prins te trouwen. Ze is echter niet het lieve meisje waar de prins op verliefd werd, maar wel de lelijke stiefzus die haar tenen verbrijzelde om in Assepoesters schoentje te passen. Nu moet ze één ding bewijzen: echte schoonheid zit vanbinnen.

Bekijk het interview via deze link.

Bjorn van den Eynde

Bjorn van den Eynde kwam vertellen over zijn Team Mortis-serie en over het nieuwste boek in de serie. Het elfde boek van de serie al ondertussen.

Bekijk het interview via deze link.

Cis Meijer

Jacht

Jeugdauteur Cis Meijer, wiens boek genomineerd is voor de Jonge Jury, was ook van de partij. Ze kwam er vertellen over Jacht, over een brand die uitbreekt. De politie gaat uit van kortsluiting, maar Sam betwijfelt dat. Twee maanden later organiseert de school een dropping, maar die eindigt in een nachtmerrie.

Bekijk het interview via deze link.

Edward van de Vendel

Dit boek behoort in principe niet helemaal tot Young Adult, maar ik wil jullie dit interview toch ook niet onthouden. Gloei, uitgegeven door Querido Glow, bundelt namelijk interviews van LGBTQIA+ jongeren. Bij elk interview hoort ook een portret, gemaakt door Floor de Goede.

Bekijk het interview via deze link.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Boekenmarathon: interviews met Young Adult auteurs

  1. […] aan de gang door Paramount Pictures. Overigens werd de schrijver onlangs geïnterviewd tijdens de Boekenmarathon van de […]

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.