Logo-youngadults-site

Baeckens Books vertaalt Arc of a Scythe-trilogie in 2021

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Baeckens maakte afgelopen week in hun voorjaarscatalogus bekend dat ze de befaamde Arc of A Scythe-trilogie van Neal Shusterman gaan vertalen. De trilogie bestaat uit Scythe, Thunderhead en The Toll. Deze verschenen respectievelijk in 2016, 2018 en 2019 in het Engels. Verder is ook de productie van een film gebaseerd op Scythe aan de gang. Volgend jaar zullen de drie delen dus ook in het Nederlands verschijnen.

Scythe

Scythe gaat over een wereld zonder honger, ziekte, oorlog en miserie. De mensheid heeft deze allemaal overwonnen, zelfs de dood. Scythes (“zeisen”) zijn de enigen die een einde kunnen maken aan iemands leven. Het is dan ook hun taak om het te doen om de overbevolking tegen te gaan. Scythe volgt Citra en Rowan die zijn gekozen om een scythe te worden, een rol die geen van beiden wilt hebben. Ze moeten de “kunst” van iemand het leven ontnemen beheersen, wetende dat ze bij een mislukking hun eigen leven kunnen verliezen.

Dor

Dor cover

Tijdens de zomer van 2019 publiceerden Baeckens Books en Fantoom ook al Dor. Dat boek schreef Neal Shusterman samen met zijn zoon Jarrod Shusterman. Dor gaat over een zogenaamde ‘Tap-Toe’ waarbij er opeens geen water meer uit de kraan komt, waardoor burgers recht tegenover elkaar komen te staan in hun zoektocht naar water. Het boek werd in Nederland bekroond met een Zilveren Griffel. Daarnaast is ook de ontwikkeling van een film aan de gang door Paramount Pictures. Overigens werd de schrijver onlangs geïnterviewd tijdens de Boekenmarathon van de VRT.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.