4 graphic novels die absolute aanraders zijn

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Graphic novels, meer dan gewoon een strip. Een graphic novel heeft het beste van twee werelden: even beeldend als een film en even diepgaand als een roman. Onze redacteur Livia lijst hieronder haar favoriete graphic novels op.

Maus I & II – The complete Maus van Art Spiegelman

De eerste graphic novel die ik vind dat iedereen zou moeten lezen is ook meteen de eerste graphic novel die ik las: The Complete Maus van Art Spiegelman. In deze graphic novel vertelt Art spiegelman het verhaal van zijn vader – Vladek Spiegelman – die tijdens de Tweede Wereldoorlog leefde. Vladek is van Poolse afkomst en is een Jood én overlever van de Holocaust. Je merkt al snel dat de relatie tussen zoon en vader niet op en top is. Daar hebben de traumatische ervaringen van Vladek wat mee tem aken. Toch is Artie koppig en schrijft hij zijn vaders verhaal neer. Om dat te kunnen doen, heeft Artie een hele reeks gesprekken met zijn vader. Art Spiegelman noteert ook stukken uit deze gesprekken waardoor het heden afwisselt met het verleden en op deze manier wordt het verhaal van Vladek Spiegelman vertelt.

The Complete Maus: Art Spiegelman, Art Spiegelman: 9780679406419:  Amazon.com: Books

New Kid van Jerry Craft

Deze graphic novel kwam in 2019 uit en is een echte aanrader! Het gaat over Jordan Banks die verplicht wordt door zijn ouders om naar een rijke privéschool te gaan. Hij is daar de enige leerling met een kleurtje. Jordan liever gewoon cartoons tekenen, want dat is zijn grote passie. Zijn grootste droom is om naar een kunstschool te gaan, maar dat mag hij niet van zijn ouders. Op de nieuwe school moet Jordan nieuwe vrienden maken: Drew en Liam. Kan Jordan het overleven op deze school en nieuwe vrienden maken én ook zijn oude vrienden in zijn thuisomgeving behouden? Lees Jordan’s verhaal in New Kid!

Penelope van Judith Vanistendael

Penelope is vrouw, moeder en chirurg. Het boek begint met Penelope die na maanden van huis te zijn terug thuiskomt. Ze werkt als chirurg in Syrië in oorlogsgebied. Haar dochter wordt grotendeels opgevoed door haar man die dichter is. De hamvraag in deze graphic novel is of het krijgen van kinderen in bepaalde situatie’s wel gewenst is. De tekeningen geven de innerlijke worstelingen van mensen op een prachtige wijze weer. Alleen al voor de tekeningen zou ik dit boek aanraden.

Judith van Istendael verbeeldt trauma in enkele penseelstreken | De  Volkskrant

White Bird – R.J. Palacio

bol.com | White Bird: A Wonder Story (ebook), R J Palacio | 9780525645559 |  Boeken

Als je Wonder van R.J. Palacio hebt gelezen weet jet dat Julian de pestkop is van Auggie Pullman. Je hoeft Wonder niet gelezen te hebben om deze graphic novel te lezen. White Bird gaat over Julian’s grootmoeder, die toen ze zo oud was als Julian zich moest verstoppen voor de Nazi’s omdat zij een Joodse is. In het boek zitten een heleboel levenslessen voor jonge lezers.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (26) komt uit een stadje in België. Momenteel studeert ze lerarenopleiding secundair onderwijs in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Heb jij de allerleukste Reading Journal al besteld? Deze meer dan 200+ pagina tellende journal heeft toffe invullijstjes en challenges en een strakke boekrecensie pagina’s om je beoordelingen bij te houden. 

De journal is in onze Spring is in the air journal box verkrijgbaar, maar je kunt de journal ook los bestellen.

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “4 graphic novels die absolute aanraders zijn

  1. […] vroeg of laat mee te maken krijgt. Ik zou deze graphic novel zeker toevoegen aan het lijstje van graphic novels die absolute aanraders zijn. Deze graphic novel krijgt van mij 5 […]

Geef een antwoord

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.