Geplaatst op 3 Reacties

Twilight komt terug

bella-edward-jacob-et-renesmee

bella-edward-jacob-et-renesmeeMisschien heb je die heerlijke poster van Edward net van je deur gehaald en heb je het dekbedovertrek van Jake en de wolven net vervangen voor iets anders. Met pijn in het hart, natuurlijk.
Geen zorgen; Je mag ze terug halen! Als echte fangirl is dit hét moment om eventjes flink te gillen en te springen, want het is nog niet voorbij.
Lionsgate heeft laten weten dat er – met toestemming van Stephenie Meyer zelf – vijf (!) korte films gemaakt zullen worden. In de films keren we terug naar de Twilight wereld en zullen we de achtergrondverhalen van andere personages leren kennen.

Bij die verhalen worden de regisseurs geïnspireerd door Het officiële geïllustreerde boek bij de Twilight sage. Over wie de films zullen gaan is nog niet bekend, maar als je het boek als leidraad neemt, kan het dus nog van alles zijn. Hoe Sam voor Emily viel en Leah alleen liet. Het verhaal van Carlisle en Esmé. Of misschien zelfs wel Renee en Charlie.

Stephenie Meyer zal zelf ook nauw betrokken zijn bij het filmproces en zij heeft ervoor gekozen om elke film door een andere vrouwelijke regisseur te laten leiden. Dat heeft ze bewust gedaan, omdat ze naar eigen zeggen vindt dat: “een sterke, vrouwelijke stem in de filmwereld erg belangrijk is”.

Ook Kristen Stewart is weer van de partij, maar dit keer niet als actrice. Ze schijnt mee te gaan doen als één van de vrouwelijke regisseurs.

Voorlopig lijkt het erop dat onze favoriete acteurs verder niet mee zullen doen, maar zodra er meer bekend is laten we jullie dat natuurlijk direct weten.

De planning is om de films ergens volgend jaar uit te laten komen op, jawel, Facebook.

Wat vinden jullie van dit idee? En wiens verhaal zou jij graag terug willen zien?

3 gedachten over “Twilight komt terug

  1. Hoewel ik [u]vroeger[/u] een die-hard Twilight fan was, weet ik niet zo goed wat ik hier van moet vinden… Ik vind het idee en de achterliggende reden op zich wel leuk, maar ’t feit dat de originele acteurs geen rol zullen vervullen, vind ik iets minder. Ik ben wel blij dat Stephenie Meyer er bij betrokken zal zijn. Zij is natuurlijk de enige en de beste die het verleden van bepaalde personages de juiste invulling kan geven. Mij lijkt me het verhaal van Jane interessant…

  2. Hmm, wat een gek idee. Aan de ene kant klinkt het wel interessant, maar dat er geen van de vaste acteurs terugkomt in in één van die films – zelfs niet als minder belangrijke personages – vind ik wel een beetje raar. Ik hoop wél heel erg dat ze dan niet personages zoals Leah en zo gaan vervangen voor andere personages, want dat zou ik echt rot vinden. Daarnaast hoop ik dat je de films dan wel gewoon gratis op Facebook kunt bekijken… Beetje mixed feelings hiero dus. Eerst maar eens zien hoe dit allemaal vormgegeven gaat worden, want daar ben ik wel benieuwd naar!

  3. Ik ben altijd erg benieuwd geweest naar de achtergrondverhalen van Alice en Jasper. Van Jasper hebben we natuurlijk al het één en ander meegekregen, maar de geschiedenis van Alice is redelijk geheimzinnig. Ook Rosalies verleden zou ik wel in film willen zien. 🙂

Geef een reactie