Geplaatst op 1 Reactie

Productiebedrijf Stephenie Meyer kiest voor dystopische debuutroman

Stephenie Meyer

Stephenie MeyerGoed nieuws voor de fans van Stephenie Meyer! Het productiebedrijf van Stephanie Meyer en Meghan Hibbett, Fickle Fish Films, gaat een nieuwe young adult roman produceren. Alhoewel ze nog in het proces van ontwikkelen zijn, is de kans erg groot dat er ook daadwerkelijk een verfilming gaat komen. Fickle Fish Films heeft onder andere meegewerkt aan de films The Host en Austenland, dus met de hulp van Meyer zou dit project een bestseller kunnen worden; zowel de film als het boek.

Meyer en Hibbett hebben gekozen voor het boek Not A Drop To Drink van Mindy McGinnis. Uitgeverij Katherine Tegen Books (onderdeel van HarperCollins) heeft het boek vorig jaar september gepubliceerd en dit boek is tevens McGinnis’ debuutroman.

not a drop to drink

Het boek speelt zich af in een dystopische wereld waarin overleven een prioriteit is. Water is zeldzaam en hoofdpersonage Lynn moet koste wat het kost haar vijver beschermen tegen coyotes, sneeuwloze winters, droogte en, het allerbelangrijkste, mensen die op zoek zijn naar drinken. Maar wanneer er rookpluimen aan de lucht verschijnen, kan dit maar één ding betekenen: vreemdelingen.

Fickle Fish Films zal ook gaan meewerken aan Anna Dressed in Blood. Het bedrijf zelfs is daarentegen géén filmmaatschappij zoals Universal of Lionsgate. Zo is filmmaatschappij Sony Pictures Classics verantwoordelijk voor de film Austenland.

Meghan Hibbett zei: ‘De unieke stem van Mindy is gemaakt voor een echt meeslepend verhaal. Dit boek combineert een zanderig en gevaarlijk dystopisch realisme met de grotere thema’s van het leven, versus het overleven, waarvan wij voelen dat het publiek er positief op zal reageren.’ De deal is bemiddeld tussen UTA voor Fickle Fish en Adriann Ranta van Wolf Literary Services voor McGinnis.

Not A Drop To Drink is nog niet vertaald naar het Nederlands. Wanneer en of dit gaat gebeuren, is nog onbekend.

Wat vinden jullie van het nieuws? Kijken jullie uit naar deze boekverfilming?

1 gedachte over “Productiebedrijf Stephenie Meyer kiest voor dystopische debuutroman

  1. Muh, ik kijk er niet echt naar uit of zo. Want ik heb er nog nooit van gehoord, eigenlijk. Maar het spreekt me ook niet zo aan. =P

Geef een reactie