Logo-youngadults-site

Terugblik op de ervaring van mijn leven

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Zoals jullie allemaal wel weten zit mijn reis er bijna op. Ik heb nog maar één maand te gaan voor ik weer terug moet naar het echte leven; een baan zoeken, hard aan het werk en weer thuis wonen. Het zal ongetwijfeld wel een tijdje duren voor ik er weer aan gewend ben.

Met nog maar zo’n korte tijd te gaan, ga ik niet alleen aftellen maar vooral ook terug kijken. Want hoe leuk ik het ook vind om weer naar huis te gaan, ik heb hier toch echt wel een super gave tijd gehad. Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze in Amerika gestudeerd hebben, en dan ook nog zo dicht bij New York City. Ik heb zoveel leuke, rare, bijzondere en onvergetelijke dingen gezien en meegemaakt. Het is echt een ervaring die me mijn leven lang bij zal blijven en die niemand me meer afneemt.

Ben ik een ander mens geworden in die maanden hier? Misschien wel. Je wordt automatisch een stuk zelfstandiger doordat je geen familie om je heen hebt die voor je zorgt. Je bent hier ineens je eigen verantwoordelijkheid. Verder ben ik door die Amerikanen een stuk beleefder geworden. Mensen zeggen sorry voor iets wat eigenlijk jouw schuld was en ze zeggen altijd en overal alsjeblieft en dank je wel. Alle winkeliers wensen je een fijne dag als je de winkel verlaat. Iets waar menig Nederlander nog wat van kan leren. Ook heb ik het idee dat ik niet meer dat naïeve meisje ben wat ik acht maanden geleden was. En hoe geweldig New York ook is, ik heb een vernieuwde waardering voor Nederland en Volendam gekregen. Amerika is een geweldig vakantie land, maar ik zou er niet kunnen wonen.

Mensen vragen me vaak: Heb je nou nog iets geleerd daar? Zonder twijfel kan ik daar volmondig “Ja” op antwoorden. Misschien niet zozeer door de lessen, maar meer door de omgang met de mensen hier. Ik ben dan ook ontzettend blij dat ik niet zo iemand ben die alleen met Nederlanders om is gegaan. Ik heb me eigenlijk op de eerste dag meteen al afgescheiden van de grote groep Nederlanders, en dat is een goeie keuze geweest. Natuurlijk heb ik wel een paar hele lieve Nederlandse meiden leren kennen hier, maar zolang onze buitenlandse vriendinnen erbij waren spraken we altijd Engels. En als we per ongeluk terug vielen op onze moedertaal was er altijd een Mexicaan die riep: “Ik spreek geen Nederlands!” Want dat hadden we ze natuurlijk wel leren zeggen. Hierdoor is mijn engels denk ik wel een stuk verbeterd. Nu maar hopen dat het net zoiets is als fietsen; iets wat je nooit verleerd.

Simpel samengevat: mijn tijd hier was gewoon te gek. Ik heb bijna alles gedaan wat ik wilde doen. Nu alleen nog naar de Niagara Falls en Coney Island en dan ben ik écht klaar om naar huis te gaan. Maar daarover volgende maand meer!

Groetjes vanuit Tarrytown

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Jenny Buijs

Jenny Buijs

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

4 gedachten over “Terugblik op de ervaring van mijn leven

  1. Veel plezier he! En mooi diepgaande stuk!

  2. Ja iedereen denkt ook dat ik het niet lang uit zal houden thuis. Maar ik zal wel moeten de komende tijd. Moet toch dat grote gat in mijn portemonnee weer aanvullen 😉
    En ik dacht inderdaad ook hetzelfde als jij Ilse, maar mensen zijn hier altijd bereid om je te helpen of je de weg te wijzen als je verdwaald bent, maakt niet uit hoeveel haast ze hebben.

    Niagara Falls heb ik ook heeel veel zin in, thanks 😀

  3. O Niagara Falls lijkt me zoo mooi 🙂
    Veel plezier daar!

  4. Wat tof te lezen dat je het zo naar je zin hebt (gehad). Het zal best gek zijn om straks na negen maanden terug thuis te zijn. Wat ik me echt afvraag, is hoe lang het dan gaat duren voor je daar uit huis gaat. En wat ik echt grappig vind, is dat de mensen daar vriendelijker zijn! Mij lijkt New York juist zo groot dat het haast onpersoonlijk wordt en de mensen onverschilliger. Maar toch niet! =D

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.