Logo-youngadults-site

10x nieuwe young en new adult boeken in juni 2024

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Vandaag is er alweer een nieuwe maand aangebroken. In juni zijn er ook weer enkele nieuwe young en new adult boeken te vinden in je (lokale) boekhandel, net op tijd om je zomerleeslijst te vullen!

Donkere wolken vol confetti

Monica Haak komt binnenkort met een nieuw boek! Eerder schreef ze onder andere al Voor verdriet heeft niemand tijd en De pijn die we verbergen.

Abby wil niets liever dan ‘gewoon’ gelukkig zijn. Met strenge ouders en een tweelingzus die haar droomman lijkt te hebben gevonden, wringt Abby zich in bochten om haar eigen relatie met Milan perfect te houden. Maar dat is lastig als je moet dealen met manipulatie, gaslighting en misbruik. Kan Abby op tijd ingrijpen of zal ze zichzelf helemaal verliezen?
Joan kan zich de laatste keer dat ze zorgeloos was niet herinneren. Als eindexamenleerling met drie bijbanen een huishouden runnen, terwijl je moet zorgen voor je vierjarige broertje en depressieve moeder, is niet niks. En dan is er nog dat leuke meisje op werk. Als blijkt dat er een geheim is dat het gezin voorgoed uit elkaar kan drijven, gaat ook voor Joan de tijd tikken.

Frambozenzomer

Nog een ander boek van eigen boek is Frambozenzomer, het debuut van Lucas Versteeg dat deze maand verschijnt bij Best of YA over twee jongens die elkaar ontmoeten tijdens een kamp.

De creatieve Thomas verheugt zich op het teken- en schilderkamp waar hij in de vakantie heen zal gaan, maar zijn ouders blijken andere plannen te hebben. Zij hebben hem achter zijn rug om opgegeven voor een zomerkamp voor jongeren om een gezondere levensstijl te ontwikkelen. Thomas heeft altijd al problemen gehad met zijn gewicht en is hier erg onzeker over. Toch besluit hij naar het kamp te gaan, ook al voelt hij zich verraden door zijn ouders.

Zomers kunnen soms verrukkelijke verrassingen in petto hebben. Op het kamp ontmoet Thomas Fender, de knappe zoon van de kampleidster. Fender is net klaar met zijn eindexamen en helpt voor het eerst mee op het kamp. Hij is alles wat Thomas ooit hoopt te zijn: slank, zelfverzekerd en… uit de kast. Er lijkt iets tussen hen op te bloeien, maar durft Thomas zijn onzekerheden opzij te zetten en aan Fender te vertellen wat hij echt voor hem voelt?

Blijf bij me in het donker

Ook niet te missen: de nieuwste van Jacodine van de Velde. Hierin volgen we Asha, de vriendin van Anne Fleur die we volgden in Het licht in jou en mij.

De zestienjarige Asha is dol op paarden. Haar leven draait om het verzorgen en trainen van haar pony Missy en de wedstrijden die ze samen rijden. Wanneer Missy op oudejaarsavond plotseling komt te overlijden, valt Asha’s hele structuur weg en is ze haar beste maatje kwijt. Ze gaat door een donkere periode en twijfelt aan alles in haar leven: vriendschappen, haar achtergrond, haar toekomstplannen en wie ze is. Verwarrend is ook dat ze steeds meer gehecht raakt aan haar sportmaatje Jurre. Uiteindelijk beslist Asha om verder te gaan met een ander paard, maar dat loopt totaal niet zoals verwacht. Komt Asha deze nieuwe tegenslag te boven en vindt ze haar eigen weg?

Hoe ik de beste vriend werd van Helena

Hoe ik de beste vriend werd van Helena is het nieuwste boek van de Belgische auteur Jan Sobrie. Het boek wordt omschreven als een meeslepend verhaal over de kracht van vriendschap, familie en verbeelding.

Mijn ouders hebben nooit veel tijd. Mijn vader is begrafenisondernemer. En mijn moeder verzorgt voeten. Voeten van andere mensen. Haar agenda staat vol met afspraken met minstens drie maanden wachttijd. En werkelijk iedereen komt naar papa bij een overlijden.

Gelukkig heb ik opa. Die zal nooit vergeten dat ik er ben. Opa en ik delen iets bijzonders: we hebben een wereld zonder tijd in ons hoofd. Ik ontdekte het per ongeluk toen ik de tijd stilzette. Maar ik weet niet zeker hoe ik het gedaan heb én of ik het nog kan. En misschien het allerbelangrijkste: kan ik er Helena, het nieuwe meisje in de klas, mee helpen?

Vanavond bij de rivier

Elin Meijnen schreef eerder De tweede stem en Huisje 13. Komende maand verschijnt haar derde boek, dit keer bij uitgeverij Leopold.

Op vakantie in Frankrijk weet Jay het zeker: de Franse Lilou en hij horen bij elkaar. Ook al is zij een paar jaar ouder, spreken ze een andere taal en heeft ze bovendien al een vriend – die er gelukkig vaak niet is. Jay en Lilou leren elkaar steeds beter kennen – maar Jay draagt geheimen met zich mee, die niet alleen zijn zomer met Lilou maar zijn hele leven dreigen te overschaduwen…

Opgesloten

Zin in een kort boek? Opgesloten is de nieuwste Kluitman novelle.

De zestienjarige Nora worstelt nog dagelijks met de vermissing van haar tweelingzusje Emma. Het is vier jaar geleden dat Emma van de aardbodem verdween. Elk jaar gaat Nora op die dag naar de plek in het bos waar de fiets van haar zus werd aangetroffen. Maar dit jaar is ze niet alleen. In de verte staat er een man naar haar te kijken en alles aan deze man zet haar zintuigen op scherp.

De volgende dag ontvangt Nora een briefje. De man weet wat er met haar zus gebeurd is en vraagt Nora om hem te ontmoeten. Maar is het wel verstandig om met hem af te spreken? Wat als haar hetzelfde lot als haar zus te wachten staat?

Noodkreet

Noodkreet is het nieuwste boek van Inge Verbruggen bij Clavis. De uitgeverij omschrijft het als een spannend verhaal over een levensgevaarlijke hobby.

Finn, Queen Anna en Howdy maken video’s die het goed doen op YouTube, over urbex. Maar het is een gevaarlijke hobby, die urban exploring, en dus hebben ze een noodkreet bedacht. Als ze op een avond zo’n noodbericht krijgen van ex-urbexer Oscar, die intussen als ghosthunter is begonnen, besluiten ze hem te gaan helpen. Ze vertrekken naar een domein in de Ardennen waar een spooktoer wordt georganiseerd. Daar blijkt Oscar vinden moeilijker dan verwacht.

Six more months of June

Ook verschijnen er deze maand enkele vertaalde boeken, zoals Six more months of June van Daisy Garrison.

‘Six More Months of June’ van Daisy Garrison is een ontzettend lieve YA-romance over de opwindende hoogtepunten en rommelige dieptepunten die samenkomen in de laatste weken van de middelbare school.
Golden boy Caplan en de leergierige, introverte Mina zijn al soulmates vanaf de basisschool en van buitenaf lijkt hun vriendschap onwaarschijnlijk. Toch bestaat die op miraculeuze wijze buiten de sociale orde van hun middelbare school.
Als de beste vriend van Caplan zijn gevoelens voor Mina openbaart, is Caplan vastbesloten ervoor te zorgen dat alles blijft zoals het was, terwijl Mina ontdekt hoe het is om haar hart open te stellen voor een ander.
Voor fans van Jenny Han, Carley Fortune en Nicola Yoon.

Drie wensen en een vloek

In de categorie new adult/feelgood is er komende maand Drie wensen en een vloek. Dat boek verschijnt bij uitgeverij Unieboek Het spectrum.

Als Clementine haar baan en haar vriend kort na elkaar kwijtraakt, schieten haar halfzussen Lil en Serena te hulp. Tijdens een dronken avond besluiten ze een ritueel uit hun jeugd te herhalen: de uitmaakspreuk. Ze doen alle drie een wens voor Clemmie en ze vervloeken de aanstichter van haar verdriet.

Serena’s wens – hete seks – komt al snel uit als Clemmie de knappe Teddy ontmoet, met wie ze een ongelooflijke nacht doorbrengt. Betekent dit dat ook Clemmies wens voor een fijne baan kan uitkomen? En die van Lil: ware liefde?

Not in love

Het nieuwste boek van Ali Hazelwood mag je natuurlijk ook niet missen!

Rue Siebert heeft misschien geen perfect leven, maar ze heeft haar zaken wel op orde. Ze heeft een succesvolle carrière als biotech engineer bij Kline, een veelbelovende start-up op het gebied van levensmiddelentechnologie. Alles gaat goed, totdat het erop lijkt dat Kline wordt overgenomen en de potentiële en dominante CEO, Eli Killgore, alles dreigt te laten instorten waar Rue en haar collega’s zo hard voor hebben gewerkt. De aantrekkingskracht tussen Rue en Eli is echter niet te missen en het knettert in het laboratorium – letterlijk en figuurlijk. De twee spreken af dat hun affaire duurt tot duidelijk is of de overname van Kline definitief doorgaat. Maar of dat nu zo’n goed idee is…

Welke van deze young en new adult boeken die in juni verschijnen kijk jij het meeste uit?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.